Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Uszkodzona Pamięc RAM?

LenoxPL

Pytanie

Opublikowano

Witam otóż mam problem od kilku dni z Windowsem 7 . Chodzi oto,że Od jakiś 3-2 Tygodni Pisze mi w Komputerze tam gdzie są dyski że mam 1 gb ram.Ale miałem 2 gb ram i chodzi mi o to czy mogla sie ta 1 kosc spalic.Mam tez problem z smss.exe i in cos tam info i mam takie pytanie czy to przez to moze ta kosc nie chce dzialac czy co.?

50364.png

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ti nie tak jeśli ma 2GB to powinno pokazywać 2 , a nie 1

Wejdź w dxdiag i zobacz ile tam pisze

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Pomoże ktoś ? o.O

A co nie widzisz co pewna osoba napisała?

Ściągnij jakiś program np. Speccy czy Aida 64 i tam sprawdź ile jest napisane.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Może się poluzował RAM bo może nie docisnąłeś go do końca

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

A powie mi ktoś jak rozkręcić tego laptopa ? :D Wiem że wyjde na idiote ale ja niewiem jak go rozkrecic daje jeszcze raz nazwe hp pavilion dv6000 :)

50364.png

Opublikowano

to miałeś czy masz 2gb RAM w kompie ??

wyraźnie pokazuje że masz tylko 1 Gb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Popytaj w domu, czy ktoś nie majstrował. Mozę ktoś wyciągnął?

Spróbuj wsadzić do innego slotu. Jeśli masz 4, to nie mogą być jedna obok drugiej, lecz w pierwszym i trzecim/drugim i czwartym slocie.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Trzeba było od razu mówić, że to laptop...

W nich bardzo często dochodzi faktycznie do uszkodzenia pamięci.

Sprawdź po kolei każdą, aby wiedzieć, która jest uszkodzona.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Pomoże ktoś ? o.O

50364.png

Opublikowano

Z dołu masz takie śrubki które trzymają taką klapkę odkręć je , zdejmij klapkę i tam masz ramy

Opublikowano

Ale jakieś 3 tyg temu bylo cool i mialem 2 gb na 100% pamietam mam nawet w dokumentacji kompa . Nie wiem co sie moglo stac :C

50364.png

Opublikowano

Daje Screena EVERESTA .

kbzt09l8jp73_t.jpg

50364.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...