Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z formatowaniem

asada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z ustawienie bootowania na płyte cd, tzn według poradników mam inny rodzaj biosa gdzie trzeba ustawić aby komputer odpalał z cd/dvd ale u mnie nie ma takiej opcji mam ustawić dzięki klawiszom F5 i F6 rodzaj cd ale który to jest bo mam 3? dokładnie teraz nie pamiętam ustawiłem taki jak był podany przy opisie CD i dalej wczytuje normalnie windowsa, w ogole to wczytuje 1 od góry czy od dołu?
Poprzez kliknięcie F12 bodajże ukazały mi sie
te 3 opcje
próbowałem na każdej i nic
przy odpalaniu takie coś się ładuje

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano
1. Włączamy komputer i przy uruchamianiu wciskamy Del lub F2 zależy to od biosu.
2. Gdy już dostaliśmy się do biosu wybieramy opcję "Advanced BIOS Features"
I już na tym kroku możesz wybrać żeby twój komputer bootował się z CD/DVD.
3. I już na tym kroku możesz wybrać żeby twój komputer bootował się z CD/DVD,
Wystarczy wybrać opcję "First Boot Device" i wybrać CDROM.
4. Jako drugą opcję bootowania możesz wybrać Hard Disk to znaczy jak nie będzie żadnej bootowalnej płyty w napędzie CD/DVD Rom to system odpali się z dysku twardego.
5. Na koniec trzeba zapisać ustawienia bo inaczej nasza cała praca była na darmo.
Wybieramy opcję "Save & Exit Setup".
6. I potwierdzamy zapisanie wciskając klawisz Y i Enter.
Teraz komputer rozpocznie najpierw bootowanie z napędu.
Drugi SS to bootowanie po sieci LAN.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

no na moim biosie jest 2 opcja tylko ale taka jak wrzuciłem screena hard disku nie ma nigdzie

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...