Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak skutecznie zareklamowac serwer?

Dawkow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam od kilku dni swoj serwer, spawn i inne takie zrobiony, podstawowe pluginy tez... serwer jest no-hamachi i no-premium na bardzo dobrym hostingu (nie na craftsmieciu)

Brakuje mi tylko reklamy... na moim serwerze nie zagoscil jeszcze ani jeden gracz :(

Reklama na youtube odpada... nie mam widzow :( Prosze o pomoc jak zareklamowac, na jakich stronach to robic moze znacie jakies listy?

h6m9o8p67z9o.jpg

Cześć! Zapraszam Cię na mój serwer typu skyblock, nowoczesnego typu! Mamy 20 slotów i 1 ukryty - serwer publiczny no-premium na wersję 1.6.4! :-) Eventy, i konkursy i dużo innycn niespodzianek! :-) IP: s8.fhmc.pl:27891

Opublikowano

MPCForum, Zyczu, na YT (Znajdź kogoś kto ma +2000 widzów), zapłać mu i masz graczy

Chodziło mi o taki bardziej darmowy sposob reklamy, ale dzieki :-) moze sprobuje z tym YT... ktos ma jeszcze jakies propozycje?

Edit; Dziękuję też Sopher'owi przyda się ta stronka

A i jest jeszcze jedno pytanie bo mam te 21 slotow (20+1) czy to wystarczy na dobry poczatek? A potem jak bedzie wiecej graczy to moge zwiekszac ilosc?

h6m9o8p67z9o.jpg

Cześć! Zapraszam Cię na mój serwer typu skyblock, nowoczesnego typu! Mamy 20 slotów i 1 ukryty - serwer publiczny no-premium na wersję 1.6.4! :-) Eventy, i konkursy i dużo innycn niespodzianek! :-) IP: s8.fhmc.pl:27891

Opublikowano

,,na moim serwerze nie zagoscil jeszcze ani jeden gracz :("

Jeżeli nie miałeś reklamy to się nie dziw że nikt nie wchodzi.

MPCForum to chyba najlepszy pomysł... Tylko tak.

Jeżeli to znowu jakiś denny survival+frakcje to możesz zapomnieć o graczach ;d

Takich serwerów jest od zarąbania że się tak wyrażę, i nie ma sensu robić takiego kolejnego.

Jeżeli chcesz żeby było dużo graczy to zrób jakiś inny typ, coś co użytkowników zaskoczy pozytywnie.

Opublikowano

Ja bym ci radził serwer na 1.6.4 postawić ponieważ nie ma za dużo zmian w 1.6.4 i mało graczy zrobiło update :P

@edit

Właśnie wszedłem na twój serwer i rewelacji tam nie ma sklep jest nie dopracowany jeśli chodzi o stronę architektoniczną i o ilość itemów do kupienia/sprzedania ,spawn też taki sobie .Graczy musi coś przyciągnąć ,pierwsze wrażenie jest najważniejsze :)

zzl7.png

Opublikowano

Ja bym ci radził serwer na 1.6.4 postawić ponieważ nie ma za dużo zmian w 1.6.4 i mało graczy zrobiło update :P

wlasnie nie lubie tych aktualizacji ktore nic nie daja do gry.... a tylko serwery psuja... zastanowie sie nad tym

,,na moim serwerze nie zagoscil jeszcze ani jeden gracz :("

Jeżeli nie miałeś reklamy to się nie dziw że nikt nie wchodzi.

MPCForum to chyba najlepszy pomysł... Tylko tak.

Jeżeli to znowu jakiś denny survival+frakcje to możesz zapomnieć o graczach ;d

Takich serwerów jest od zarąbania że się tak wyrażę, i nie ma sensu robić takiego kolejnego.

Jeżeli chcesz żeby było dużo graczy to zrób jakiś inny typ, coś co użytkowników zaskoczy pozytywnie.

Nie to nie jest survival i frakcje (na takim nawet nigdy nie gralem) tylko skyblock... w skyblockach mam doswiadczenie bo na jednym gralem prawie rok :P

h6m9o8p67z9o.jpg

Opublikowano

wlasnie nie lubie tych aktualizacji ktore nic nie daja do gry.... a tylko serwery psuja... zastanowie sie nad tym

Oj przepraszam chodziło mi o 1.6.2 zamotałem się xD ja też nie lubię dlatego tak napisałem :)

zzl7.png

Opublikowano

@edit

Właśnie wszedłem na twój serwer i rewelacji tam nie ma sklep jest nie dopracowany jeśli chodzi o stronę architektoniczną i o ilość itemów do kupienia/sprzedania ,spawn też taki sobie .Graczy musi coś przyciągnąć ,pierwsze wrażenie jest najważniejsze :)

Hmm masz w sumie racje...na pluginach sie znam ale nie jestem dobrym budowniczym... Co byś radził zmienic?

h6m9o8p67z9o.jpg

Opublikowano

Aktualnie robię swój serwer skyblock jest mało zrobione(budowle) ale możemy go zrobić razem tylko podaj mi takie dane jak : wiek i doświadczenie w pluginach :)

zzl7.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

MPCFORUM na nim rozkręciłem swoje wszystkie serwery!!! To najlepsza reklama :)

Musisz tylko dobrze nazwać temat i ciekawie opisać serwer żeby mieć dużo graczy, musi być dobre forum i miła administracja żeby gracze miały po co wracać ;3

Opublikowano

Spróbuj zareklamować się na MPCForum. Zrób ładny baner, grafikę itp. Zrób też na innych forach które pozwalają publikować reklamy serwerów minecraft :)

3qp8.jpg

Sygnaturka 800x200

Opublikowano

A konkretnie co "zaskakuje pozytywnie"?

By wszystkim żyło się lepiej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...