Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] LP z rankedów

FIE23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest możliwość że jak jestem w Brązie I... i wygram 3/4 rankedy pod rząd to dostanę z +15 za wygraną rundkę? bo aktualnie daje mi po 6-9

Daję lajki za pomoc ;)

Opublikowano

Chodzi o MMR czyli coś w stylu ukrytego ELO. Im gorzej grasz to ci to spada i dostajesz mniej za mecz.

Ja na początku dostawałem 26 LP za wygraną, teraz dostaję 18-22.

Wejdź na http://op.gg/mmr i wybierz region i wpisz swój nick i poczekaj. Potem napisz ile masz tego MMR

@edit

Moje MMR w Silver IV wynosi 1,503 i jest oznaczone kolorem zielonym czyli że jestem powyżej tej ligi. Do tego jest też krótki komentarz oznaczający czy jesteś właśnie powyżej czy może poniżej lub akurat pasujesz do ligi w której jesteś.

Opublikowano

No to nic dziwnego.

Mój kolega kiedyś sobie zwalił tak MMR że za wygrane dostawał po 5 a za przegrane po -15.

No to tylko pozostaje ci grać i wygrywać, wtedy twoje MMR wzrośnie i będziesz dostawał więcej LP.

Opublikowano

Nie wprowadzajcie go w błąd... On ma tak bo jest w I dywizji, musisz to przebolec. Ja jestem silver I mam mmr okolo 1,600 i tez tak dostaje... Jest plus tego ze praktycznie nie da się spasc, ale wejsc do nastepnej ligi jest baaaaardzo trudno

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

No to albo masz pecha, albo to jest małe MMR jak na Silver I. Nie wiem skąd ty wytrzasnąłeś to że im więcej LP tym mniej dostajesz za wygraną. Ale to jest tak głupie jak... sam nie wiem co. Spytaj się obojętnie kogo, napisz na forum league of legends, czy coś innego i każdy ci powie że to kwestia MMR.

Opublikowano

Jak bedziesz miał 80+ puntkow powyżej to zdodguj kolejke pare razy albo przegraj pare meczy ( polecam to pierwsze ) ja miałem małego lose streaka a potem po 20 puntkow mi dawało :]

Play to have fun, not to win.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...