Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pisanie]quest na wybranie jakie bonusy ma miec item...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chodzi mi tu chyba o dość złożonego questa nie wiem nie umiem pisać na takim poziomie i prosił bym o pomoc przejdźmy do rzeczy.

Prosił bym o quest takiego że idzemy do npc o id 9014 przeciągamy na niego itemek do wybonowania (tak jak np przeciągamy na kowala by go ulepszać.) i po przeciągnięciu można było wybrać 5 bonusów (bez wartości bo mam zawsze takie same na serwerze ) czyli np cos takiego idziemy przenosimy wyskakuje nam okienko questa z napisem "wybierz bonus 1" i cała lista bonusów do wyboru wiadomo ze to nie zmiesci sie w jednym okienku questa to by bylo mozna klikać dalej i gdy miną wszystkie bonusy mozna było wybrac też koniec. wiadomo po tym bonus 2 3 4 5 : ) i aby jedno wybonowanie itemku 5 bonusami zabierało 100000 yang i jakis id na tą chwile powiedzmy id XXX : )

z góry Dziękuję dla każdej osoby która podejmie sie to napisać bo wydaje mi sie ze jest to bardzo trudne i jeszcze ja na dodatek chaotycznie piszę.

to tabela jakie mam bonusy na serwerze.

xjirqleqt3mw.png

Opublikowano

Rozczaruję Cię.

Tego raczej nie zrobisz samym questem, bo nie wiem czy istnieje możliwość, aby quest dodawała bonusy do itemu.

Nawet jeśli taka opcja istnieje (bo pewnie da się) to będzie tu trzeba użyć ingerencji w inne części serwera.

Do tego wydaje mi się, że za darmo nikt Ci nie zrobi takiego questa.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

ja bym to zrobil w ten sposob ze gdy przeniesiemy np miecz na npc to quest pobiera id postaci i id broni, wyskakuja okienka (5 lub 7 po kolei w zaleznosci od ilosci bonusow na serwie) z wyborem jakie bonusy chcemy miec, po wybraniu ostatniego bonusu, quest wysyla query do player.item . teoetycznie moglbym to zrobic ale nie za bardzo wiem jak poslugiwac sie query w questach

Opublikowano

hmm no to raczej nikt mi nie zrobi, bo co do płacenia to ten punkcik bym wolał ominąć ; )

edit :

pomysł na quest o tym samym działaniu co mój lepszy ma watus i moze łatwiejszy do wykonania ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...