Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Ulepszanie eq

EVIxGAME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, co mam zrobic zeby dalo sie ulepszac np miecz na 115 na miecz od 140lv (dodałem juz id w refine_vnum ale dalej sie nie da próbowałem metalem i u sury)

Czy wiesz że..

Zbieram Lajki?

Opublikowano

Siema, co mam zrobic zeby dalo sie ulepszac np miecz na 115 na miecz od 140lv (dodałem juz id w refine_vnum ale dalej sie nie da próbowałem metalem i u sury)

Pod spodem Ci wytłumaczę :)

U kowala - ID w refine_set <= 499

U sury - ID w refine_set >= 500

W refine_vnum wpisz ID miecza 140.

No ładnie ładnie :3 uczysz się szybko :) ale wybacz ale poprawie Cię nieco ok? Zatem tak..

Wszystko ok ale w refine_set wpisz 600 niech taka liczba przykładowa będzie i w navicacie masz tabelkę refine_proto i tam daj na taki plusik na dole i daj tam 600 w pierwszej kolumnie i następne kolumny to są po to by dać ulepszacze i w następnej kolumnie to ustawiasz ile chcesz tych ulepszaczy i potem tak samo i potem masz kolumnę gold bodajże, pisze z pamięci i tam wpisujesz ile będzie kosztować zrobienie tego przedmiotu a w następnej masz prob czyli ile % jest na ulepszenie przedmiotu i od teraz działa u surki i metalem.

Pozdrawiam, likem nie zagardzę hihi :3

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Pod spodem Ci wytłumaczę :)

No ładnie ładnie :3 uczysz się szybko :) ale wybacz ale poprawie Cię nieco ok? Zatem tak..

W refine_vnum wpisz 600 niech taka liczba przykładowa będzie i w navicacie masz tabelkę refine_proto i tam daj na taki plusik na dole i daj tam 600 w pierwszej kolumnie i następne kolumny to są po to by dać ulepszacze i w następnej kolumnie to ustawiasz ile chcesz tych ulepszaczy i potem tak samo i potem masz kolumnę gold bodajże, pisze z pamięci i tam wpisujesz ile będzie kosztować zrobienie tego przedmiotu a w następnej masz prob czyli ile % jest na ulepszenie przedmiotu i od teraz działa u surki i metalem.

Pozdrawiam, likem nie zagardzę hihi :3

Racja mistrzu, mój błąd ;c

Popitoliłem kolumny.

Do refine_vnum dajesz ID systemu ulepszeń, a do refine_set dodajesz ID broni.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Popitoliłem kolumny.

Popitoliłem kolumny.

Nie nie, przepraszam ja tam dałem źle bo słownik t9 mam no i nie dałem strzałki na dół, teraz jest Okej, w refine_vnum musi dać ID broni a refine_set to ID z refine_proto :)

Opublikowano

Nie nie, przepraszam ja tam dałem źle bo słownik t9 mam no i nie dałem strzałki na dół, teraz jest Okej, w refine_vnum musi dać ID z systemu ulepszenia a refine_set to ID z refine_proto :)

Dawno nie zaglądałem do navi, więc nie byłem pewny jak to tam idzie.

Skoro twierdzisz, że tak ma być, to okej.

Mam nadzieję, że autorowi tematu nie poplątaliśmy :D

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

spoko, beda likes ale jak naprawie clienta i sprawdze bo cos zje***** i nie dziala :P

Ok ok daj syserr.txt zaraz go naprawimy :D em byłbym zapomniał, potem item_proto trzeba zgrać z navicata do klienta :p albo jak Ty tam to robisz xD każdy inaczej, ja zgrywam z navi do klienta programem :p

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja w navi robie ;) szybciej jak dla mnie

1023 07:52:01046 :: 
introLogin.py(line:505) __LoadScript
ui.py(line:2569) GetChild

LoginWindow.__LoadScript.BindObject - exceptions.KeyError:PassLoader

1023 07:52:01046 :: ============================================================================================================
1023 07:52:01046 :: Abort!!!!

1023 07:52:01065 :: ============================================================================================================
1023 07:52:01065 :: Abort!!!!

Próbuje od wczoraj to naprawic albo wywala bledy przy odpaleniu albo nie mozna pisac i zamiast "zostaniesz polaczony z serwerem" to wywala clienta

pobralem z tematow

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-tut-jak-postawi-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-dl-czyste-serverfiles-by-terenzo/

uzywam fixa, te rooty i locale z tematu terenza i tez rooty i locale z tego 1 tematu co dalem + fix ale nie dziala..

wczesniej byl blad z ui.py linijka 620

linijka 505 self.PassLoader = GetObject("PassLoader")

linijka 2569 return self.ElementDictionary[name]

Czy wiesz że..

Zbieram Lajki?

Opublikowano

No i wszystko jasne hm terenzo dał tam uiscript i też musisz go tam dać ale jest trochę lipy bo widzę modyfikowałeś tło logowania ale spoko, więc najlepiej podmień jeszcze raz te locale, rooty i uiscript i powinno chodzić :p

Opublikowano

Edit dziala masz 5 i limit ;d

tylko w syserr jest :

1023 08:38:16847 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR
1023 08:38:17851 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.
nwm od czego to
edit umiesz pisac questy? jak tak to napisałbyś mi quest do pierscienia tp?

Czy wiesz że..

Zbieram Lajki?

Opublikowano

Edit dziala masz 5 i limit ;d

tylko w syserr jest :

1023 08:38:16847 :: CMapOutdoor::Load - LoadMonsterAreaInfo ERROR

1023 08:38:17851 :: GRANNY: r:/granny/rt/granny_file_info.cpp(145): File has run-time type tag of 0x8000000f, which doesn't match this version of Granny (0x80000010). Automatic conversion will be attempted.

nwm od czego to

edit umiesz pisac questy? jak tak to napisałbyś mi quest do pierscienia tp?

http://www.mpcforum.pl/topic/1069204-szukam-2-questy/

Ten błąd to jest dlatego że pliki gr2 inaczej pliki modelów mają złego HEXa i tam powinno być 10 a jest 15 bądź wyżej jak masz, co do pisania questów to tak potrafię, nie mam laptopa w chwili obecnej.. hm ale fona pewnie będę miał to dam tu edita i powiem Ci i napisze :p dziękuję za limit itd :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...