Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FML Fatal Error! Pomocy!

Epitaph98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam +30 modów do minecrafta 1.5.2 i postanowiłam dograć shadery. Wyczyściłam MC, instaluje FML lecz podczas ładowania wyskakuje to:

05142765550306977710.jpg

Instaluje wg instrukcji. Zmiana loga FMl nic nie daje. Co robić?

Nie, nie będę instalować najnowszej wersji MC. Zalezy mi konkretnie na 1.5.2

Opublikowano

Widzisz ścieżkę podaną w errorze? Tam jest log i informacja dlaczego nawala. Podeślij zawartość pliku.

@EDIT:

Sprawdź czy przy kolejnej próbie pobierania nie przelecisz z tym dalej. Na 1.5.2 był az tym cholerne problemy, moje początki to 15x ściąganie plików, aż załapało.

.

Opublikowano

Miałem ten sam problem ale już go naprawiłem i podam Ci mój sposób:

1)Ściągnij craften terminal http://craften.de/

2)Zainstaluj i uruchom

3)Znajdź odpowiednią wersję minecrafta na który chcesz zainstalować forga

4)Następnie wyszukujesz z listy modyfikacji forga i klikasz na niego dwukrotnie LPM

5)Potem tworzysz modpack aby mieć zainstalowanego od razu forga po to gdyby ci się znowu zepsuł

6)Wczytujesz ten modpack i włączasz minecrafta z Craften Terminal

7)Czekasz aż się załaduje i gdy ci się uruchomi minecraft patrzysz czy ci się zainstalował

8)Jeśli tak to wyłączasz minecrafta i Craften Terminal i uruchamiasz zwykłego minecrafta ze zwykłego launchera by upewnić się że wszystko zostało poprawnie zrobione

9)Jeśli dalej jest forge zainstalowany to poprawnie naprawiłeś minecrafta :)

10)Po tym instalujesz mody jakie chcesz testowałem wgrałem sobie parę modów i wszystko działa

Mam nadzieję że pomogłem i ten sposób przyda się nie tylko tobie ale i innym graczom minecrafta którzy mają ten sam problem

Dodam jeszcze że testowane na wersji 1.5.2 ponieważ mi też zależy bardzo na tej wersji ;)

Opublikowano

Poczytałam loga, pisało, żeby ściągnąć pliki manualnie i tak zrobiłam - jak się okazuje 2 plików nie można pobrać, bo pokazuje się error 404 na stronie.
Co teraz?

Opublikowano

Poczytałam loga, pisało, żeby ściągnąć pliki manualnie i tak zrobiłam - jak się okazuje 2 plików nie można pobrać, bo pokazuje się error 404 na stronie.

Co teraz?

Poszukaj w necie tych plików, jeśli pisało tak w logach jak napisałaś, nic innego nie zrobimy, chyba że w logu o coś innego chodziło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...