Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ile muszę grać by wbić Gold V?

Luuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam srebro 3 i 25 pkt. moje umiejętności są wysokie tyle że czasami trafiają się nooby czy wyrobię się przed końcem sezonu 3? Ile musiałbym grać dzienne wygrywając lub przegrywając?

Opublikowano

Zależy - Jeśli będziesz grał dużo, i wygrywał to szybko wyjdziesz - mi sie udało od piątku do wtorku wbić Gold'a grając troche meczy (Sam weekend 20 meczy Elise i nie tylko)

Opublikowano

zalozmy, ze dostajesz po 20 LP za win, przy 1 lidze bedziesz dostawal ok. 8 pkt za win
Moje obliczenia:

srebro 3->2 75 pkt = 4 winy+ 2 winy w serii
srebro 2->1 100 pkt = 5 winów + 2 winy serii
srebro 1-> gold V = 100 pkt = 13 winów + 3 serii
a więc musiałbyś wygrać 29 gier, a masz ~~20 dni, czyli dziennie musiałbyś wyjść conajmniej 2 rankedy na + ( np. wygrywasz 3 przegrywasz 1, wygrywasz 2 przegrywasz 0, wygrywasz 8 przegrywasz 6 - oczywiscie jak wyjdzie lepiej to lepiej dla ciebie:)) i teraz pomysl czy dasz rade, bo to okolo zapewne 50 zagranych gier

Opublikowano

Masz jeszcze dużo czasu,wydaję mi się,że grając 4-5 rankedów dziennie to wbijesz(wygrywając po 3)-i to jeszcze lekko przed sezonem.

Opublikowano

Jak potrafisz bdb grać tak jak piszesz to 1-3 dni, zależnie od tego czy skok będzie o 2 dywizje czy normalny i czy dostajesz 25-30lp czy też po 10-20.

Zakładam że normalny + 10-20lp więc 3dni.

League of Legends

Opublikowano

Hue hue A w ten weekend trochę przy maniaczyłem i o prawie 3 dewizje w górę wszedłem, jak miałbym więcej herbaty to może w niedziele wyszedł bym do złota. Hue hue.

Ogólnie nie da rady przewidzieć czy tobie to się uda czy nie, to zależy tylko i wyłącznie od cb.

Bo jak grasz takim supportem to nie masz żadnego wpływu na rozgrywkę (oprócz stawiania wardów) (to i tak zależy gdzie je ktoś postawi i w jakim czasie)i jest zdany na swój team, przez trolli i afki = przepierdolisz

Zagraj Jakimś junglerem to będziesz miał największe szanse na obrócenie gry przeciwko wrogom, więcej ganków więcej kasy, więcej kasy to lepsze itemy, lepsze itemy, lepsze itemy to lepszy teamwork, lepszy teamwork to szybszy win :)

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Akurat junglą się trudno w miare carruje gry, bo w team fightach jesteś czymś między supportem, a topem ( mało golda masz ), bo w jungli będziesz miał połowe farmy, której moglbys miec na lini, dodatkowo jungler to rzadko jest jakis carry, w wiekszosci przypadkow jest to po prostu tank z CC, czyli osoba pomagająca teamowi, na topie na przykład jaxem, masz 2 razy więcej kasy, możesz ubić przeciwnika, spushować turreta i iść na inne linie pomagać albo splitpushować topa, wyrabiać sobie coraz większą przewage ( co na jaxie jest banalne, bo z moca trojcy i botrkiem jest jedna z najlepszych postaci do 1 v 1 ), junglerem przeciwnika nie zgnoisz, a jak masz slaby team, to nawet przy 3 udanych gankach twoj sojusznik go nie zgnoi, ze tak powiem, a na jaxie na jungli masz tylko ganki, jedynie mozesz zrobic ganka na jakas linie, zanim kupisz tankowate itemy będzie z 10 minuta( jakis 1 tankowaty item ) nie mozesz se odrazu pozwolic na item pod DMG i takie tam i jak juz pisales nie mozesz wyelimnowac 1 przeciwnika z gry, jak na topie potrafisz:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...