Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wybór laptopa

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Coraz bardziej zbliżam się do kupna laptopa. Zainteresowały mnie dwa produkty. Laptop Samsung'a i Lenovo. Który z nich byłby lepszy? Są one podobne jeżeli chodzi o podzespoły więc wybór jest jeszcze trudniejszy. Proszę o pomoc ;)

Lenovo:

Samsung:

Z góry dzięki

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Weź ten Samsung. Oba nie różnią się zbytnio wydajnością, ale w tym Samsung masz lepszą kartę graficzną, a procesor jest tylko trochę gorszy niż w tym Lenovo.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No właśnie najbardziej mnie zastanawiała ta karta graficzna. Procesor nie jest ważny. Oba mi wystarczą. Czy wybór Samsung będzie dobry?

Mam zamiar kupić laptop do codziennego użytku. Nauka, muzyka, filmy, mało wymagające gry.

Opublikowano

OK, dzięki za radę. Można zamknąć!

Opublikowano

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Nie ten Samsung!

Jest w nich seryjny problem z grafiką. W większości przypadków w ogóle nie działa, bo Szajsung się nie może z AMD dogadać w sprawie sterowników (jakby co wiem, bo sam posiadam i szukam rozwiązania od kilku miesięcy - na razie nie ma).

Możesz dołożyć do 2,2k? Masz wtedy Y580 z i3, ale duuuużo lepszą GPU.

Jest jeszcze ten za 2100:

http://www.x-kom.pl/p/152988-notebook-laptop-15-6-asus-k56cb-xo319-i3-3217u-4gb-750-dvd-rw-gt740.html
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Nie ten Samsung!

Jest w nich seryjny problem z grafiką. W większości przypadków w ogóle nie działa, bo Szajsung się nie może z AMD dogadać w sprawie sterowników (jakby co wiem, bo sam posiadam i szukam rozwiązania od kilku miesięcy - na razie nie ma).

Możesz dołożyć do 2,2k? Masz wtedy Y580 z i3, ale duuuużo lepszą GPU.

Jeśli masz rację to lepiej nie brać tego Samsunga, ale może tak jest tylko w twoim Samsungu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Popieram kolege up ! W samsungach sa wadliwe karty graficze po 2 baardzo sie przegrzewaja.

Mam lenovo g580 i ciagnie bf3 na medium/high . Po 2 lenovo ma najbardziej wytrzymale laptopy.

Opublikowano

Jeśli masz rację to lepiej nie brać tego Samsunga, ale może tak jest tylko w twoim Samsungu.

Miłej lektury.

http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=50450

Skoro ja się naszukałem ładnych parę godzin, to wystarczy pomyśleć ile ludzi ma ten problem, a nie napisało tam.

Nie tylko u mnie stery od Lesha nie zadziałały, przez te 52 strony przewinęło się sporo ludzi również z 350tką i brakiem rozwiązania.

Według mnie nie ma sensu ryzykować, zresztą ten Asus ma bardzo przyzwoitą GPU jak na swój budżet.

Ponawiam pytanie, znajdzie się 2200?

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...