Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Multiverse

kajtolak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc znowu mam problem :(

Otoz chodzi o to ze mam 2 swiaty i plugin multiverse inventories (czy jakos tak)

i mam swiat kopalnia i plotworld

Pytanie brzmi: Jak zrobic aby na swiecie kopalnia i na swiecie plotworld byly takie same eq?

Czyli jak na warp kopalnia wykopie ilestam cobbla i tepam sie na dzialki to mam ten cobbel w eq.

Mam z tym wielki problem, prosze odpiszcie :(

(Wiem tyle ze trzeba wpisac /mvinv group i nie wiem co dalej)

Z góry dziekuje :[

Opublikowano

Plugin Multiverse Inventories
Ustawiasz to w config.yml

groups:
  nazwa_grópy:
    worlds:
    - Nazwa_mapki1
    - Nazwa_mapki2
  nazwa_grópy2:        
    worlds:
    - Nazwa_mapki3
    - Nazwa_mapki4
    - Nazwa_mapki5

Ekwipunek na świecie Nazwa_mapki1 i Nazwa_mapki2 będzie taki sam. Ekwipunek na Nazwa_mapki3, Nazwa_mapki4 i Nazwa_mapki5 będzie taki sam.
I na przykład mamy jeszcze świat o nazwie Nazwa_mapki6 jeżeli nie użyliśmy jego nazwy w configu to świat będzie miał oddzielny ekwipunek.

Opublikowano

Plugin Multiverse Inventories
Ustawiasz to w config.yml

groups:
  nazwa_grópy:
    worlds:
    - Nazwa_mapki1
    - Nazwa_mapki2
  nazwa_grópy2:        
    worlds:
    - Nazwa_mapki3
    - Nazwa_mapki4
    - Nazwa_mapki5

Ekwipunek na świecie Nazwa_mapki1 i Nazwa_mapki2 będzie taki sam. Ekwipunek na Nazwa_mapki3, Nazwa_mapki4 i Nazwa_mapki5 będzie taki sam.
I na przykład mamy jeszcze świat o nazwie Nazwa_mapki6 jeżeli nie użyliśmy jego nazwy w configu to świat będzie miał oddzielny ekwipunek.

Ej a gdzie to wpisac? bo ja wpisalem w pliku "groups" ale doczytalem ze mam wpisac w config, Gdzie to wpisac? bo ja mam tylko to :|

settings:

# This is the locale you wish to use.
locale: en

# If this is true it will generate world groups for you based on MV worlds.
first_run: false

# If this is set to true, it will enable bypass permissions (Check the wiki for more info.)
use_bypass: false

# If set to true, any world not listed in a group will automatically use the settings for the default group!
default_ungrouped_worlds: false

# The default and suggested setting for this is FALSE.
# False means Multiverse-Inventories will not attempt to load or save any player data when they log in and out.
# That means that MINECRAFT will handle that exact thing JUST LIKE IT DOES NORMALLY.
# Changing this to TRUE will have Multiverse-Inventories save player data when they log out and load it when they log in.
# The biggest potential drawback here is that if your server crashes, player stats/inventories may be lost/rolled back!
save_load_on_log_in_out: false

# If this is set to true, players will have different inventories/stats for each game mode.
# Please note that old data migrated to the version that has this feature will have their data copied for both game modes.
use_game_mode_profiles: false

shares:

# When set to true, optional shares WILL be utilized in cases where a group does not cover their uses for a world.
# An example of this in action would be an ungrouped world using last_location. When this is true, players will return to their last location in that world.
# When set to false, optional shares WILL NOt be utilized in these cases, effectively disabling it for ungrouped worlds.
optionals_for_ungrouped_worlds: true

# You must specify optional shares you wish to use here or they will be ignored.
# The only built in optional share is "economy"
use_optionals: []

Opublikowano

lol ztego co napisales wynika ze jak ide to Netheru i potem na normalny swiat to niemam itemow z netheru lol to jest tylko inna mapa nie serwer masz caly czas te itemy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...