Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]vps na hosteam kilka pytan

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupic vps na hosteam

dysk 40gb

procesor bazowy 2,5ghz

ram 2gb

lacze gwarantowane 10mb/s

przepustowosc lacza 100mb/s

wirtualizacja KVM

cena 79zl

Chcialbym aby dal rade uciagnac 100-200 bez lagow.

Przy takiej ilosci lagow zawsze sie ktos znajdzie kto zrobi ddos lub dos.

1.Czy jezeli tylko wrzuce pliki i baze na serwer i zrrobie tylko podstawowe zabezpieczenia. a ktos mi zrobi atak dos/ddos to padne od razu?

2.Czy zakupiony serwer ma juz wgrane oprogramowanie freebsd, porty, mysql, apache?

3.Moze lepiej zrobic mniejszy serwer i stopniowo coraz wiekszy aby zarobic na zabezpieczenia?

opcja 1

krok1

-za 30 zl dla 50 osob i zarobic 50zl na nowy serwer

krok2

-za 50zl dla 100 osob i zarobic 150zl na nowy serwer/zabezpieczenia

itd...

itd...

opcja2

krok1

-za 90zl 3 serwery dla 150 osob i zarobic 150zl

krok2

-za 150zl zrobic 5 serwerow po 30zl dla 250osob i zarobic 250zl

krok3

-za 250zl zrobic 5 serwerow po 50zl dla 500 osob i zarobic 500zl

ktok4

-kupicserwer za 500zl dla 1000 osob z zabezpieczeniami

*Podalem takie zarobki serwerow ale nie wiem ile taki serwer moze wyciagnac, bo nigdy nie mialem serwera. Dobrze jak by ktos napisal ile mozna zarobic na poszczegolnych serwerach przy zalozeniu ze is otrzyma 2pkt w skali 1-5pkt pod wzgledem wysokosci cen is (1 tanio, 5 drogo).

Opublikowano

ja rozumiem to(łącze) tak ze caly czas mam mam 10mb/s ale jak jest wieksze zapotrzebowanie to sie automatycznie zwieksza, np:

10ludzi-10bm/s

50lvl-30mb/s

100ludzi-70mb/s

200ludzi-100mb/s

300ludzi-100mb/s+lagi hehe

te opcje juz mamy wyjasnione i prosze nie odpowiadac (chyba ze wazna informacja)

1.Czy jezeli tylko wrzuce pliki i baze na serwer i zrrobie tylko podstawowe zabezpieczenia. a ktos mi zrobi atak dos/ddos to padne od razu?
2.Czy zakupiony serwer ma juz wgrane oprogramowanie freebsd, porty, mysql, apache?

Co z punktem 3?

Lepiej jeden serwer zrobic czy kilka podobnych, a moze glowny+ kilka nastawionych na is?

Opublikowano

ja rozumiem to(łącze) tak ze caly czas mam mam 10mb/s ale jak jest wieksze zapotrzebowanie to sie automatycznie zwieksza, np:

10ludzi-10bm/s

50lvl-30mb/s

100ludzi-70mb/s

200ludzi-100mb/s

300ludzi-100mb/s+lagi hehe

te opcje juz mamy wyjasnione i prosze nie odpowiadac (chyba ze wazna informacja)

Co z punktem 3?

Lepiej jeden serwer zrobic czy kilka podobnych, a moze glowny+ kilka nastawionych na is?

1 SERWER A KONKRETNY,po co ci coś na is? zrobisz to i tak nie zarobisz.

Ten vps odlatuje w 10sekund.

Opublikowano

Oj odpuść sobie :C kupisz, namęczysz się. Dostaniesz atak i padnie ci.. Szkoda zdrowia i nerwów. Ja się nie znam xD ale moim zdaniem lepiej uzbierać pieniążki i kupić coś porządnego.

Ale zanim takie coś to pierw trzeba się solidnie wyuczyć.

Opublikowano

Oj odpuść sobie :C kupisz, namęczysz się. Dostaniesz atak i padnie ci.. Szkoda zdrowia i nerwów. Ja się nie znam xD ale moim zdaniem lepiej uzbierać pieniążki i kupić coś porządnego.

Ale zanim takie coś to pierw trzeba się solidnie wyuczyć.

No i wreszcie ktoś to napisał.

No tak teraz coś dodam od siebie, jeśli nie znasz podstaw konfiguracji to weź lepiej sobie jakiegoś testownego VPSa i się ucz i potem niech ktoś Ciebie zacznie DDoSować i zobaczysz jak to jest i no wtedy będziesz wiedział że podczas DDoSu uniemożliwi Ci korzystanie z VPSa i no potem sobie będziesz tak zabezpieczał żeby Ciebie nie DDoSowali z np. bezpłatnego botneta itp bo przed tym da się zabezpieczyć a jest wiele darmowych botnetów bądź strony do DDoSowania więc sam siebie DDoSuj :p taka moja rada ;)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

jak zabezpieczysz to i tak jest możliwe ze serwer ci uwalą, jest dosyć małe łacze gwarantowane.

na laczu w hosteam spokojnie przetrwa atak serwer dedykowany, maja lacza do 1 Gbit per host

vps w hosteam jest bez firewall hardware, kiedys mieli to w ofercie ale wycofali

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

po kupieniu serwera jest na nim wgrane freebsd. jedyne co musisz zrobić to

1. instalacja mysql
  2. aktualizacja portów
  3. instalacja apache
  4. wgranie plików serwerowych do /usr/home
  5. wgranie bazy serwera do /var/db/mysql

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

W robienie serwerow bawie sie od 4 lat na hamachi wiec chyba cos tam wiem, postawic serwer na vps/dedyku i instalacje do momentu polaczenia sie clienta z serwerem tez potrafie (tak mi sie wydaje).

Mam jeszcze 2 pytania:

1. Czy serwer za ok 50zl z 50 osobami zarobi na siebie+ nastepny miesiac (przy zalozeniu ze nie bedzie ddos i is bedzie tani)?

2. jakie jest ryzyko ddos przy takiej ilosci ludzi? Wydaje mi sie ze male.

Opublikowano

W robienie serwerow bawie sie od 4 lat na hamachi wiec chyba cos tam wiem, postawic serwer na vps/dedyku i instalacje do momentu polaczenia sie clienta z serwerem tez potrafie (tak mi sie wydaje).

Mam jeszcze 2 pytania:

1. Czy serwer za ok 50zl z 50 osobami zarobi na siebie+ nastepny miesiac (przy zalozeniu ze nie bedzie ddos i is bedzie tani)?

2. jakie jest ryzyko ddos przy takiej ilosci ludzi? Wydaje mi sie ze male.

I pomyśl teraz. 4 lata to dużo czasu. Napisałeś bawie się od 4 lat.

Zobacz czego mógłbyś się nauczyć w te 4 lata zamiast zabawy? xD

Miałbyś już technikum, no chyba że nie masz wieku xD

Ogólnie są kursy bsd itp, i chyba nie trzeba być pełnoletnim więc te 4 lata poszły w błoto bo jak na takie pytania to masz Zerowe pojęcie :C i Zerowe Doświadczenie tak jak ja xD bo ja się w takie coś nie bawie.

Opublikowano

Powiem Ci z tego co wiem jak masz kupic maszyne za te nawet 300 do 400 to cie dosna i kasa w bloto dla czego ? bd mial bledy w grze i bd musial cofke zrobic co za tym idzie mniej graczy i tak ciagle jesli nie postawisz czegos sensownego nawet na is nie zarobisz. i strona jesli bd mial luki to wszystki bd free... a jak mowiles bawisz sie w tym wiec z oszustami tez sobie nie poradzisz moim zdaniem jesli nie masz 1k najmniej kasy nie masz co nawet startowac czyba ze bd mial sponsora na serwer i projekt ktory zainteresuje graczy osobiscie nie znam cie ale duzo ludzi chce postawic serwer ale bez odp zabezpieczen nawet startowac nie masz co. chyba ze pograc prywatnie sam dla siebie lub robic projekty ale to juz lepiej na hamkach

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano
I pomyśl teraz. 4 lata to dużo czasu. Napisałeś bawie się od 4 lat.

Zobacz czego mógłbyś się nauczyć w te 4 lata zamiast zabawy? 

Miałbyś już technikum, no chyba że nie masz wieku 

Ogólnie są kursy bsd itp, i chyba nie trzeba być pełnoletnim więc te 4 lata poszły w błoto bo jak na takie pytania to masz Zerowe pojęcie :C i Zerowe Doświadczenie tak jak ja  bo ja się w takie coś nie bawie. 

To ze sie bawilem to byla przenosnia :D .

Technikum mam :P z egzaminem zawodowym 96%, ale linuxa/bsd nie mielismy.

@Up

niestety nie posiadam takich funduszy, mam pewnien plan postawienia serwera (inny niz podany, wg. mnie lepszy) i bede sie go trzymal

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, zamykac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...