Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z komputerem i grami.

TheDarkStarPL

Pytanie

Opublikowano

Witam,

mam problem związany z uruchomieniem jakiejkolwiek gry. Niezależnie od tego, czy jest to Crysis 2, Company Of Heroes, czy też MineCraft gra nie włącza się. Jak miałem system Windows XP (32bit) wszystko działało znakomicie. Teraz z systemem Windows 7 (64bit) nie mogę uruchomić ani jednej gry, prócz Company Of Heroes. Gra uruchamia się, jednak mam przy tym spadek FPSów i ścinki. Crysis 2 nie odpala się wogóle, kursor pokazuje przez cały czas ładowanie. Jeśli chodzi o minecraft'a to uruchamia się tylko launcher, a sama gra nie.

Mój komputer:

procesor - AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.00 GHz

karta graficzna - nVidia GeForce 8600 GT

ram - 2 GB

system - Windows 7 Home Premium (64 bit)

Prosiłbym o szybką pomoc. Informatyk był u mnie wczoraj, jeśli będę wiedział co jest nie tak to może jeszcze coś zdziała, lub sam dam rade coś zmienić.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam za dluga nieobecnosc i dziekuje za wasze rady wszystko mam juz w porzadku jednak dla tych co beda mieli lub mają ten sam problem opisze krotko co sie stalo.

Nie mialem wgranych sterownikow OpenGl

Dla systemow 64 bitowych trzeba poszukac odpowiednich bo wszedzie sa 32.

Ostatnie ci dodam to przepraszam za brak polskich liter i przecinkow ponieważ aktualnie pisze na telefonie i niezbyt wygodnie wybiera sie polskie litery.

Temat oczywiscie do zamkniecia.

P.S.: Nastepne tematy beda sprawdzane na biezaca jesli by takowe byly ;)

Opublikowano

To najlepiej sprawdź czy na pewno masz sterowniki do karty graficznej, możesz je pobrać ze strony Nvidii. Następnie jeżeli chcesz pograć w MC musisz mieć oprogramowanie Java. Co do Crysis'a 2 to mam wątpliwości czy ta karta graficzna go uciągnie, jeżeli nawet działał na XP to musisz pamiętać o tym że Win7 zużywa kosmiczne ilości ramu, w porównaniu do xp, około 1,2 - 1,5 GB na sam system i to może być także źródłem twojego problemu. 2 GB ramu to zamało jeżeli planujesz wygodnie użytkować Win7. Zwłaszcza że Minecraft jako aplikacja pracująca na Java nie wymaga on świetnej karty graficznej ani super procesora, ale bardzo dużo ramu.

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/products/system-requirements

Na system Windows 7 potrzeba przeznaczyć przynajmniej 2 GB ramu, zwłaszcza w architekturze 64.

Opublikowano

Jak gry dzialaly na xp a teraz nie chca to uruchom w trybie zgodnosci z xp.

Sprawdzałem i nie działa.

Sterowniki go karty graficznej masz wgrane ?

Podobno tak, ale brakuje mi na pewno OpenGL. Będzie on tutaj potrzebny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...