Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer MT2 na VPS - Cannot get public ip adres

zioq3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam serwer VPS. Konfiguruję go pod metina, lecz niestety jest problem ponieważ gdy chcę uruchomić serwer to wyskakuje:

20738547632898738726.jpg

Czyli jakby ip było zajęte.. firewalla oraz porty przekierowałem na hostingu, lecz niestety wciąż ten sam błąd.

Do SSH się normalnie loguję i wszystko jest ok więc problem jest z metinem.

Nie mam możliwości podłączenia maszyny bezpośrednio pod zewnętrzne IP, musi być przez router i firewalla.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

To jest tylko pula lokalna, porty są wszystkie odblokowane.

http://wklej.to/M8nxS
Nie wiem o który config ci chodziło, ale jak o ten to tutaj nie widzę nic do zmiany..

Tego IP nigdzie nie wpisywałem, IP mam z DHCP. Do maszyny się normalnie łącze i wszystko jest ok. Problem jest tylko z metinem.

Opublikowano

Wpisz ifconfig i powiedz mi jest tam Twoje IP? Powiedz Ty mi nic nie robiłeś w sysinstall? Bo jeśli tam coś robiłeś to będzie lipa... ale nie totalna :3 bo na dedyku bądź VPSie nie zmienia się nic :3

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

jezeli grzebałeś w sysinstall na dedyku/vps to zalecam zrobienie reinstalla szybciej będzie ; )

jezeli masz juz jakies wlasne pliki to zaloguj sie na ftp ip którym łączysz sie przez ssh i skopiuj pliki na pulpit np ; )

xjet9312pgj7.png

Opublikowano

System reinstallowałem kilka razy i ciągle to samo, próbowałem x64, x32 i nic.

Może to dlatego że serwer stoi na Cloudzie, i tam mam VPS,y.

IP jest z DHCP i jest ono poprawne.

Screeny:

Sysinstall -> Networking

28009728154259693078.jpg

Ifconfig

93535769954521609045.jpg

Serwer MT2:

67550238366954497840.jpg

IP się zgadza, tak wygląda

VPS -> Firewall -> Internet

Na firewallu na próbe odblokowałem wszystkie porty TCP + UDP, ale to nic nie pomaga..

Z góry dzięki

Pozdr

Opublikowano

jesli to jest vps gdzis w internecie to musi miec zewnetrzny adres ip,

jaki adres wpisujesz w putty zeby sie z nim polaczyc?

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

Jest na cloudzie router, i za nim firewall, ale na firewallu wszystkie porty są odblokowane. IP jest poprawne ponieważ taka jest pula lokalna, IP jest wewnętrzne dlatego że jeszcze jest firewall, ale wszystkie porty w nim odblokowałem. (1-50000 TCP I UDP )

Opublikowano

A okej już rozumiem :) Hehe bo kiedyś w configu w channelach wpisywało się IP które jest z cloud i potem channele akceptowały połączenie przez clouda :p niestety nie pamiętam dokładnie co tam trzeba dopisać ale jak będę miał laptopa to będę wiedział i dam Ci ale no to jak widać spore zabezpieczenie będzie hihi tak ja chciałem dać ale też chce połączyć inne ip pod dedyka i zrobić wiązankę DDoSową :p tak da się bo na tym systemie pracuje każda serwerownia :p do kumpla napisze jeszcze na angielskim forum, może będzie miał, nie warto dawać w sysinstall ip VPSa bo wtedy cloud będzie zbędny, w tych nowych cloudach jest opcja byś kierował ruchem oraz edytował wpisy itd jak się nie mylę.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

No dokładnie :)

No to czekam aż mi podeślesz to co tam mam dopisać by serwer zachciał łaskawie pracować :)

Tak wygląda aktualnie topologia sieci tej maszyny.

46859703570420204006.jpg :)

Firewalla tymczasowo odblokowałem, potem zostawie tylko te porty co są potrzebne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...