Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z ip ots

_Corine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacząłem robić własnego OTS na silniku Stigma3. Wszystko poustawiałem, został mi AccMaker, i tu problem. Zrobiłem konto na no-ip, stworzyłem hosta wpisałem nazwę i dobrałem interesującą mnie końcówkę. Wkleiłem w config. a gdy wpisuje to IP w przeglądarkę to otwiera mi się strona do ustawień routera. Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje macie pomysły?

Mój config:

-- Ustawienia podstawowe
ip = "000.000.000" -- IP OTSa
ownerName = "GM Corine" -- imię właściciela
ownerEmail = "[email protected]" -- email właściciela OTSa
url = "http://cokolwiek.no-ip.org" -- url strony OTSa
wartości powyżej są przypadkowe.
screen z programu DUC

post-66409-0-36448600-1382483343.png

Jeślli widzisz błond w tym co napisałem znaczy rze zrobiłem go celowo : ))

Opublikowano

Ustaw IP Hamachi. powinno zadziałać. jeżeli nie spróbuj odblokować wszystkie porty + masz ip wewnętrzne/zewnętrzne?

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

Jak ustawiam ip hamachi jako ip servera to na acc maker wchodze przez ip hamachi a chce aby accmaker otwieral sie po wpisaniu mojego hosta no-ip . Odblokowac porty? Mozesz rozwinac? . Internet mam od multimedii wiec chyba raczej wewnetrzne, chociaz nie jestem pewny.

ps. moje ip zaczyna się na 46.***.**.117

poprawka, widzę że mam na 90% zewnętrzne ip, to jak teraz to robić aby inni mogli wchodzić na mojego accmakera i logować się do gry?.

nawet jak wyłączyłem hamachi dalej accmaker otwiera sie przez jego ip, zamiast przez moje ip komputera czy stworzoną przezemnie domene no-ip..

na innych komputerach accmaker sie otwiera ale dopiero po dołączeniu do hamachi i wpisaniu w adres mojego "hamaczowskiego" ip .. a chcę aby to funkcjonowało bez hamachi. Czy może być tak że gdy instalowałem Stigma3 i konfigurowałem wszystko przy włączonym hamachi to się jakoś z tym zjednało? wywalenie hamachi i ponowna instalacja Stigmy3 coś da?

pomoże ktoś ?

otworzyłem xampp-portcheck i pokazało mi takie coś, tu jest coś z portami

post-66409-0-22990100-1382515177.png

Opublikowano

zapora jest całkowicie wyłączona. Możesz powiedzieć jak te porty odblokować? posiadam router firmy Edimax .

ogólnie to chwile temu, rozłączyłem hamachi z połączeń sieciowych i go wyłączyłem. Po czym odinstalowałem stigme3 i zainstalowałem na nowo, zrobiłem początkową konfiguracje, w linijce ip w config.LUA wpisałem moje ip (w google wpisałem my ip) wzięte z

dodatkowo w linijce z URL mojej strony, wpisałem stworzonego hosta no-ip . zapisałem, uruchomiłem server, i chciałem zalogować się przez ip wzięte z tej stronki i nie mogę się połączyć tak samo przez no-ip. jedynie przez domyślne 127.0.0.2 .

Opublikowano

Mógłbym prosić o przejście z tego tematu do innego założonego przezemnie pod tym adresem

. tam wyjaśniłem inaczej o co mi chodzi. ten można zamknąć.

PS. Caltha, nie rozumiem o co chodzi z tym co napisałaś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...