Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwne paski

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od paru miesięcy posiadam nowy monitor i wszystko było ok, ale od pewnego czasu przy grach pojawiają się dziwne paski. Posiadam monitor Philips 226V4L, karta graficzna to GTX 660Ti OC ( Na OC się nie znam, dali taki w sklepie jako zamiennik za tą samą kartę graficzną tyle że bez OC której wtedy nie mieli... W programie Asus GPU Tweak jest napisane : GPU Boost 1045, Memory clock 6008 wszystko MHz ). Zauważyłem to pierwszy raz siedząc na jakimś forum które miało ciemną kolorystykę. Potem w grze Crysis... Pojawiają się cienkie, poziome paski, które dziwnie mrygają. Wygląda to tak jak by starą kamerą nagrywać stary ekran tyle że wtedy są szerokie paski które dobrze widać. Gdy gram w Crysis'a paski się pojawiają, a gdy z niego wyjdę nagle paski znikają.. Dodam że grałem w gry bardziej wymagające niż Crysis 1 i pasków nie było. Na samym początku to jakoś nie przeszkadza, ale przy dłuższej grze tych pasków jest więcej i widać je dobrze.

Rzeczy które ustaliłem na innym forum na którym mi nie pomogli :

- Paski występują w grach od razu po ich włączeniu ( menu startowe )

- Przy grze Tomb Raider ( 2013 ) paski nie występują, a za to przy Assassins Creed 3 występują w dużych ilościach i dosyć sporych..

- nie jest to wina listwy

- Paski zaczęły pojawiać się od niedawna

- Stery do grafy są aktualne

Jeśli ktoś pomoże na tyle by paski zniknęły dam limit like :)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Mam włączoną, próbowałem też wyłączyć w panelu sterowania nvidi i nic nie pomogło

@Ja pie****e ... Nie była włączona... Kiedyś coś mi się zwaliło w aktualizacjach i widać wtedy się przestawiło... Dzięki wielkie.

Zbieram like ;x

Opublikowano

nie masz , właczając gry konfiguracje zapisane dla nich wyłączają ją

najlepiej to zmień monitor bo nie masz żadnego problemu ( obraz jest dobry, tylko taki widzisz na monitorze z paskami ) poza problemem z tym gruchotem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...