Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja/Problem] Dobieranie drużyny

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy przywoływacze!

Chciałbym w tym temacie poruszyć kwestię poruszaną już od dawna, na którą sporo osób odnalazło odpowiedź typu: "wypad brąnzu, jak nie umies grać". Więc zacznijmy od tego że ok. miesiąc temu wbiłem 30 level i zacząłem grywać rankedy. Wygrałem 7/10, wrzuciło mnie do Silver 1. Wspomnę też, że tam wszystko szło gładko. Carrowałem pięknie gry Hecarimem. Potem grałem, grałem i spadłem. Silver 2 mnie powitał. Kolejne gry, kolejne teamy (tym razem ciężko walczyłem, ale trafiła się seryjka dwóch przegranych) i także spadłem. Silver 3. Teraz tu jestem. Zagrałem dzisiaj 2 rankedy, już wszystkie przegrane. Co jest kurwa Riot z Tobą? Albo dobierasz mi jebanych afkerów albo trolli. Rzadko zdarza się normalny team, który i tak coś zepsuje (fb dla trudnego champa) i przegramy. Jeszcze rzadziej, bo tylko ze cztery razy trafiłem na dobry, zgrany team gdzie wszystko szło dobrze. Swoje umiejętności oceniam na Gold 3. Staram się nie kłócić, oddaje tym idiotom champy, gdy proszą - robię, ratuję w trudnych sytuacjach.. A tu co? Kolejna porażka i znowu spadam! Nie jestem pro-elo graczem, czasem zrobię jakiś mały błąd (wielki błąd bardzo rzadko), ale żeby dobierać mi aż takich noobów? Ostatnio grałem mecz Silver 2 (ja), Silver 3 i 3x Bronze (1,4 i jakiś tam jeszcze) przeciwko kilku Gold'om i silver'om. Nie ogarniam tego szczerze. Chciałem w tym sezonie wbić się do Gold'a, a nie spaść do brązu. Duo nie mam z kim zagrać, więc słabo. Na sam koniec wspomnę o tym, że najlepiej mi idzie w jungle (Aatrox, Hecarim) oraz jako support (Karma, Blitzcrank, Alistar). Ewentualnie top (Jax, Darius).

I teraz przejdźmy do pytań:

1. Dlaczego dobiera mi takich słabych graczy? Czy ma to związek z czymś innym niż tylko z losem?

Sprawdzałem sobie MMR i wyszło mi ok 1,1k, czyli myślę że słabo.

2. Co zrobić, aby zwiększyć MMR oraz grać z lepszymi graczami?

3. I na koniec: czy ktoś silver+ jest chętny na Duo?

~~ Co do pytań, może to Wam pomoże: za porażki dostaję -20 LP, za wygrane +15LP.

Proszę nie pisać że nie ogarniam, bo dobrze wiem na czym ta gra polega i potrafię grać.

Ktoś może napisać: "ktoś lepszy sam wycarruje sobie grę". To prawda i jednocześnie fałsz.

Bo czymże jest jeden gracz bez teamu? I co może zrobić ktoś z 3/0 przeciwko komuś z 9/0 (np. taki feednięty nasus OP).

Sami gry potrafią carrować Ci, co zasługują na Diamond+, ale mi wystarczy Gold. Poza tym zawsze staram się brać champy,

które tankują nie carrują. Bo jeśli nie ja, to kto? A taki champ tanky bez dmg nie zrobi nic. Kompletnie nic, sam.

~~ Hejt i nieciekawe odpowiedzi będą zgłaszane.

Prefix [Dyskusja/Problem] został nadany z wiadomych przyczyn. Mogłem dopisać tam "pytanie", ale było by zbyt długie.

Dzięki za odpowiedzi, nagradzam lajkami tych, którzy jakos mi pomogą.

challenger.png

Opublikowano
1. Dlaczego dobiera mi takich słabych graczy? Czy ma to związek z czymś innym niż tylko z losem? 

Sprawdzałem sobie MMR i wyszło mi ok 1,1k, czyli myślę że słabo.
2. Co zrobić, aby zwiększyć MMR oraz grać z lepszymi graczami?
3. I na koniec: czy ktoś silver+ jest chętny na Duo?
~~ Co do pytań, może to Wam pomoże: za porażki dostaję -20 LP, za wygrane +15LP.

MMR nie masz niskiego ale też nie wysokie,dobiera Ci przez Twoje MMR,też tu się liczy trochę szczęścia.

Żeby zwiększyć MMR musisz jak najwięcej wygrywać,aż Ci się ustabilizuje-innego sposobu nie ma.

Takie rzeczy w oddzielnym temacie.

Opublikowano

1.Tak, zawsze ci dobiera słabych graczy dobra logika. W jednym i drugim zespole są osoby o podobnych umiejętnościach. Nie ma czegoś takiego, że ty masz zawsze gorszy team.

2.Wygrywać,najlepiej seriami.

Tak to prawda, że sami gry potrafią wygrać tylko osoby, które w rzeczywistości zasługują na wysoką dywizję, ale jeżeli rzeczywiście zasługujesz na gold 3 to na dłuższą metę powinieneś go zdobyć, a nie spadać.

Jeżeli spadasz to najwidoczniej taki jest twój poziom gry i musisz się poprawić.

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Mam podobny problem

3 Vs 3 np.

Ostatni mecz My Bronze I A Przeciwnik Diamond V

Inne mecze solo/duo

U nas Silver IV (Mój Kolega)

Bronze I (Ja)

I 3 Brązy od III do V

Przegrywam rankedy seriami

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Napisałem zgodnie z prawdą jak jest. Nie mówcie mi, że dwa teamy zawsze są o podobnych umiejętnościach - to czyste kłamstwo.

Po prostu nie wiadomo dlaczego dobiera mi takich słabych graczy, przy czym ja gram dobrze (nie wliczając drobnych wpadek).

Kiedy team jest fajny w lobby, prawie zawsze ktoś odda fb dla wroga i przegramy. Z wyjątkiem tego meczu, zagranego dosłownie przed chwilą:

xa4r.png

Ocenzurowane nazwy. Wybaczcie :D

I takich graczy powinno mi dobierać. Na początku ostro dostawaliśmy po tyłkach (Aatrox 0/3 3/0 i fb).

Potem jednak Akali się feednęła wraz z Dariusem i jakoś to poszło. A ja tym razem moge o sobie szczerze napisać - grałem idealnie.

Były drobne problemy (flame między Akali a Nasusem, Nasus afk), ale starałem się ich uspokoić. Udało się.

challenger.png

Opublikowano

Ciekawostka nr 1.

Jeśli grasz z takimi słabymi graczami, to graj tym czym najlepiej potrafisz. <---- odradzam granie supportami, chyba że musisz już tym zagrać to pogódź się z tym

Ciekawostka nr 2.

Najłatwiej wyjść do Golda grając Jaxem na Topie lub Jungli, easy wygrana, nikt nie umie go skontrować dobrze żeby wygrać z nim

Ciekawostka nr 3.

Na jaxie buduj, hextech, trinity, tabi/merkury, botrk, omen, malmoltrius i już jesteś OP

Ciekawostka nr 4.

Wychodź też na mida, grając Fizzem, tą postacią bardzo łatwo carrować swój team, wystarczy że tylko ty jesteś nafeedowany, burst w ich adc lub apc i wygrana, do tego nieziemski dmg

Opublikowano

@up

Hextech na Jaxie? Pojebało? Nie ta meta. Nie Hextech tylko BotrK, Trinitka, buty tabi/merce, i lecisz sytuacyjnie, mozesz jebnąć frozen mallet.

@top

Jak chcesz wyjść to graj postaciami użytecznymi albo OP shitami (Akali, to co kolega wyżej Jax, jak ogarniesz to Zed jest zajebisty, na ADC Vayne/Varus/Trist/Jinx, do jungli j4/heca)

Opublikowano

@up

Hextech na Jaxie? Pojebało? Nie ta meta. Nie Hextech tylko BotrK, Trinitka, buty tabi/merce, i lecisz sytuacyjnie, mozesz jebnąć frozen mallet.

@top

Jak chcesz wyjść to graj postaciami użytecznymi albo OP shitami (Akali, to co kolega wyżej Jax, jak ogarniesz to Zed jest zajebisty, na ADC Vayne/Varus/Trist/Jinx, do jungli j4/heca)

widziałem dużo razy hextecha na jaxie, w diamondzie +

Opublikowano

Ojojojo znowu płacz.A ja powiem tak gram sobie na brązie ostatnio i samemu kieruje gry, czemu? A no bo tam nie ma przeciwników to są boty a może i gorzej.

Raz przegrałem aatroxem gdyż dałem za dużo swobody rengarowi który mi gankował top'a nonstop.W brązie/silver jest tak że ty musisz wygrać grę nie team :D Zapamiętajcie to pograjcie trochę normali a potem idzcie grać rankedy.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Ojojojo znowu płacz.A ja powiem tak gram sobie na brązie ostatnio i samemu kieruje gry, czemu? A no bo tam nie ma przeciwników to są boty a może i gorzej.

Raz przegrałem aatroxem gdyż dałem za dużo swobody rengarowi który mi gankował top'a nonstop.W brązie/silver jest tak że ty musisz wygrać grę nie team :D Zapamiętajcie to pograjcie trochę normali a potem idzcie grać rankedy.

Chciałbym zobaczyć gracza, który jest tak super op, że wszystko wygra sam, challenger i te sprawy. Póki co jestem silver II, grywam na midzie, 20 minuta 180-190 farmy i około 7-8/0. Ale co mi dają te staty przeciwko takiemu 20/0 ezrealowi, 15/0 jaxowi i tak dalej? Co mi to da jak adc sam wpada w środek 5 pisząc, że team to nooby i nie pomagają? SAMEMU NIE WYGRASZ.

@topic. Odnośnie duo mogę zagrać z Tobą, pisz na pw.

Opublikowano

Jeżeli dla ciebie supp to ap carry/marksman to zasługujesz na ten brąz (z tego co pamiętam, to silver zaczynał się od ~1200 elo) na pewno 3 wardy na mapie to super wizja. Żebyśmy więcej zobaczyli, podeślij lolkinga

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć gracza, który jest tak super op, że wszystko wygra sam, challenger i te sprawy. Póki co jestem silver II, grywam na midzie, 20 minuta 180-190 farmy i około 7-8/0. Ale co mi dają te staty przeciwko takiemu 20/0 ezrealowi, 15/0 jaxowi i tak dalej? Co mi to da jak adc sam wpada w środek 5 pisząc, że team to nooby i nie pomagają? SAMEMU NIE WYGRASZ.

Twoje zdanie to twoje zdanie, a moje to moje, więc się nie spinaj.Ja sam potrafie wygrać grę na brązie, nie wiem jak ty.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Dołączę się do dyskusji:

Jeśli ktoś Ci feednie takiego wspomnianego już Nasusa do statów 12/1, a Ty będziesz grał z marnymi 7/1 to czy dasz radę go pokonać?

Nie. Więc wszystko zależy od teamu. Ale jeśli team będzie grał defensywnie, bez feedowania - grę można wycarrować bez problemu.

Oczywiście nie tankiem ani supportem :)

challenger.png

Opublikowano

Pewnie, a ja byłem na supporcie nasusem i miałem 150 farmy w 10 minucie i 10/0 na mecz.

No cóż, według mnie w tej grze mamy do czynienia z korean > doświadczenie > skill. Imo sam nie jestem dobrym graczem, lecz gram w ta grę dość długo, analizując swoje błędy, biorąc przykład z lepszych. Może i masz refleks, mozg, ale to nie wystarczy. Powodzenia ziomek :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie czytam poprzedników bo lekko wkurwiony jestem po meczu.

Dobieranie przeciwników i sojuszników jest katastrofalne. Mam wysokie MMR bo dostaję nawet 27lp za mecz i mam silver 3. Dobrało mi przed chwilą uwaga.. 2 unrankedów (nie grali w poprzednim sezonie) i to ich drugi ranked. No czy to jest normalne?

U enemy to same silvery i jeden unranked, a u nas to tylko ja silver i jeden Silver 5.. tak to brąz i 2 unrankedy.

Ja idę do Renaty Rączkowskiej się odstresować bo chuj by to xDD

Opublikowano

chce to zobaczyc. Moze zacznij

1. roamowac

2. Pomagac teamowi

3. grac pickami ktorymi mozesz wycarrowac gry

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Będziecie w innych Dywizjach i też będzie płacz bo tam podobnie dobiera :) Np ja jestem z Platyny dobiera mi 2 osoby tez z platyny i 2 z golda a w przeciwnym teamie 4Diamenty 1 platyna :) i co tu zrobić trzeba grać. Tylko trzeba zapamiętać jedną rzecz Dywizja to tak naprawdę to tylko w skill pokazany w nazwie , a gracz każdy inny jest i tylko ci co myślą i starają się grać są na wagę złota i z nimi można coś ugrać .

Opublikowano

Co Za placzki... Nie ma czegoś takiego że ty masz zawsze słaby team i dlatego przegrywasz. Pamietaj że dobre staty to nie wszystko... Ja jestem silver I i powolutku wychodzę. Wczoraj grałem syndra 8/3 lose. Nie zwalalem na team, wiem że też robiłem błędy. Teraz gram karthusem i z największymi debilami wygrywam np wczoraj taric jungle trolluje a ja 20/8 i gg late jest zawsze moje

Co Za placzki... Nie ma czegoś takiego że ty masz zawsze słaby team i dlatego przegrywasz. Pamietaj że dobre staty to nie wszystko... Ja jestem silver I i powolutku wychodzę. Wczoraj grałem syndra 8/3 lose. Nie zwalalem na team, wiem że też robiłem błędy. Teraz gram karthusem i z największymi debilami wygrywam np wczoraj taric jungle trolluje a ja 20/8 i gg late jest zawsze moje

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Niektórzy nie rozumieją..

Wyraźnie napisałem że ja prawie zawsze gram postaciami, które mogą wytankować, nie wycarrować.

Nie mam fizza, nie wbiję pro stat i nie wycarruję. Shenem nie wycarruję. Hecarimem wycarruję, aczkolwiek jest ciężko gdy mam build full tank.

Napisałem również że też popełniam błędy, ale są to błędy niewidoczne przy tym co wyprawia mój team. Po prostu nie do napisania.

I nie płaczki. Po prostu gracze, którzy trafiają na zły team.

challenger.png

Opublikowano

@UP ''Gracze trafiajacy na zly team (czyt.Płaczki)

Na jungli latwo sie carryuje gry. Hecarim ma pro ganki, a wlasnie to musisz robic grajac na jungli. GANKOWAC. Potem idziesz w tanka, ultujesz w team fight i powinna byc wygrana. Chyba ze ty jestes junglerem ktory lubi brac kille na gankach, wtedy sie nie dziw ze przegrywasz. Albo jezeli ciagle siedzisz w jungli farmiac tez nic nie zrobisz...

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ja ci powiem że przechodziłem to samo tyle że pół roku temu wtedy przejebałem ponad 300 rankedów przez afkerów i cudem wbiłem się do srebra, teraz jestem w srebrze kilkanaście razy już bylem w silver 1 i ciągle spadałem pisałem do riotu aby coś ogarneli i niech banują takie cioty co afkują/trolują, nic mi nie pomogli, tylko powiedzieli że można jeszcze grać duo aby się wybić, tak zrobiłem, wczoraj byłem w silver 3 dziś ( w jedną noc ) jestem w promocji na silver 1.

Czekam na rozgrywkę ponad 10 min.

Powiem ci tak graj z kimś duo, niech takim typem będzie osoba z brązu to wtedy dłużej czekasz na graczy ale daje ci bardziej ogarnięty team, mówie jak jest wczoraj wygrałem ponad 7-8 rundek dostając po 20-24 :)

Takich noobów to my też spotykamy, mogę nawet dać parę screenów.

Także znajdz se jakiegoś typa do gry :)

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/q71/s720x720/1011740_561223277281881_824463396_n.jpg

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/s720x720/1239686_545018278902381_886252291_n.jpg

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

chce to zobaczyc. Moze zacznij

1. roamowac

2. Pomagac teamowi

3. grac pickami ktorymi mozesz wycarrowac gry

Roamuję kiedy tylko mogę, czyli po zabiciu enemy na midzie. Lecę na bota, żeby coś zabić, ale mój team stoi pod towerem jak przychodzę... Tak to pushują jak idzie. Pomagam kiedy tylko mogę, staram się doradzać, ratować ich tyłki. Czy według Ciebie syndra lub fizz to nie pick, który jest w stanie wycarrować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...