Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Spolszczenie do ROM

krzysiek89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Mam dla was spolszczone strings_table,strings_table_IAH,uiStringArray_table.
Są one w 100% spolszczone, niestety przez translator google :(
pewnie będą narzekania że nie kiedy niema składu w tym spolszczeniu ale chińskiego nie znam i nie zamierzam go znać :P
link do pobrania.

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/dacf05f53f8c488a14c6990707f2a35c3a5126b76a7950cff8c427ec5ecbc810/analysis/1382541683

skan map

https://www.virustotal.com/pl/file/16b8190285b2c6ba156f6da645dd37b9a93c2e5a8d4111340c897b0a87b045fe/analysis/1382708801/ 

i foto jak mniej więcej to wyglada.

bp59.png

Mam nadzieje ze się komuś przyda "Milej Zabawy".

EDIT: no jak jeszcze coś przetłumaczę to podam linka na razie pracuje nad questami bo kompletnie nie wiem co i jak gdyby nie auto bot to bym miał teraz z 10 LVL:p

Opublikowano

Weź to na zippyshare wrzuć bo na rapidzie errora wywala mi ...

Intel Core i5 3550 (3,3Ghz) | Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256 bit | MSI Z77 G43 LGA 1155 | GoodRam Play 2x4 GB 1600 CL 9 | Segate Barracuda 1TB 64 MB 7200rpm | Asus mw201u

Opublikowano

A czy questy nie są czasem pisane po stronie serwera? Więc chyba dialogów nie spolszczysz.

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy przy bardziej merytorycznym ustawieniu wyrazów to pisz na PW. Widać, że to nie ma ładu ni składu :D

0RMbv6e.png

Opublikowano

Wiem że nie ma:p ale staram się edytować na bieżąco podczas grania tak by to miało "ręce i nogi" .

nie zapomnij ze w jednym "stringsie" jest 3247 linijek,gdybym od razu dodawał składnię to pewnie za miesiąc bym skończył :P

Teraz mam mały problem z spolszczeniem nazw mapy niby są (F:\IAHGames\hdonline\Data\UI_Res\MapSystemData\GuideMap\mapTitlesInfor.TXT) ale gdy

je z edytuje na Polski to nadal jest tak samo a nie znalazłem nic innego by mogło z tego pobierać nazwy :angry:

Jeśli chodzi o questy to znalazłem sposób na nie owszem pobierają je z serwera ale nazwy miast,rzeczy, czy NPC pobiera z clienta wiec po przetłumaczeniu

mniej więcej wiadomo o co chodzi (tylko własnie jest problem z tymi nazwami miast) ^_^

Opublikowano

Jak by ktoś nie wiedział co i jak w queście to służę pomocą, tylko potrzebuje screen'a :)

i moja nazwa postaci "KrissssPL"

Dokładnie warze że jest a nie jakieś bazgroły . :D

Mnie te napisy w grze dobijały fajnie się gra i wg ale załamka gdy masz item i nie możesz go użyć bo? i tu się u mnie kończylo, a jak pytałem na czacie to nikt nic nie wie :p

Opublikowano

Wiem że nie ma:p ale staram się edytować na bieżąco podczas grania tak by to miało "ręce i nogi" .

nie zapomnij ze w jednym "stringsie" jest 3247 linijek,gdybym od razu dodawał składnię to pewnie za miesiąc bym skończył :P

Teraz mam mały problem z spolszczeniem nazw mapy niby są (F:\IAHGames\hdonline\Data\UI_Res\MapSystemData\GuideMap\mapTitlesInfor.TXT) ale gdy

je z edytuje na Polski to nadal jest tak samo a nie znalazłem nic innego by mogło z tego pobierać nazwy :angry:

Jeśli chodzi o questy to znalazłem sposób na nie owszem pobierają je z serwera ale nazwy miast,rzeczy, czy NPC pobiera z clienta wiec po przetłumaczeniu

mniej więcej wiadomo o co chodzi (tylko własnie jest problem z tymi nazwami miast) ^_^

A czasem nie jest gdzieś ustawione, że ma korzystać z chińskiej czcionki?

0RMbv6e.png

Opublikowano

Czyż bym pomylił działy???

A czasem nie jest gdzieś ustawione, że ma korzystać z chińskiej czcionki?

Ogólnie to jest Chińska czcionka :P

Opublikowano

No właśnie, więc gdzieś na pewno jest linijka w której deklarujesz użycie czcionki, bo kiedy ja 1 raz uruchomiłem clienta to zamiast tych robaczków miałem prostokąty i takie kropki czy coś.

0RMbv6e.png

Opublikowano

No właśnie, więtableta. na pewno jest linijka w której deklarujesz użycie czcionki, bo kiedy ja 1 raz uruchomiłem clienta to zamiast tych robaczków miałem prostokąty i takie kropki czy coś.

Tu cala rzecz polega nie na czcionce , lecz na kodowaniu.

Aby widziec chinskie znaki trzeba bylo by przekonwerterowac wszystkie pliki textowe odpowiedzialne za nazwy itp.

Poniewaz sa zakodowane w ansi a przez to widzimy 'hebrajski' (oczywiscie w przenosni).

Wroce z wykendu dzis do domu to zrobie video tuta abyscie wiedzieli jak to zrobic samemu.

Przepraszam za to ze pisze bez polskich znakow ale pisze z tableta .

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...