Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Samsung Galaxy S III mini vs Xperia J

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

S3 - jest mniejszy dzięki czemu lepiej leży w dłoni więcej ma pamięci wewnętrznej bo 16 gb to jest mega duża ilośc . Jest o dużo szybszy . Bawiłem się z 3 razy Xperia J i nie była ona zbyt ciekawa . Bateria w S3 też jest o dużo lepsza , bo Samsungi w ogole mają dość wytrzymałą czasowo baterię .

S3 - 850 zł

Xperia J - 660 zł .

Zależy też do czego Ci ten telefon będzie potrzebny . Myślę , że warto dołożyc te 200zł i mieć o dużo lepszy telefon .

Opublikowano

Również jestem za tym, byś brał s3 mini. Sam mam i jest to dobry telefon, wszystkie gry 3D chodzą płynnie i tylko czasem można się zdenerować "chwilowymi lagami" telefonu. Ale to czasami, mam brandowany soft i to jest tego wina :P Telefon bardzo dobrze leży w dłoni. Niestety tylna klapka łatwo się rysuje więc trzeba czymś go pokryć np. pokrowcem S-Line (http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/680429284/For-Samsung-Galaxy-S3-Mini-i8190-Gel-S-Line-TPU-Case-10pcs-Lot-Top-Quality.jpg&imgrefurl=http://www.aliexpress.com/item-img/For-Samsung-Galaxy-S3-i9300-Mini-Gel-S-Line-TPU-Case-10pcs-Lot-Top-Quality/680429284.html&h=904&w=900&sz=144&tbnid=4-UwdVeRgzEGMM:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__9EfNZc1q8c1_ZLLujmWw0tFXWHg=&docid=-BVy-M1FLeBrSM&sa=X&ei=qfteUsqiBIav4ATHu4HIBw&ved=0CDAQ9QEwAQ) + folia do tego i styknie ;)

Bierz s3 mini - lepszy niż xperia j. Ewentualnie kup używkę s3 i będziesz miał jeszcze lepszy telefon :) Chodza gdzieś 700-950 zł np. na tablicy.pl

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

ja jestem ogólnie zniesmaczony samsungami,nokie the best :D,baterie mają dobre jak piszesz głównie sms-y

Opublikowano

nie ma co porównywać, definitywnie S3 Mini, Xperia J (jak i każda inna Xperia) to narazie jedno wielkie G ! ...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

S3 Mini definitywnie ponieważ:

Argumenty za SIII Mini:

- Lepszy procesor: 2 rdzeniowy 1.0 GHz vs 1 rdzeniowy 1.0 GHz

- 2x więcej ramu: 1GB vs 512 MB

- Lepsze GPU (to samo co w Galaxy SII): Mali-400MP vs Adreno 200 (syf)

- Wyższa jakość video: HD 720p + Cyfrowa stabilizacja obrazu vs 480p bez stabilizacji obrazu

- 4x tyle pamięci: 16GB vs 4GB

- Ekran Super AMOLED: Lepsze kąty widzenia niż zwykły LCD TFT i żywsze kolory

- Nowszy Bluetooth: 4.0 vs 2.1

- Szybsze łącze internetowe HSDPA: 14.4 Mb/s vs 7.2 Mb/s

Argumenty za Xperia J

- Pojemniejsza bateria: 1750 mAh vs 1500 mAh

- Wyraźniejszy ekran 245 PPI vs 233 PPI (12 Pixelów na cal więcej)

- Cieńszy 9.2 mm vs 9.8 mm

A reszta specyfikacji wygląda porównywalnie.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Xperia J- Stary beznadziejny proc 1 rdzeń 1ghz + okropna zintegrowana grafika andreno 200(syf extremalny, bad piggies i inne proste gry łapią ściny)

S3 mini- 2 rdzenie, Super amoled, lepsza zintegrowana grafika Mali 400MP, wydajniejszy, więcej ram, o wiele więcej pamięci

S3 zdecydowanie. Kolega ma Xperie J i mówi że stracił kase.

graphic.png

Opublikowano

S3 Mini definitywnie ponieważ:

Argumenty za SIII Mini:

- Lepszy procesor: 2 rdzeniowy 1.0 GHz vs 1 rdzeniowy 1.0 GHz

- 2x więcej ramu: 1GB vs 512 MB

- Lepsze GPU (to samo co w Galaxy SII): Mali-400MP vs Adreno 200 (syf)

- Wyższa jakość video: HD 720p + Cyfrowa stabilizacja obrazu vs 480p bez stabilizacji obrazu

- 4x tyle pamięci: 16GB vs 4GB

- Ekran Super AMOLED: Lepsze kąty widzenia niż zwykły LCD TFT i żywsze kolory

- Nowszy Bluetooth: 4.0 vs 2.1

- Szybsze łącze internetowe HSDPA: 14.4 Mb/s vs 7.2 Mb/s

Argumenty za Xperia J

- Pojemniejsza bateria: 1750 mAh vs 1500 mAh

- Wyraźniejszy ekran 245 PPI vs 233 PPI (12 Pixelów na cal więcej)

- Cieńszy 9.2 mm vs 9.8 mm

A reszta specyfikacji wygląda porównywalnie.

pojemniejsza bateria pojemniejszą baterią, na Xperiach gównianie działają :)

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...