Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

komputer

bokslek

Pytanie

Opublikowano

Siemka otóż mam taki problem z komputerem pewnego dnia wyłączyłem go wszystko git. Na następny dzień chce go włączyć. A tu lipa wiatraki się kręcą i nic dalej. Czasem się włączy bios i pisze 'overclock coś tam jeszcze ale nie pamiętam'

wiecie w czym może tkwić problem? Z góry dziękuję za pomoc

Będą lajki ! X5

Nfs W : PLADAPL

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro overclock, to procesor mógł zostać zbyt mocno podkręcony.

Zresetuj bios wyjmując na minutę baterię na płycie głównej, lub przekładając zworkę z napisem CMOS, lub Clear[...]

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

@up

wszystkie wentylatory się krecaw zasilacz działa sprawdziłem

Tylko nic nie wyświetla na komputerze(monitorze)

przedtem wyswietlalo overclock a teraz nic nawet monitor nie chce się załączyć...

Nfs W : PLADAPL

Opublikowano

Jak nie masz zworki to powinny być piny(CLR_CMOS albo CLEAR_CMOS) które trzeba złączyć np. śrubokrętem.

Podaj zasilacz

graphic.png

Opublikowano

Podaj model płyty głównej, w każdej jest ona w innym miejscu. Powinna być niedaleko kości BIOSu lub baterii]

PS

Twój zasilacz to dosłownie reaktor jądrowy, nawet nie próbuj nic podkręcać, gdyż spalisz miasto.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Wyjmujesz zasilacz z komputera odłączając wszystko i łączysz ze sobą pin zielony i czarny we wtyczce 24pin. Jeśli po tym w zasilaczu wentylator zacznie działać to prawdopodobnie zasilacz działa, ale i tak nadaję się do zmiany gdyż jest z czarnej listy. Tu masz jeszcze pokazane i opisane co jak zrobić.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1033745.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...