Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi w LoL'u

michalobidziak1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ! Mam pewien problem a mianowicie lagi nie wiem czy mój komputer jest za słaby czy co ;/

podam wam parametry komputera

AMD Phenom II X4 925 Processor

2.80 GHz

64bit

Zainstalowana pamięc Ram : 4.00 GB

Karta Graf :

GeForce 9800 GT..

To tyle chyba .. :D

Ogólnie w lagi w lolu mam takie że mam 100-250+ fps i nagle spada do 11fps , 9 itp .. ;/

.

Opublikowano

Masz slaby komputer kup nowy

Komputer ma dobry.

Aktualizacja najnowszych sterowników do karty graficznej, przeczyszczenie rejestru, oraz repair LoL'a nie pomagają?

8372383248.png
Opublikowano

Komputer ma dobry.

Aktualizacja najnowszych sterowników do karty graficznej, przeczyszczenie rejestru, oraz repair LoL'a nie pomagają?

Nic z tego nie robiłem , więc spróbuje .. :D Jak się uda to napisze

.

Opublikowano

Nic z tego nie robiłem , więc spróbuje .. :D Jak się uda to napisze

Sćiągnij CClean'era i wyczyść zbędnę pliki.

Wejdź w komputer>c>windows>temp i usuń całą zawartość. (to co wyskoczy że nie można pomiń. - pliki antyvirusowe)

Opublikowano

Sćiągnij CClean'era i wyczyść zbędnę pliki.

Wejdź w komputer>c>windows>temp i usuń całą zawartość. (to co wyskoczy że nie można pomiń. - pliki antyvirusowe)

Ok zrobie tak xD , a jesteś pewnie że te pliki mozna usunąć ? :D

.

Opublikowano

Ok zrobie tak xD , a jesteś pewnie że te pliki mozna usunąć ? :D

Tego nie trzeba usuwać, jeżeli antywirus blokuje połączenie to go po prostu wyłącz na czas gry.

8372383248.png
Opublikowano

Tego nie trzeba usuwać, jeżeli antywirus blokuje połączenie to go po prostu wyłącz na czas gry.

Mam avast'a , jego nie można wyłączyć..

Sterowniki póki co aktualizują sie bardzo długo ;x

.

Opublikowano

Mam avast'a , jego nie można wyłączyć..

Sterowniki póki co aktualizują sie bardzo długo ;x

Wszystko da się wyłączyć. Aktualizuj wszystko i daj znać.

8372383248.png
Opublikowano

No to mam problem .. nie da się zaktualizować .. akualizowałem przez windowsa i pisało , że napotkał jakiś błąd... a strasznie długo to trwało , jakieś propozycje ;x ?

nwm co sie teraz dzieje.. sprobowałem zaaktualizować jeszcze raz i pisało że sterowniki są aktualne .... <_< Sciągam teraz CClener'a

.

Opublikowano

No to mam problem .. nie da się zaktualizować .. akualizowałem przez windowsa i pisało , że napotkał jakiś błąd... a strasznie długo to trwało , jakieś propozycje ;x ?

nwm co sie teraz dzieje.. sprobowałem zaaktualizować jeszcze raz i pisało że sterowniki są aktualne .... <_< Sciągam teraz CClener'a

Nie aktualizuj przez Windows'a. Wejdź tutaj i pobierz sterowniki do swojej karty graficznej:

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

Jak Ci wygodniej, możesz wybrać automatyczne wyszukiwanie sterowników, lub ręczne. Jeżeli ręczne, masz tutaj informacje co powinieneś zaznaczyć:

• Typ produktu : GeForce
  • Seria produktu: GeForce 9 Seriers
  • System operacyjny: Wybierasz tutaj taki, na jakim pracujesz
  • Język: Polski
8372383248.png
Opublikowano

Zaakualizowałem sterowniki + sciągnałem Cclener'a .. Ale lagi nadal są , może i mniejsze ale są .. Dodam , że ten sam problem mam z Minecraftem 350+ fps i nagle scina 0 fps itp

.

Opublikowano

Mam tak samo jak kolega . Spadki fps ale na 5sec , jednak czasami to strasznie irytuje . Wydaje mi się że to może wina tego patcha bo wielu kolegów też tak ma . No i co chwile jakieś crashe lola .

Opublikowano

ja też tak czasami mam tylko że ja mam dość dobry komputer wszystko na full 150 fps + ale czasami zminimalizuje lola potem znowu wchodzę na lola i strasznie fps spadają a czasami nawet monitor mi się wyłącza

Opublikowano

Mam takie specyfiki jak Ty z wyjątkiem procesora, mam słaby więc wyciskam na średnich spokojnie po 80 FPSów bez jakiś TF, a w TF po 40 FPSów więc to nie kwestia kompa. Jaki masz internet, skąd masz internet (radiówka, orange itd.) i opisz dokładniej lagi. W moim przypadku radiówka działała tak, że miałem lagi na 1-2sek i się wszystko odwieszało (spadek fps). Problem pojawiał się co jakieś 3-4 minuty po kilka razy. Niestety, ale tutaj musiałem poczekać, aż naprawią internet. Druga sprawa być może to wina LoL-a, a mianowicie patcha. W jednym z patchy miałem takie cięcia, że sam chciałem się pociąć i jest dokładnie sama sytuacja jak w twoim przypadku.

Trzecia sprawa: spróbuj zrobić tak jak tutaj napisali:

Here's how to turn it OFF (back to the state pre-3.11 patch)

Enter into the following folder "...\Riot Games\League of Legends\Config". Find this file Game.cfg and add this following code at the end of the lines

[unitRenderStyle] Inking=0 AdvancedReflection=0 < check if u got this or add itPerPixelPointLighting=0 < modify this Explanations:

Inking=0 take off the new graphics AdvancedReflection=0 Take off the reflectionsPerpixelPointLighting=0 Take off the particles

This will allow to turn off black frames around the champions (riot added this within this patch) and you will get high fps again.

Nie ma sensu tłumaczyć, wystarczy podstawówka.

#Edit

Pomogło na tyle, że nie miałem już spadków FPSów, a tylko pozostałości po internecie. To wszystko co wiem w tej sprawie.

Oczywiście teraz jest nowsza wersja, ale to bez znaczenia, po prostu wejść w najnowszą.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

SlimDriver ściągnij i zaktualizuj wszystko.

Edit. Wyłącz dźwięki w grze jak grasz na dźwiękach i zbędne programy typu skype, hamachi itp. Spróbuj opróżnić miejsce na dysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...