Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Serwer dla znajomych

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

mam taki problem/pytanie otóż chce kupić serwer hostingowy od craftserve.pl chodzi mi dokładnie o Wooden tak żeby sobie pograć ze znajomymi w taki survival w 7 osób i moje pytania są takie

1.Czy opłaca się kupić serwer właśnie od craftserve.pl ?

2.Czy będę mógł wgrywać mody (np na zwierzęta, i jakieś tam inne rzeczy) i oczywiście jak to zrobić?

3.Gdzie będę mógł ustawić sobie że TYLKO ja mam Moda na tym serwerze i np mogę go sobie spokojnie zmieniać z Mod na survival ?

4.Jak nazywa się plugin:

-Dzięki któremu można ustawić opcje "spawn" tak że każdy może się tp na spawn kiedy chce

-że można blokować sobie skrzynki

-żeby wejść na serwer na daną postać z WL trzeba wpisać hasło

5.I jakie są najbardziej potrzebne pluginy na dany serwer ?

Opublikowano

1. Tak craftserve to bardzo dobry hosting mają wydajne maszyny i prosty panel zarządzenia.

3. Pluginem PermmisionsEX

4. Essetnials ew. Setspawn - Ustawienia spawn'u. LWC - Blokada skrzynek. Co do 3 nie wiem czy istnieje taki plugin lecz raczej wątpię.

5. Jeśli robisz serwer dla znajomych wystarczą podstawowe. Essentials, PermmisionsEX ew. WorldGuard & WorldEdit jednak nie wiem czy będą ci potrzebne. ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolega [tka] powiedział wszystko oprócz 2. Odpowiedź na pytanie nr. 2:
Tak, to połączony silnik craftbukkit i forge [MCPC], działa on podobnie jak craftbukkit tylko mamy jedną taką nowość mianowicie folder "mods" tam umieszczamy nasz mod.
Jak byś się zdecydował na tą opcje masz download :

http://ci.md-5.net/job/MCPC-Legacy-147/

Sygnatura.png?i_dim=1920x1200&app_id=web

Opublikowano

1. Lepiej jest kupić na cubehost.pl, taniej Ci wyjdzie, a jakość ta sama. Nawet panel zarządzania serwerem jest lepszy : )

4. "żeby wejść na serwer na daną postać z WL trzeba wpisać hasło" - xAuth/ AuthMe

Opublikowano

Czyli po prostu kupić ten serwer

w pluginy wgrać Essetnials ew. Setspawn,xAuth/ AuthMe,Essentials, PermmisionsEX i to starczy ?

A co do modów to poprostu wgrywam je do folderu i odpalam loguje się na na serwer i cały czas na nim są ? I nie muszę być zalogowany czy komputer nie musi być włączony ?

Jeszcze jedno czy na serwerze będą jakieś lagi czy coś ?

i czy tylko ja mogę zmieniać pluginy itp ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...