Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Windows 8

LosBlancos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Nie dawno kupilem laptopa Samsung np370r5e-s04pl z zainstalowanym (Windows 8)

Problemy z systemem były już na samym poczatku.

- Błedy przy instalacji Assasina ( Install Shield Wizard - dokladnie taki ze niby byl juz uruchomiony jakis instalator i trzeba bylo go zamknac, niestety nic nie bylo wlaczone nie zainstalowalem.

- Biblioteki Visual Basic C++ masakra jakas ten system sam nie wie czego chce.

- w końcu udalo sie zainstalowac biblioteki :D zadowolony postanowilem zainstalowac Mortal Kombat i ... blad... ( Program nie moze byc uruchomiony bo jego ustawienia cos tam) ok szukam w google tego bledu..

Brakuje Visual Basic 2008 zainstalowalem wlaczylem Mortal Kombat ze zgodnoscia Windows 7 uruchomil sie raz..

Teraz widze tylko logo poczatkowe i ? Juz nic nie pogram.

Problem mam taki ze chce to usunac..

Wywalic tego windowsa..

BIOS to UEFI -.-'

No okej wchodze w BIOS szukam bootowania z pendrive i ? Kurde nie ma..

Grzebe w systemie i znalazlem ! :D

"Uruchamianie Zaawansowane" ( opis ladny odpal cos tam z CD/DVD, USB )

No dobra zbootowanego win7 wkladam do USB i naciskam Uruchom Ponownie w opcji uruchamiana zaawansowanego i ? *-*

Windows uruchamia sie normalnie..

Na PC sie bootuje

HELP ME Win 8 to zuoo ! A UEFI to jakas masakra..

PS: laptopa kupilem z systemem Win8 bez klucza podobno klucz jest zapisany w UEFI.

Opublikowano

Oczywiście, że w UEFI jest bootowanie z pendrive tylko musi on być włożony do portu USB (najlepiej 2.0). Wygląd tego UEFI zależy od producenta płyty głównej, a nawet od jej modelu. W każdym razie szukaj czegoś takiego jak "Boot Options Priorities". Jeśli Twój pendrive będzie podłączony znajdziesz go na liście. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie wiem czy system jest zle prowadzony bo nikt nie ma takich problemow na Win7 tylko ja na tym czyms..

Chce to zmienic lecz BIOS-UEFI pomimo bedacego pendrive nie wyszukuje zadnej opcji do bootowania..

Tak jakby bylo zabezpieczone.

No ale wkur.. mnie to juz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...