Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Proszę o pomoc - problem dot. nowego serwera

Dziubano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wczoraj postanowiłem założyć z kolegami serwer SAMP;a, dokladnie mamy zamiar zrobic Trucka, lecz robimy to pierwszy raz i za cholerke nie wiem jak wgrać mapkę, czytałem wiele dot. tego poradników ale tam coś mówią o kopiowaniu nazwy ale to nie dziala, ponieważ nie można włączyć serwera ;/ no nic. Pomóżcie.

Opublikowano

Jeśli chcesz dodać mapę to pierw pobierz jakąs albo zrób. Jeśli jest w .pwn to skonwertuj plik do .amx poprzez program Pawno i wrzuć plik do folderu plugins i dopisz nazwe w głownym notatniku gry (czyli tam gdzie ma całe info o swoim serwie i gdzie możesz wszystko zmieniać). Nie pamietam jak się ten plik nazywał ale napewno ty będziesz wiedział. Jeżeli chcesz to moge zrobić dla cb mape truck. Wrazie co pisz na PW

Opublikowano

Sory ziomek ale ja poporostu nie mam pojęcia, mam to pawno, otwieram niby tą mapkę chyba w .pwn się otwiera i jakies napisy są i nie kumam co dalej... jak to skonwertować? A co do mapek to wchodzę w mapkę > gamemodes i są 2 pliki xTrucking.amx i xTrucking.pwn. A i jeszcze jedno bo jak widze na filmikach każdy ma ten notatnik serva na pulpicie a ja go nie mam tylko mam na hostingu ownserwer ;/

Opublikowano

Jeśli jest w .pwn to skonwertuj plik do .amx poprzez program Pawno i wrzuć plik do folderu plugins

Pierwsze słyszę!

Dziubano te napisy w pliku .pwn kod Twojego skryptu, możesz tam usuwać, dodawać czy też zmieniać różne rzeczy.

Jeśli masz plik .amx, wrzucasz go na ftp kupionego serwera do folderu gamemodes programem jak totalcommander etc.

Później wracasz do głównego katalogu i pobierasz plik server.cfg (Można i bezpośrednio, ale to bez różnicy), po czym

otwierasz go programem typu notatnik i wpis:

gamemode0 grandlarc 1

zmieniasz na:

gamemode0 xTrucking 1

//Tak nawiasem, zalecam także zmienić hasło rcon.

Gdy to zrobisz, zamykasz i zapisujesz plik, po czym wrzucasz go ponownie

na serwer do katalogu głównego, akceptując komunikat z zapytaniem

czy zastąpić dany plik. Po tym wszystkim włączasz serwer w panelu i powinno działać.

Jeśli będziesz miał jakieś problemy pisz do mnie poprzez forum lub na Skype: kurczakswaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...