Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Najtańszego hosta na serwer do 10zł

TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, mój serwer pobiera tylko 190mb Ramu więc chciałbym znaleźć coś takiego 200-300mb ramu, aby nie przekraczało 10zł (najlepiej sms), wyższe parametry i ceny nie wchodzą w grę. To ma być tylko 2 slotowiec do budowania.

Wymagam silnika craftbukkit/spigot oraz możliwości wgrywania pluginów.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Mój błąd, nie dopisałem tego co najważniejsze..

Silnik ma być do wyboru (craftbukkit, spigot bez różnicy) oraz ma być możliwość wgrywania pluginów.

Żartujesz? piszesz, że serwer zjada 190MB kiedy więcej wcina bukkit?

fiberhost jak wgrasz sobie inny silnik się nie czepia, tylko wystarczy nie przekraczać limitów...

Opublikowano

Żartujesz? piszesz, że serwer zjada 190MB kiedy więcej wcina bukkit?

fiberhost jak wgrasz sobie inny silnik się nie czepia, tylko wystarczy nie przekraczać limitów...

Limity... Jak są limity, które można przekroczyć to to nie są limity tylko umowny próg, którego się nie przekracza.

Sprawdzałem na spigocie, cały serwer z 4 pluginami bierze zaledwie 190mb ramu przy 2 osobach.

Opublikowano

Limity... Jak są limity, które można przekroczyć to to nie są limity tylko umowny próg, którego się nie przekracza.

Sprawdzałem na spigocie, cały serwer z 4 pluginami bierze zaledwie 190mb ramu przy 2 osobach.

W takim razie wgraj sobie silnik, i tyle ;) fiberhost.pl nie zabezpiecza plików jar. do podmiany.

Opublikowano

W takim razie wgraj sobie silnik, i tyle ;) fiberhost.pl nie zabezpiecza plików jar. do podmiany.

Możesz mi powiedzieć chociaż jak tam wygląda z dostępem do ftp ? Mam specjalnie przygotowaną mapę, którą chciałbym wgrać na serwer i w wolnych chwilach ją modyfikować.

Znalazłem ciekawą ofertę > http://crafthost.pl/offer.php

Tylko, że tutaj dostaję 625mb ramu i aby mieć na wykupienie serwera, muszę zasilić portfel kwotą 12zł (2x 6zł smsem lub inny wariant).

Ja osobiście polecam fspmax.pl tanio ale bardzo dobre serwery.

5zł za 390mb ramu, a wiesz może jak wygląda sprawa z dostępem do ftp i wyborem silników ? Nie widzę tego na stronie.

Opublikowano

Nie bardzo wiem o co dokładnie pytasz. Dostajesz dane do FTP i robisz co chcesz. Ale dam Ci klika screenów z panelu.

http://scr.hu/1sj7/bghz9

http://scr.hu/1sj7/cwrk1

http://scr.hu/1sj7/09i2d

Szkoda tylko, że w ofercie za 512mb ramu jest dopisane

Serwer dla osób, które chcą pograć ze znajomymi bez żadnych pluginów. Serwery są stawiane na wydajne maszyny we Francji.

Tak od razu z miejsca bym kupił.

Co do tego drugiego hostingu wyżej, mam pewne wątpliwości (nigdy o nim nie słyszałem).

Opublikowano

Szkoda tylko, że w ofercie za 512mb ramu jest dopisane

Serwer dla osób, które chcą pograć ze znajomymi bez żadnych pluginów. Serwery są stawiane na wydajne maszyny we Francji.

Tak od razu z miejsca bym kupił.

Co do tego drugiego hostingu wyżej, mam pewne wątpliwości (nigdy o nim nie słyszałem).

Napisałem Ci, że jeśli nie przekraczasz limitów to fiberhosta to nie obchodzi co tam instalujsz :P (rozmowa z przed 10 minut na livechacie). Jak to Pan administrator powiedział "Nie chcemy potem wysłuchiwać wiadomości typu "zainstalowałem 150 pluginów na serwerze 5 slotów i nie działa!" " hehe

Opublikowano

Napisałem Ci, że jeśli nie przekraczasz limitów to fiberhosta to nie obchodzi co tam instalujsz :P (rozmowa z przed 10 minut na livechacie). Jak to Pan administrator powiedział "Nie chcemy potem wysłuchiwać wiadomości typu "zainstalowałem 150 pluginów na serwerze 5 slotów i nie działa!" " hehe

Skoro tak to biorę, dzięki za informacje:)

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...