Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić mały portal muzyczny?

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chcę zrobić stronę WWW z muzyką, znam języki takie jak HTML, CSS, i uczę się (zaczynam dopiero ogarniać PHP) PhP. Strona nie chcę aby byłą bardzo rozbudowana po prostu aby było można na niej jakoś fajnie posłuchać muzyki np w szkole, aby było można głosować na TOP 10 czasami zrobić jakieś LIVE radio :).

Oraz także bym szukał osób chętnych do pomocy przy zrobieniu takiej strony oraz także do reklamowania jej :).

Opublikowano

Jeżeli portal miałby udostępniać muzykę przez swoje serwery to musisz się przygotować na wydatek na dobre łącza, żeby streamować oraz na koszt licencji ZaiKS. Jeżeli chcesz coś a la tekstowo to nie ma problemu.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Nie jest trudno zrobić coś takiego, aczkolwiek z Radiem może być problem, ponieważ trzeba się znać na gniazdach i musiał byś napisać sobie aplikacje hostującą muzykę od ciebie z komputera na serwer i dalej przekazującą ją do aktywnych klientów.

CD. samego portalu osobiście polecił bym ci taka budowę:

Adresy do plików muzycznych zapisujesz w bazie danych MySQL (Polecam PDO od obsługi zamiast podstawowego mysql/i), w 1 tabeli dodajesz pola m.in. adres do pliku, opis, il. odsłon, il. głosów, listę z id głosów. W 2 tabeli robisz listę głosów | id | zakres.np 1-5 |, potem przy każdym pliku wyliczasz średnią. Jest to trochę roboty, ale po 2-4 tygodniach nauki PHP i SQL powinienes dać sobie radę.

Potem pozostaje pozycjonowanie.

P.S. Pliki możesz odtwarzać za pomocą kontrolki dostarczanej przez znacznik audio.

@EDIT

Jest to tylko mój projekt i zapewne większość osób go zakwestionuje, więc radzę ci wymyślić coś własnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...