Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer + Peryferia

TheFoQuSsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej ._.

Możecie złożyć zestaw (PC + monitor + klawiatura + głośniki) za 2750zł? Proszę NIE NAGINAĆ granicy cenowej!

Zestaw ma być pod gry i nagrywanie. Ma być najwydajniej jak się tylko da, dobry - sprawdzony zasilacz + wydajna karta,

Oczywiście z dobrym procesorem ;) Niestety nie mam nic z obecnego sprzętu (posiadam laptopa)... Z góry dzięki!

Zapomniałbym: zestawy z morele.net, techplanet albo agito.pl

Opublikowano

Jest dużo zestawów w tej cenie, które mogą zawierać lepszą grafikę albo procesor, ale jest to często robione kosztem innych komponentów (zasilacz, płyta główna, nagrywarka, dysk), które później często okazują się słabe i awaryjne.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Radtor Zestaw słaby..

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=52143&s=51734&s=69516&s=79557&s=79019&s=61601&s=78711&s=78669&s=74018&s=63363&s=56456

Tak, i5 aby mieć te 4 rdzenie (w wersji haswel).

Nowiutka karta graficzna od radeonka :> R9 270X

płyta glówna Atx

4 gb ramu ddr3.

zasilacz pewny corsair vs 450w.

Na tym zestawie pograsz w większość gier na medium-ultra. Co do bf'a 4 to raczej jak by się patrzeć na bete, medium-high z antyalising offniętym albo małym.

Co do myszki i klawiatury, wolałem dać tańsze aby były lepsze komponenty. Są inne możliwości w tym zestawie ale w.g. mnie coś takiego styknie.

graphic.png
Opublikowano

Radtor Zestaw słaby..

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=52143&s=51734&s=69516&s=79557&s=79019&s=61601&s=78711&s=78669&s=74018&s=63363&s=56456

Tak, i5 aby mieć te 4 rdzenie (w wersji haswel).

Nowiutka karta graficzna od radeonka :> R9 270X

płyta glówna Atx

4 gb ramu ddr3.

zasilacz pewny corsair vs 450w.

Na tym zestawie pograsz w większość gier na medium-ultra. Co do bf'a 4 to raczej jak by się patrzeć na bete, medium-high z antyalising offniętym albo małym.

Co do myszki i klawiatury, wolałem dać tańsze aby były lepsze komponenty. Są inne możliwości w tym zestawie ale w.g. mnie coś takiego styknie.

Bardzo dobry zestaw. Tylko kosztuje trochę więcej, ale nie sądziłem, że monitor będzie kosztował 341 zł.

Martwi mnie trochę tylko ilość ram. Do Battlefield 4 to ledwo starczy.

Ilość miejsca na dysku też nie jest duża.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Panie, o co panu chodzi :D? 4gb ramu starczy mu spokojnie na bf'a 4 ( 2gb ramu ) + przeglądarke i gg/skype/ts. I mu styknie w przyszłości jak ram stanieje dokupi sobie kolejne 4..

Dysk 500gb starczy mu na bardzo długo. Nagra na nim około 20-30 gierek po 15gb.. + system i programy, oczywiście wiedząc że prędkość dysku zwolni się o pare %. Ale to normalne kiedy będzie dysk zapchany.

Po prostu za 200zł kupi sobie przenośny 1tb-3tb i tyle.

graphic.png
Opublikowano

Panie, o co panu chodzi :D? 4gb ramu starczy mu spokojnie na bf'a 4 ( 2gb ramu ) + przeglądarke i gg/skype/ts. I mu styknie w przyszłości jak ram stanieje dokupi sobie kolejne 4..

Dysk 500gb starczy mu na bardzo długo. Nagra na nim około 20-30 gierek po 15gb.. + system i programy, oczywiście wiedząc że prędkość dysku zwolni się o pare %. Ale to normalne kiedy będzie dysk zapchany.

Po prostu za 200zł kupi sobie przenośny 1tb-3tb i tyle.

Ale weź wymień tego 4440S ;d Co ten monitor taki mały? Weź może tańszą płyte i wstaw lepszą budowe np. n200 albo m23 ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Sorry, ale w minimalnych wymaganiach Battlefield 4 jest 4 GB, a rekomendowanych 8 GB. Wiem, że wymagania gier często są zawyżane, ale różnice nie są tak duże i te 8 GB wypadało by mieć. Rozumiem gdyby reszta sprzętu była kupowana na spełnienie średnich wymagań tej gry, ale lepiej posiadać chociaż 6 GB i grać na wysokich.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Sorry, ale w minimalnych wymaganiach Battlefield 4 jest 4 GB, a rekomendowanych 8 GB. Wiem, że wymagania gier często są zawyżane, ale różnice nie są tak duże i te 8 GB wypadało by mieć. Rozumiem gdyby reszta sprzętu była kupowana na spełnienie średnich wymagań tej gry, ale lepiej posiadać chociaż 6 GB i grać na wysokich.

Lepiej kupić później RAM a "MAXOWAĆ" w cepa i kartę graficzną.

Opublikowano

Up dziękuje :).

Co do monitora wiem że mały ale tylko na taki starcza, ps. mogę poprosić o ten generator linków?!?

Co do tych 4 gb, Samemu jeśli miał bym brać wziął bym tyle i nie ciął po podzespołach. Zobaczcie te ceny 8 gb..?

300zł? jak kiedyś były op 230-250.. Chyba że kupować 16gb to w tedy się opłaca bo cena to 420zł?

graphic.png
Opublikowano

Up dziękuje :).

Co do monitora wiem że mały ale tylko na taki starcza, ps. mogę poprosić o ten generator linków?!?

Co do tych 4 gb, Samemu jeśli miał bym brać wziął bym tyle i nie ciął po podzespołach. Zobaczcie te ceny 8 gb..?

300zł? jak kiedyś były op 230-250.. Chyba że kupować 16gb to w tedy się opłaca bo cena to 420zł?

Kiedyś to ja pamiętam po 150 były :D

A ten generator to chyba pod linkiem z koszykiem jest na techplanet

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

O kurna o tym nie wiedziałem, dla autora :

Intel Core i5-4440 LGA1150 BOX - 672.00 zł
I-Box CROW USB czarna - 21.00 zł
Titanum TK101 - 23.00 zł
AOC 18,5'' E950Swn - 341.00 zł
Gigabyte ATI Radeon R9 270X 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 782.00 zł
SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410 - 132.00 zł
Asus H81-PLUS Intel H81 LGA1150 BOX - 233.00 zł
LG nagrywarka DVD GH24NSB0 czarny OEM - 68.00 zł
Corsair VS Series 450W - 142.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 196.00 zł
Patriot DDR3 4GB 1333MHz Signature CL9 - 139.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka)

PS. ahh te ceny tych podzespołów :/. Kiedyś było lepiej ;x

Edit, poprawka przypadkowo nie doczytałem i dałem i5 4440S :X

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...