Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy ten procek będzie pasował do tej płyty głównej?

Black15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę kupić nowy procesor, mianowicie na AMD PHENOM II X4 955 QuadCore 3.2GHz. Moja aktualna płyta: ASRock N68C-GS FX.
Planuję też zakup zasilacza ATX MODECOM Logic 600W. Czy w ogóle mógłbym podpiąć tego procka do płyty? Czy ten zasilacz jest dobry? Do ilu GhZ mogłbym podkręcić procka?

Aktualnie posiadam też 2x2 gb RAM DDR2. Czy po zmianie procka będę musiał wymienić także RAM?

Pozdrawiam

Opublikowano

NIe planuj kupna tego gówna

Podaj jaki masz max budżet na to

@edit

Chodzi mi o zasilacz

Podaj resztę kompa

@edit 2

Procek wejdzie , ale podaj taktowanie pamięci

Możesz to sprawdzić programem CPU-Z zakładka memory

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Dlaczego ten zasilacz się nie nadaje?

622rtq.jpg

Kupię dobry zasilacz do 100zł? Aktualnie chcę wymienić tylko zasilacz i procesor, ewentualnie RAM.
Karta graf. - nvidia gt 220 1gb
Opublikowano

Ostatnio wymieniałem płytę i w serwisie powiedzieli, że jeśli mam zamiar zmieniać procek na 4 rdzenie to będę musiał wymienić także RAM. Ile w tym prawdy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...