Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 1 boss, dungeon

GoldeN:#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak ten dungeon się nazywa, jest tam dużo czaszek i książek, przed drzwiami stał oldman. Nagle jakaś czaszka zadała mi 1000 dmg, jak mam ją pokonać?

O to moje opancerzenie:

leadowy napiersnik, helm, spodnie, kaktusowe buty. Mam 7 defense, 160 życia. Różdzke, któa zadaje 16 dmg, 20 many i jakiś mieczyk szybki co zadaje 10 dmg. Czy mogę go pokonać? Jakieś wskazówki? Co mi z niego dropnie?

finalrender.png

Opublikowano

Musisz podejść do tego gościa (Old Mana) w nocy, on wtedy zmieni się w Skeletrona i jak go pokonasz,

to będziesz mógł wejść do dungeona bez problemu.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

To tak tej czaski nie musisz pkonywac. Jak bedzie noc pogadaj z oldman i on "spawni" szkieleta ktorego musisz pokonac zeby wejsc.

Wtedy ta czaszka cie nie zabije.

Lecz raczej potrzebne ci lepsze eq na niego

ypfjznzpyzvx_t.jpg

Opublikowano

a jakieś porady jak zebrać itemy na lepsze eq, jakie eq itp.? Bo nie wiem, czy siedzieć pod ziemią i zbierać platyne, czy jest jakaś inna zbroja, która nie wymaga kopania

finalrender.png

Opublikowano

Kop kop i jeszcze raz kop. narazie tylko to mozesz.

Zrob sobie seta z platyny jakis miecz, moze pistolet. kup ammo od NPC'a i tyle. w sumie nawet minishark ( mozesz go kupic od NPC za 35 golda chyba ) bylby na niego dobry wiec good luck and have fun.

ypfjznzpyzvx_t.jpg

Opublikowano

Kucze nie pamietam.... wejdz na terrariawiki i tam masz opisane jak go zdobyc bo juz w sumie nie pamietam.

Bo pokoje dla npc wiesz jak budowac nie ?

@ krzysiek0426

Mecha bossy mozesz bic jesli masz juz hardmode, plantere, golema albo isc w dungeon .

ypfjznzpyzvx_t.jpg

Opublikowano

@up

nie kradnij mi tematu.

@top

A skąd mam mieć npc, bo jak sam napisałeś muszę kupić od npc

Musisz zbudować domki, tak jak normalnie, ale tutaj masz dokładny spis co zrobić, by dany npc się zrespił.

ENCYKLOPEDIA NPC

Możesz jeszcze rozwalać te serduszka w The Crimson, tam Ci dropnie taki fajny pistolecik, ja nim zabiłem skeletona :D

Opublikowano

Czyli gdy zabija jakiegoś bossa, to npc do mnie przyjdzie, jeśli mój dom spełnia odpowiednie warunki, a spełnia? Tutaj macie screena, jakby co w środku jeszcze nie dokończyłem:

http://scr.hu/1wdk/vm95p

Ja to tam robiłem zawsze jakąś gównianą wierze z drewna, ale Ty tak się wykosztowałeś, dobra. Ale ten domek i tak jest źle, bo to musi być zamknięty kwadrat, nie może być taka po prawej stronie otwarta ściana, możesz tam dać drzwi, by się dało wejść, a na górze mogą być te kładki takie ;x

Opublikowano

@up

nie wiem o co ci chodzi, wszystko jest zamknięte, dałem szklane drzwi, no chyba, że ci chodzi o te niby balkony

A sorry, bo te 2 pokoje po środku to dla NPC, zwracam honor :) Wszystko jest dobrze, tylko wnętrze musisz poprawić :)

Opublikowano

A sorry, bo te 2 pokoje po środku to dla NPC, zwracam honor :) Wszystko jest dobrze, tylko wnętrze musisz poprawić :)

poprawić w sensie, że dać jakieś stoły, krzeszła, kible, lodówki itp.? Jak tak to wiem ;)

finalrender.png

Opublikowano

poprawić w sensie, że dać jakieś stoły, krzeszła, kible, lodówki itp.? Jak tak to wiem ;)

Nie no, bez przesady :D Wystarczy stolik/workbench, krzesełko, ściana i oświetlenie :) +drzwi

(dla npc)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...