Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Nauka, kurs, podpowiedzi w Digital Paintingu, Level Up !

maxisst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, ostatnimi czasy szukałem miejsca, gdzie mógłbym się pouczyć trochę o DP i ogółem o rysowaniu.
Dobrze się złożyło, bo w tą niedzielę wystartował projekt dwóch polskich concept artystów(Wojciech Fus, Darek Zabrocki), a mianowicie:
co niedzielę koło godziny 19:00 streamują oni sesje z overpaintingu prac, które przysłali im ludzie w grupie na facebooku, ew. pokazują proces tworzenia własnych prac.
Streamy trwają ok 3h, a nagranie pierwszego z nich możecie zobaczyć tutaj:

Grupa, do której zapraszają chętnych znajduje się pod tym linkiem:

https://www.facebook.com/groups/levelup.livestream/

w niej znajdziecie bardziej szczegółowe informacje.

Myślę, że projekt fajny, mam nadzieje, że wyjdzie i czegoś się nauczę ^^ - podstaw rysunku najlepiej ;p

Daję informację, bo możliwe, że ktoś czegoś szuka, to się przyda :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Niestety, podstaw totalnych nie ma, nie będzie mojego wymarzonego od zera do dp mastera ^^
Chociaż jak się słucha, to przy pierwszym portrecie, który był poprawiany można było parę wskazówek przydatnych wyłapać :)
Aktualnie oglądam dalej, nie mam czasu, żeby za razem całe 3h zobaczyć.

Podstawy trzeba wyćwiczyć - tak jak mówili, trzeba patrzeć co się rysuje i widzieć. Potem łatwiej zauważyć co nie gra i to poprawić - to bardziej jeśli o sam rysunek chodzi.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...