Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z pingiem

Lisiu006

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam duzy problem z pingiem. Gdy nkit nie korzysta z internetu, mam 300 pingu gdzie zwykle mam 40. A gdy zaczynam cos sciagac to mam ok 200 ms. Nie wiem jak to wytlumaczyc. Mam internet z netii 20Mb/s. To lezy po mojej stronie czy Riotu? Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

3bf133c198a81c089f07b8d020719e63.jpg

Opublikowano

Off kalibracje pionową i git ;)

07608296593848833931.png
~~ Obrałem sobie drogę że osiągnę mistrzostwo , nie zawsze idzie za tym pełen komfort pamiętaj MORDO ! ~~
~~ Lecimy kurwa tutaj , jest dobrze w chuj ~~

Opublikowano

A z takim pingiem doznajesz dużych lagów?Spróbuj spróbować w innych graj jaki będzie ping oraz zrób test na

speedtest.net

(chodzi tu o ping)

Opublikowano

Jeśli wyłączenie PMB.exe nie pomoże, sprawdź, czy Ci się nie przegrzewa komputer.

OMG co ma ping do przegrzewania się komputera? To są całkiem niepowiązane ze sobą rzeczy. Moderator a takie głupoty wypisuje...

Opublikowano

OMG co ma ping do przegrzewania się komputera? To są całkiem niepowiązane ze sobą rzeczy. Moderator a takie głupoty wypisuje...

Moderator a takie rzeczy wie. Jeżeli komputer zaczyna Ci się przegrzewać (liczmy tutaj na procesor oraz kości) komputer zaczyna nabierać zcinek (tzw. powolnych lagów). Przekroczenie temperatury odpowiada także na złe współpracowanie z innymi podzespołami komputera (obciązanie procesora, kart sieciowych itp).

8372383248.png
Opublikowano

Wylaczylem proces PMB.exe i dziala narmalnie. Dzieki za pomoc :) Da sie jakos zrobic zeby sie nie wlaczal ten proces czy on musi byc przy wlaczaniu gry lola ?

W Panel Sterowania odinstaluj program Pando Media Booster :)

8372383248.png
Opublikowano

Moderator a takie rzeczy wie. Jeżeli komputer zaczyna Ci się przegrzewać (liczmy tutaj na procesor oraz kości) komputer zaczyna nabierać zcinek (tzw. powolnych lagów). Przekroczenie temperatury odpowiada także na złe współpracowanie z innymi podzespołami komputera (obciązanie procesora, kart sieciowych itp).

Tylko że ping nie zależy od procesora czy innych podzespołów tylko od łącza internetowego. Jeśli przegrzewał by mu się komputer mógłby doświadczyć spadku fos lub jakiś freezów, a nawet restartu komputera (po przekroczeniu pewnej temperatury) jednak nie były by to lagi.

ping – nazwa programu używanego w sieciach komputerowych TCP/IP (takich jak Internet) służącego do diagnozowania połączeń sieciowych. Pozwala na sprawdzenie czy istnieje połączenie pomiędzy hostami testującym i testowanym. Umożliwia on zmierzenie liczby zgubionych pakietów oraz opóźnień w ich transmisji, zwanych lagami.

Klatki na sekundę (skr. kl./s, często fps od ang. frames per second; klatkaż), także szybkość klatek (ang. frame rate) – w animacji i filmie liczba klatek wyświetlanych w ciągu sekundy, czyli częstotliwość, z jaką statyczne obrazy pojawiają się na ekranie. Jest ona miarą płynności wyświetlania ruchomych obrazów.
Niski współczynnik klatek na sekundę powoduje u widza wrażenie „klatkowania” czy też "pokazu slajdów", z kolei wysoki zwiększa płynność wyświetlania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...