Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] nowicjusza

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram w tą gre od 4 dni, a mój świat ma 2 dni. Chciałem znaleźć crimson, żeby wykopać tam coś i mieć meteoryty, ale nigdzie nei znalazłem crimson, pomocy

http://scr.hu/1wdk/jtuk3

Po za tym mam takie pytanie:

gdzie znajde bossów? Na razie znalazłem tylko skeletrona, a gdzie inni? Oczywiście pod ziemią nie mam całej mapy spenetrowanej

corruption też nie ma

finalrender.png

Opublikowano

Bossy trzeba przywołać, nie będę Ci tutaj pisać jak to robić, bo bym musiał z 10000 w klawiaturę kliknąć, więc poszukaj coś na wiki Terrarii. A to na pewno jest cała mapa wyexplorowana? Może zrób drugą, bo crimson, albo corruption powinno się pojawić.

Opublikowano

Mam zrobić drugą? Kurde no, ale już zbudowałem dom.. I tak mapa jest całą wyexplorowana w poziomie, oczywiście nie pod ziemią

Możesz pobrać jakiegoś cheata, z niego wziąć sobie corrupt/crimson (polecam crimson) seeds i zasiać :) Chociaż ja bym wybrał nową mapę, bo to zawsze nowe skrzynki i więcej life crystal :) Bo bez crimson/corrupt nie da się grać ;x

Opublikowano

Możesz pobrać jakiegoś cheata, z niego wziąć sobie corrupt/crimson (polecam crimson) seeds i zasiać :) Chociaż ja bym wybrał nową mapę, bo to zawsze nowe skrzynki i więcej life crystal :) Bo bez crimson/corrupt nie da się grać ;x

dlaczego nie da się grać?

finalrender.png

Opublikowano

dlaczego nie da się grać?

Nigdy nie odblokujesz hard moda, bo go po prostu nie zabijesz wall of flesha, a nawet jeśli to nie przeżyjesz potem, bo w corr/cirm są najlepsze rzeczy bez-hardmodowe, a bez nich lipa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...