Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Bateria w telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, telefon jest już w drodze i teraz pytanie jak prawidłowo sformatować baterie w HTC One ?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

nie wiem czy ogólnie powinno się formatować baterie czy coś, ale najlepiej to jakbyś włączył telefon, wymordował go do 1/0% albo do wyłączenia się i potem naładował do fulla ;p

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Dokładnie, to już nie te baterie po prostu nie dopuszczaj za często do całkowitego rozładowania.

Ale chodzi mi o pierwszy raz.

Włączam telefon i co? Rozładować do końca potem podładować do 100% i potem już jak chce?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Ponoć baterii litowo-jonowych nie należy FORMOWAĆ, bo to nic nie da,a wręcz może nawet zaszkodzić.

Te mity dotyczą straszych baterii z efektem pamięci, które trzeba było rozładowywać do 0 itd

Zresztą poczytaj trochę na google...

Opublikowano

w sumie bez różnicy, albo zapierdalasz z 20% do ładowarki w stresie, ze Ci padnie niedługo, albo poprostu jak ma 60% to doładowywujesz do 100 :)))))))))))))))))))))))

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...