Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Widnows 7

Marceloni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kilka minut temu uruchomiłem instalator Windowsa 7, ponieważ testuję komputer znaleziony w piwnicy. ;) I tutaj wyskoczyło mi okienko z zapytaniem jaką wersję mam zamiar zainstalować. Proszę o pomoc w wyborze, który jest najlepszy: największa wydajność (płynność), użyteczność, funkcjonalność itp.

Proszę o jak najszybszą pomoc.

Wersje to:

1. Home Basic

2. Starter

3. Home Premium

4. Professional

5. Ultimate

6. Enterprise

Nie.

Opublikowano

Aha. A te wersje to my z nieba weźmiemy? Wymień te wersje.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Wersja chodzi Ci o bity czy edycję systemu? Zapewne to stara maszyna, więc Windows 7 Home 32 bity. Prawdopodobnie pobrałeś płytkę serwisową ze wszystkimi edycjami, więc możesz też zainstalować Windows 7 Starter 32 bity bo i tak tylko taka jest (bardzo okrojony, ale za to znacznie wydajniejszy). :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

skoro ma legala to ma klucz na nalepce tam pisze

p.s. każda instalka ma w sobie wszystkie edycje windows, zawsze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Co do tego kompa to on jest szybszy i lepszy od mojego aktualnego, a po 2. nie ma zadnej wersji 32 bit tylko 86 i 64...

I nie chodzi mi o "okrojone" wersje, tak jak mówił cichy., ale żeby nie ciął itp.

Mam na oku home premium bo kolega miał ale ja sie nie znam i dlatego prosze o pomoc

Nie.

Opublikowano

x86 to 32 bit

x64 to 64 bit

Jeśli komputer ma poniżej 4Gb ramu bierz 32bit. 4Gb i więcej należałoby zastanowić się na 64bit.

Home Premium ma najmniej standardowych śmieci dzięki czemu będzie najwydajniejszy ;)

Opublikowano

x86 to 32 bity

x86 to 32 bit
x64 to 64 bit
Jeśli komputer ma poniżej 4Gb ramu bierz 32bit. 4Gb i więcej należałoby zastanowić się na 64bit.
Home Premium ma najmniej standardowych śmieci dzięki czemu będzie najwydajniejszy ;)

No chyba raczej procesor musi pracować w architekturze 64 bitowej, by można było taki system zainstalować, prawda?

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...