Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Perm] Veneficium

TCQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W dniu wczorajszym 24/10/13 zostalo mi zablokowane konto na nicku veneficium.

Z racji na wypowiedz w temacie które można przeczytać.

Osoba banująca nie przeczytała moich wszystkich wypowiedzi tylko jedną wyrwaną z kontekstu całej rozmowy. Proszę przeczytać moja poniższa wiadomość i postarać się ją zrozumieć. Czytanie wymaga również myślenia.

Nie groziłem w żaden sposób zniszczeniem serwera co widać po poście umieszczonym wcześniej, wynika z niego jednoznacznie, że osoby tworzące serwer w którym się wypowiadałem zostaly oskarzone o ddosy na serwer. Obroniłem te osoby gdyż to nie miejsce by o takie coś oskrżać.

Moja pozniejsza wypowiedz byla poparta tym, że sam mam serwer i wiem jacy są gracze. Napisałem, że da sie scrashować serwer po godzinie gry! I co ważne to moje ostatnie zdanie w tym poście by właściciele serwera wydali najpierw serwer w wersji testowej by nie mieli pozniej problemu z crashami i sprawdzili czy to co robili przez długi czas działa poprawnie. Moja wypowedz została zaraportowana tak jakbym chciał zniszczyć serwer. Trzeba potrafić czytać ze zrozumieniem i czytać poprzednie posty by zrozumieć co miałem na myśli.

Mam 35lat, nie bawię się w ddosy pomimo, że sam jestem atakowany, brzydzę się takim zachowaniem. Nie groziłem niszczeniem serwera tylko chciałem ostrzedz wlaścicieli, że przyjdzie na serwer wielka ilość osób o zerowej wiedzy modów, druga taka sama ilość osób któe będą niszczyć serwer.

Uważam, że ban na stałe nie słuszyny, ja się wewnetrznie nie czuje winny, nie groziłem w żaden sposób zniszczniem serwera. Tylko wyrażałem głeboko idąca opinie poparta własnym doświadczeniem z osobami jeszcze nie dokonca dorosłymi, że serwer da się scrashować i praca 4 mc pojdzie na marne.
Proszę przeczytać moje wszystkie wypowiedzi w tym temacie, nie zgadzałem się z autorami owego tematu ale nie mialem złych intencji.

Jeszcze dodam, że jeśli ktoś powie do kogoś "Jestem wściekły, zaraz Cie zabije". To nie znaczy, że to zrobi. Nikt nikogo za same zdanie do więzienia nie zamyka. Ukaranie mnie za słówa, "Ide sie założyć, że po godzinię scrashuje Ci serwer" Nie znaczy, ze to zrobię.

Założyć się oznacza, że daje wyzwanie danej osobie i czekam czy je przyjmie.Crash serwera oznacza nie jego zniszczenie a wywalenie sie maszyny. Znam wiele bugów bo mnie nauczyli tego gracze a ich pisanie, że walczą z bugami to fikcja bo niestety mydlą oczy innym i piszą kłamstwa. Bugów nie da sie wyeleminować dlatego zapropnowałem zakład z właścicielem serwera, że jeśli chce mogę mu to pokazać-NIE GROZIŁEM!

Moje kolejne zdanie jest sednem dwóch pierwszych zdań i owego przezmnie zacytowanego.

Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Zrobcie serwer w wersji testowej na 2-3dni. To zdanie oznacza, że szkoda wydawać serwera by został zniszczony(nie mam tu na myśli zniszczenia mapy itp. tylko zniszczenia ochoty grania na serwerze przez osoby zainteresowane owym serwer). Lepiej go wydać w wersji testowej by sprawdzić czy wszystko działa poprawnie- w tym z miłą chęcia wziął bym udział bo wtedy mogłbym pokazać co i jak.

Gdybym napisał "Rozpier... Ci serwer i będę to robić by Cie zniszczyć, będe puszczać DDos'y" ban byłby jak najbardziej w porządku.

Osobą raportującą był kolega właściciela serwera. Od samego początku wymiany zdań o tej prezentacji, uznają moje wypowiedzi za "hejt".Nie na rękę im, że się wypowiadam krytycznie. Moja krytyka wynika z doświadczenia z prowadzenia serwera jak i doświadczenia z graczami- nastolatkami.

Szkoda, że za spojrzenie innym okiem na to co robią inni sie obrywa, wychodzi na to, ze w Polsce mentalność ludzi jest "chora" i nie potrafia przyjąć krytyki na klatę, współpracować i brać sobie do serca krytykę by być co raz lepszym w tym co się robi. Najlepiej siedzieć cicho i udawać, że wszystko jest w porządku.

Przepraszam za długa wypowiedz ale to dla mnie nienormalne, bywam na zagranicznych forach dotyczących serwerów minecrafta czy też innych dziedzin i nigdy się z czymś takim nie spotkałem by za wyrażenie opinii dostać jakąś karę. Tym bardzie, że nie groziłem w żaden sposób w temacie tylko zaproponowałem zagład :) Tu sie kłania naprawdę czytanie ze zrozumieniem, wiem, że administracja tego forum, jakaś część osób jest, że to tak bardzo delikatnie ujmę "mała", bycie adminisratorem, moderatorem zobowiązuje do myślenia i czytania z pełnym zrozumieniem bez wzgędu na wiek. Dlatego proszę przemyśleć moje słowa bo kieruje je jak myślę do osoby dorosłej której nie powinny być obce procesy myślowe ani analityczne tego co czyta.

Proszę o unban.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

Witaj. My, jako team moderacyjny często wypełniamy po prostu raporty na dany post. Załóżmy, że dziennie wykonam ich 100 to jeśli miałbym czytać jeszcze wcześniejsze posty, (bo może użytkownik miałby coś innego na myśli) zajęłoby nam to pół dnia.

Przeczytałem wniosek o ub, akceptuje. Niedługo ban zostanie ściągnięty.

Pozdrawiam.

394591421101183179764.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...