Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ostrzeżenie] Włamania na konta skype

warzniak19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pewnego razu, nudziło mi się to grzebałem w plikach Skype'a, w jednym pliku znalazłem pewną lukę, dzięki której mogę zmienić czyjeś hasło na czyimś skype'ie, wystarczy że znam E-maila ofiary. Dlatego też chciałbym wszystkich użytkowników Skype'a ostrzec przed machaniem E-mailem na prawo i lewo, ponieważ gdy napisałem do Twórców Skype'a to nie za bardzo się tym przejeli, a napisałem do Nich o tym 3 tyg. temu...

Napisałem ten temat, ponieważ może to komuś ocalić konto na skyp'ie :>

svh03y.jpg

Opublikowano

Pewnie to troll jak znam życie.. A jeśli jednak prawda to chociaż rozpisz się, gdzie takowy pliczek można znaleźć.

Edit: Jednak to fake i proszę tego nie brać na poważnie :) Wszystko trzymane jest na ich serwerach i po prostu nie da się. Chyba, że się włamiesz..

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

@2up's

Nie musicie wierzyć, błąd mogę podać zaufanej osobie, typu Codders czy komuś wpływowemu na Forum. To tylko ostrzeżenie.

svh03y.jpg

Opublikowano

To nie jest Fake. Autor podał mi więcej informacji. Przyłącze sie do dyskusji. Co prawda jesxse tego nie testowałem, ale dam edycje jak juź tak sie stanie..

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Potwierdzam, sprawdziłem. Wystarczy znać email ofiary.

ps. Nie podawaj zbyt wielu osobom info jak to zrobić, bo zaraz każdy będzie wiedział.

btw. Jebany ms. Nawet zabezpieczeń nie potrafią zrobić...

Opublikowano

Wystarczy wysłać do osoby maila z prośbą o podanie hasła i jak jest upita to może odpisze wiadomość z hasłem, VUALA <3

Jakby to RMCF napisał:

Co to ma do MPC?

Temat spam, kosz.

Opublikowano

Tak, autor wysłał mi ten błąd na pw. Razem na Skype doszliśmy do wniosku, że to jednak nie działa.

Można zamknąć.

lolol

Opublikowano

Od początku nie miało prawa działać, bo klient nie ma możliwości zmiany hasła konta trzymanego po stronie serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...