Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pare pytań na temat przeróbki!

Elxas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.!

Rozwazam and kupnem konsoli ale niestety niewiem jak dokladnie jest z przerbokami LT 3.0 i RGH.... Tak wiem google nie boli oczywiscie googlowalem ale niestety nigdzie niemoge znalesc konkretnej odpowieddzi na moje pytania. Zatem: Czy RGH jest przerboka ktora pozwala nam grac w pirackie gry tylko i wylacznie na singlu z mozliwoscia odczytu gier z dysku przenosnego? LT 3.0 daje nam mozliwosc grania z piratow poprzednio wypalonych na plyte , ale niema mozliwosci odczyty z dysku przenosnego ? (to wlasnie wyczytalem). Nie rozumiem rowniez ak dziala kombinacja RGH+LT 3.0 czy wtedy moge grac przez internet wczytujac gry z dysku przenosnego ? Za co dokladnie moge dostac bana ? Czy po dostaniu bana niemoge po prostu grac przez internet czy w ogole nawet w single player ? Czym jest Dual nand ?

Bylbym cholernie wdzieczny za odpowiedz na te pytania, wycaluje piety, podam piwo i zrobie masaz !

Z gory dziekuje i pozdro Elxas.!

P.S wybaczcie za interpunkcje ale niestety nie mam polskiego oprogramowania...

Opublikowano

Co do pierwszej części twojego postu, to jest tak jak napisałeś.

RGH+LT 3.0 działa po prostu tak, że możesz odpalić grę albo z napędu z płyty, albo z dysku, rzadko, ale czasem przydatne gdy np masz jakiegos oryginala lub kolega przyjdzie do cb grać a ma gry na płytce. Multi i tak nie zagrasz na takiej kombinacji.

Bana dostaje się za źle wypalone kopie gier itd i blokuje on Xbox Live, czyli nie możesz grać przez neta.

Co do Dual Nand, to masz 2 kości Nand, i przełączasz się między jedną i drugą. Na jednej masz oryginalną i możesz grać po sieci, a na drugiej masz zmodyfikowaną i możesz grać z dysku przenośnego. Tak najprościej mówiąc :P

Opublikowano

Co do pierwszej części twojego postu, to jest tak jak napisałeś.

RGH+LT 3.0 działa po prostu tak, że możesz odpalić grę albo z napędu z płyty, albo z dysku, rzadko, ale czasem przydatne gdy np masz jakiegos oryginala lub kolega przyjdzie do cb grać a ma gry na płytce. Multi i tak nie zagrasz na takiej kombinacji.

Bana dostaje się za źle wypalone kopie gier itd i blokuje on Xbox Live, czyli nie możesz grać przez neta.

Co do Dual Nand, to masz 2 kości Nand, i przełączasz się między jedną i drugą. Na jednej masz oryginalną i możesz grać po sieci, a na drugiej masz zmodyfikowaną i możesz grać z dysku przenośnego. Tak najprościej mówiąc :P

Czyli gdy mam przerobke tylko RGH niemoge odpalac gier z plyty ?

Opublikowano

Czyli gdy mam przerobke tylko RGH niemoge odpalac gier z plyty ?

Tak. Na samym RGH nie odpalisz gry z płyty. Za to możesz całkowicie wyjąć napęd z konsoli i np go sprzedać a konsola dalej będzie działać:P

Opublikowano

W sumie to przerabiajac konsole LT i tak musze placic za xbbox live zeby grac przez neta. Jesli ja chce grac w single to najlepiej miec RGH ? ewentualnie RGH+LT 3.0 zeby moc pograc dodatkowo z plyty "jak przyjdzie do mnie kumpel z oryginalkami" ?

Opublikowano

No jeśli nie zależy Ci na grze przez neta to bierz RGH. Chociaż, zapłacić te 15zł/msc i grać we wszystkie możliwe gry za darmo przez neta to też jest fajna sprawa :P

Opublikowano

No jeśli nie zależy Ci na grze przez neta to bierz RGH. Chociaż, zapłacić te 15zł/msc i grać we wszystkie możliwe gry za darmo przez neta to też jest fajna sprawa :P

No akurat na graniu przez neta mi nie zalezy od tego mam kompa... tak sie nastawilem, po porstu przez to wszystko sie zmieszalem i zapomnialem ze a live trzeba placic. Tak wiec stawiam na Xboxa z przerobka RGH. Jeszcze jedno ostatnie pytanie. Czy gry musza byc w jakims konkretny formacie zeby mi odpalily z dysku czy obojetnie jaka gre sciagne z neta na xboxa mi odpali ?

Opublikowano

Ok jeszcze raz dzieki za wszystko. Wystarczyla godzina na forum i odpowiedzi na pytania sa. A tyle szukalem i g*wno znalazlem. Dziekowa i piona !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...