Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] WINDOWS 7

Login12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam WIndows 7 (pirata) ale mam go tak zawalonego ( błędy w rejestrze masa niepotrzebnych gier pogramów itd ) żeby to wszystko unormować musiałbym spędzić przy tym nie mało czasu, tak więc pomyślałem sobie żeby zformatować dyski i na nowo zainstalować windowsa, teraz kwestia ściągnięcia. Chodzi o to że nie mogę znaleźć wersji polskiej i znalazłem sensowną wstawke ale po Angielsku i moje pytanie jest takie czy po zainstalowaniu tej angielskiej wersji będę mógł ją w jakiś sposób spolszczyć

Drugie pytanko- dobrze rozumiem ze trzeba zrobić tak? :
1- Wypalić windowsa 7 na płyte
2- Włożyć do napędu
3- zresetować komputer i nacisnąć spacje
4-zformatować dyski i postępować zgodnie z instrukcjami?

Trzecie pytanko : czy jeżeli bym chciał zainstalować Windows XP ( uważam że będzie łatwiej go znaleźć ) to musze zrobić to samo co w przypadku Windowsa 7 ? (czyt. pytanie drugie)

oraz 4 pytanko: czy w dzisiejszych czasach opłaca się używać Windows XP :)?

za każdą sensowną odpowiedź po lajku a za najlepszą limit lajków
z góry dziękuje:)

RMCF

Opublikowano

1. MPC Forum nie wspiera piractwa. Nie dostaniesz tutaj takiego linku.

2. Musisz ustawić w BIOS bootowanie z płyty CD/DVD, Jak to zrobić? Ano tak:

1. Włączamy komputer i przy uruchamianiu wciskamy Del lub F2 zależy to od biosu.
2. Gdy już dostaliśmy się do biosu wybieramy opcję "Advanced BIOS Features"
I już na tym kroku możesz wybrać żeby twój komputer bootował się z CD/DVD.
3. I już na tym kroku możesz wybrać żeby twój komputer bootował się z CD/DVD,
Wystarczy wybrać opcję "First Boot Device" i wybrać CDROM.
4. Jako drugą opcję bootowania możesz wybrać Hard Disk to znaczy jak nie będzie żadnej bootowalnej płyty w napędzie CD/DVD Rom to system odpali się z dysku twardego.
5. Na koniec trzeba zapisać ustawienia bo inaczej nasza cała praca była na darmo.
Wybieramy opcję "Save & Exit Setup".
6. I potwierdzamy zapisanie wciskając klawisz Y i Enter.

Teraz możesz przy włączani komputera naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje bootowanie z płyty.
3.Tak.
4.Nie. 14 kwietnie 2014 roku kończy się wsparcie dla Windows XP. Nie będzie aktualizacja zabezpieczeń co oznacza, że wszystkie syfy jakie znajdziesz w Internecie będą uważać taki system za otwarty. Ponadto coraz trudniej o gry zgodne z DirectX 9.0c (Windows XP) oraz sterowniki dla nowszych podzespołów.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

1. MPC Forum nie wspiera piractwa. Nie dostaniesz tutaj takiego linku.

2. Musisz ustawić w BIOS bootowanie z płyty CD/DVD, Jak to zrobić? Ano tak:

Teraz możesz przy włączani komputera naciśnięcie dowolnego klawisza spowoduje bootowanie z płyty.

3.Tak.

4.Nie. 14 kwietnie 2014 roku kończy się wsparcie dla Windows XP. Nie będzie aktualizacja zabezpieczeń co oznacza, że wszystkie syfy jakie znajdziesz w Internecie będą uważać taki system za otwarty. Ponadto coraz trudniej o gry zgodne z DirectX 9.0c (Windows XP) oraz sterowniki dla nowszych podzespołów.

Co do pierwszego pytania to nie chodziłó mi o link do Windowsa tylko czy po zainstalowaniu bede mogł wgrać jakieś spolszczenie jeżeli pobiore wersję angielską :)

RMCF

Opublikowano

Windows 7 Ultimate posiada opcję pobrania wszystkich pakietów językowych bezpośrednio z usługi Windows Update.
Tu masz info na ten temat.

Pakiety językowe są dostępne za pośrednictwem usługi Windows Update jako aktualizacje opcjonalne. Nie są one instalowane automatycznie.

1. Otwórz okno usługi Windows Update, klikając przycisk Start4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818. W polu wyszukiwania wpisz Update, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.

2. W lewym okienku kliknij pozycję Sprawdź aktualizacje w trybie online za pomocą usługi Microsoft Update, a następnie poczekaj, aż system Windows sprawdzi, czy są dostępne najnowsze aktualizacje dla tego komputera.

3. Jeśli zostaną znalezione aktualizacje, kliknij pozycję Aktualizacje opcjonalne są dostępne.

4. W obszarze Pakiety językowe dla systemu Windows 7 Ultimate wybierz tylko pakiet, który chcesz zainstalować (zainstalowanie wszystkich może zająć zbyt dużo miejsca na dysku).

5. Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij polecenie Zainstaluj aktualizacje. 18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_48. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź. Może być konieczne ponowne uruchomienie komputera.

Jeśli posiadałbyś edycję Home lub Professional możesz taki pakiet zainstalować ręcznie. Odsyłam do tej strony.

http://www.andrels.com/wp-en_US/2010/05/installing-multi-language-support-in-windows-7-professional-and-home-premium-editions/

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...