Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Silownia

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zapisalem sie na silownie i chodze raz na 2/3 dni. Nie wiem czy to za malo, czy moze za duzo? Nie wiem dokladnie czy mam chodzic codziennie, ... Ogolnie ogarnelem sobie pare fajnych rzeczy do treningu tak wiec z tym nie ma problemu. Co powinienem jesc? :D Duzo ryzu? Klusek?

Tak wiec piszscie jakie sa wasze przemyslenia i przezycia na temat uczeszczania na silownie :D

61093c6efb.png

Opublikowano

Ryż !!!!!!!!!

Nie wiem jaki masz cel dokładnie.

Na pewnym forum dla kulturystów i nie tylko są opisane diety, treningi (siłownia,dom). Mógłbyś tam bardziej popytać, bo tutaj każdy ma wiele opini na ten temat.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Zalezy mi na informacjach czy jak np. cwicze klate to czy mam sobie odpuscic np. plecy? Kumpel mi mowil ze miesnie sie krzywo rozrosna czy cos takiego. Ile powinien trwac trening? Powinienem podnosic niskie ciezary wiele razy czy duze ciezary pare razy? Seria, ile trwa jedna? Teraz jak robie serie to staram sie robic minimum 8 a max. 15.

Sorry ze tak zasypuje pytaniami, jestem naprawde swiezy.

61093c6efb.png

Opublikowano

Jeżeli zależy ci na klacie

To nie masz jeść :

chipsów

Czekolady

Pić coli

Jeść z Ma'ca oraz KFC

Powinien jeść

Dużo owoców

Warzyw

Drugie danie :

Ryż

Makaron

To chyba na tyle : >

Opublikowano

Tak polec chlopakowi zaczynajacemu silownie robic FBW. Napewno da rade zrobic cale cialo 3x w tygodniu , majac w pizdziec zakwasy po 1 dniu roboty. Nie wnikam o_o

Ja osobiscie robie sobie 3x w tygodniu, rozpisz sobie plan co chcesz robic w dany dzien ( przykladowo ja cwicze pon,sr,pt i w dany dzien robie sobie 2/3 partie miesniowe)

np. pon - klatka+łapy

śr - nogi + plecy

pt. barki + łapy ( albo zamiast lap cos na czym CI bardizej zalezy, np klatka).

Oczywiscie duzo nabialu jedz przedewszystkim ( chyba nie musze wymieniac co to jest nabial i jakie produkty). Mozesz takze pomyslec o białku. Chodzi mi o te w proszku, poczytaj sobie troszke o tym bo nie mam aktualnie czasu zeby sie rozpisac.

/ aha, jeszcze mozesz robic na kazdej sesji brzuch ;)

Opublikowano

2/3 razy to najlepiej FBW.

Czyli całe ciało jednego dnia, bo na split 2/3 razy to za mało.

Nie rozśmieszaj mnie, znam mnóstwo ludzi, którzy ćwiczyli typowym FBW oraz starym sprawdzonym splitem z lat 90. Jak myślisz, którzy z nich są tymi największymi gośćmi na siłowniach? Ludzie ćwiczący fbw mają często dysproporcje, ze względu na ćwiczenia wielostawowe, jedno ćwiczenia będzie nam lepiej szło, a inne gorsze, bodziec do rozrostu jest jednak taki tam. Przy fbw można skupić się bardziej na słabszych partiach. Co ciekawsze znam paru kulturystów, którzy preferują wykonywanie typowego fbw zamiast splita, ale na sam początek najlepiej wyjdzie się na splitcie.

Trening 3 razy w tygodniu, mała partia z dużą. Przy ćwiczeniu dużej+dużej nie będzie wcale żadnych dysproporcji jak ci znajomy powiedział, tylko po treningu jednej dużej grupy mięśniowej nie będzie wystarczająco dużo siły na drugą. W efekcie bodziec do rozrostu będzie mniejszy.

klata + biceps

plecy + triceps

nogi + barki

Najpierw duża partia, jak klata, plecy lub nogi, a następnie mała. Chociaż zawsze preferowałem pierw trening tricepsa, a później pleców. xD Sam nie wiem dlaczego. Na początku nawet nie baw się w dietę, bo wyrzucisz pieniądze w błoto, na sam początek doskonal technikę.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Raz na 2/3 dni powinno starczyć , chyba , że potrzebujesz potrzeby to częściej.

Pozdrawiam.

Udowodnij mu, że zadarł nie z tą osobą. ~ Kazdar...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...