Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Początkujący gracze - coś dla was!

LeeSinor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Informacje dla początkujących graczy League of Legends, lub dla osób które lubią grać Co-op vs All, coustom games, lub gra przeciwko botom.

Turret Indicators - Co to takiego?

Po polsku, czyli - wskaźniki wież. Są to oznaczenia przy turetach, gdzie turet może was zaatakować, gdzie jest dystans, ostrzeżenie o namierzeniu ciebie itd.

Jak to wygląda?

Wygląda to w nieco prosty sposób - zobaczmy.

Screen #1

< ---

Turret_Indicator1.jpg

Screen #2

< ---

Turret_Indicator2.jpg

Screen #3

< ---

Turret_Indicator3.jpg

Po jednej stronie pomysł dla osób początkujących jest trafnych, lecz z drugiej strony jest to zbyt duże ułatwienie.

(Te ułatwienia nie zostaną wprowadzone na tryb Normal/Ranked)

Co o tym sądzicie?

8372383248.png
Opublikowano

Mam nadzieje, że nie włączą tego i na normal i ranked q ale sam pomysł fajny bo nowi się nauczą jak duży ma zasięg turret i nie będą pisać ''OMFG THIS FCKING NOOB TURRET"

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

E tam. Dla nowych może być ale przykładowo jak się wbije ten 15-20lvl to się ogarnia w 100% wręcz te zasięgi wież. Ja tam lubię dive'ować już na 3-4lvlu taką LeBlanc xD

Owszem, nowi gracze mogą się nauczyć jak daleko mogą dochodzić, aby turet ich nie zaatakował. Będą też mieć rozkmine, jak pokaże się danger - to będą się zastanawiać co zrobili nie tak, albo co takiego ich poinformowało, że odebrało mu nagle HP :)

8372383248.png
Opublikowano

Pomysł na pewno na normalach nie będzie ani na rankedach jedynie co to w samouczku może być ale powiem że ciekawy.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Dla mnie zbyteczna rzecz, większość wie jaki zasięg ma turret, może osobom które zaczynają grę przyda się przez kilka meczy, potem i tak to już opanują.

Dobrze, że nie wprowadzają tego na zwykłe gry.

PS. Bolowcy i tak to już dawno mają :P

Opublikowano

Takie wskaźniki już są, albo mi się tylko wydaje.

Wiem, że przy champach to działa. Jeżeli podchodzimy do enemy, to pomarańczową obwódką jest zaznaczone, że może zaatakować (Jesteśmy w zasięgu ataku).

Czerwoną zaś, gdy jesteśmy niebezpiecznie blisko.

Z turretami nie wiem jak jest, ale wydaje mi się że też, nigdy nie zwróciłem uwagi.

c1107534da61bc47bb1675e52ddf542e.jpg

Opublikowano

Taki tryb wież będzie tylko wprowadzony do customów i co-op vs ai. Nie będzie tego na normalach ani rankedach.

Opublikowano

Taki tryb wież będzie tylko wprowadzony do customów i co-op vs ai. Nie będzie tego na normalach ani rankedach.

Wspomniałem o tym w temacie. Dobrze, że skończyło się na coustomach i co-op vs ai, bo normalnie jakby wprowadzili to na normale/rankedy to szczyt wszystkiego..

8372383248.png
Opublikowano

Moim zdaniem nie ma to większego sensu.

Jedynie dla graczy -5 lvl będzie może przydatne.

Po tym 5 lvl większość już wie jaki mniej więcej ma turret range.

Pasjonat
Opublikowano

Ogarnijcie się, riot mówił, że będzie można to wyłączyć. Więc jak wam nie pasuje to po prostu to wyłączycie.

.

Opublikowano

Najfajniej się czyta komentarze, co ludzie o tym sądzą.. Mi się to nie podoba, powinno być to do jakiegoś lvl'a/na botach.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...