Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nadmiernie nagrzewanie się laptopa

Mrostry0407

Pytanie

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że mój laptop grzeje się, nawet bardzo! Dowody? 90 stopni Celsjusza podczas przeglądania neta, przecież na tym jajka można gotować... kiedyś lapek na luzie grał, a teraz 5 minut od włączenia jest z 70-85 stopni, szczerze nie wiem czemu, wszelakie trafne pomysły podajcie w komentarzach, THX!

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to twój problem co podstawiasz pod laptopa, masz go WYCZYŚCIĆ w środku z syfu co się uzbierał na chłodzeniu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To szkoda by podstawka nie byla wykorzystywana, kup takie coś i tam podłącz to usb, ew możesz kupić hub usb

http://allegro.pl/ladowarka-zasilacz-adapter-usb-mp3-mp4-e-papieros-i3608988509.html

jak bedzie wyłączony to dmuchnij w radiator sprężonym powietrzem czy coś, prawdopodobnie trzeba bedzie go rozłożyć, przeczyścić i nową pastę dać

w momencie gdy jest tak wysoka temp jakie jest użycie procesora ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

@UP

Myślisz, że co robiłem? nawet mój brat, który na tym się zna, powiedział że woli się za to nie brać.

@Temat

Macie pomysły?

ach_96055.png

Opublikowano

Założę się że na radiatorku będzie pasek kurzu jak wąs :P Podaj model twojego laptopa zobaczę jak to będzie z wyjęciem tego radiatora albo otwórz klapę(dolną) i pokaż zdjęcie jak to wygląda. U mnie w laptopie np trzeba rozkładać go całego tak właśnie radiator jest zrobiony ;p

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

to twoja wina a nie programu. nie ma innej możliwości wyczyszczenia chłodzenia w laptopie, zmień brata na łapszy model bo byle baba potrafi rozkręcić laptopa na podstawie tutorialu z youtuba albo instrukcji obsługi ( obrazkowej ) a on akurat nie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jak koledzy napisali:

Rozbierz sobie go powoli wyczysc i skladaj tez po woli.. Wystarczy cos zle i mozesz miec po sprzeciku.

...znany również jako Whinter 

951751472061189469172.png

By. Whinter

Opublikowano

znajdź kogoś kto się na tym zna a nie jak twój brat nie mający kompletnie pojęcia co robić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No raczej się zna, ale to nie temat od tego, by oznajmiać kto się zna, a kto nie ^_^

Czy jest to może wina jakiegoś programu? bo szczerze to z dnia na dzień się stało, a jak jest taka możliwość to odrazu skanuje ;f

ach_96055.png

Opublikowano

Dzisiaj próowałem rozkładać kompa, do radiatora się nie dobrałem nawet... cala klapa jest zaslonieta, nie mam poprostu jak tego otworzyc, 0 uchwytow, ni wafla.... Ma ktoś pomysły?

ach_96055.png

Opublikowano

1. SZczerze? To nie, nigdy się w to nie bawiłem, bałem się, że coś popsuję ;f

2. Przynajmniej 4.

Co do 3.

Laptopa trzymam na podkladce, której nie podlacze, bo 3 wejscie USB jest z takimi "pręcikami", nie wiem jak to określić.

- Pierwsze usb na myszkę

- Drugie na klawiaturę( Ta z lapka jest w opłakanym stanie)

ach_96055.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...