Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Factions 1.6.2 - tagi w essentials chat

TheMadMan9512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam factions w wersji 1.6.2 i essentials chat, niestety wszystko na razie mam na hamaku i co dziwne tagi frakcyjne nie działają.

Próbowałem ustawić {factions_tag}, {faction_tag_pr} i różne inne kombinacje.. Nic nie pomogło.

Proszę o pomoc:)

417711489342956987022.png

Opublikowano

Spróbuj zmienić ustawienia dot. chatu w config.json - Factions. ;-)

Jaśniej, jaśniej! :)

Chociaż próbowałem, ale zależy mi na tym aby czatem zarządzał essentials chat, gdybym z niego zrezygnował to już dawno miałbym czat frakcyjny.

Także czekam dalej na pomoc.

Opublikowano

U mnie jest to rozwiązane w ten sposób:

Gracz: '§7[{factions_roleprefix}§r§7{factions_nameforce}§r§7] §r§7&8 [{GROUP}] &7{DISPLAYNAME}:&r {MESSAGE}'
Jedyny problem to brak zmiany koloru frakcji na czacie po wypowiedzeniu wojny/ally.

.

Opublikowano

Pobierz najnowsze wersje pluginów i może prześlij co je crashuje że nie chcą działać :)

Mam najnowsze wersje pluginów na wersję mc 1.6.2 i jak mam ci przesłać informacje dot. crashowania ?

Chyba wyraźnie napisałem, że tagi nie są parsowane co na logikę oznacza, że nie są w ogóle łapane przez chat, a to oznacza że nie zobaczysz nawet błędów bo po prostu nic się nie dzieje.

@Miodq

Całą linijke z mstore to ja też mogę wrzucić do essentials chata, problem w tym że te tagi i tak nie są wyłapywane wskutek czego roleprefix nie jest zamieniany na naszą rangę, nameforce nie jest zamieniane na nazwę frakcji. Simple ? Simple as fuck.

Naprawdę nie mogę uwierzyć w to, że nikt z bardziej zaawansowanych userów nie wie jaki jest problem, dodatkowo do pomocy zlatują się zawsze ludzie z pojęciem zerowym na temat problemu. Eh, co za życie :)

Opublikowano

Oh rly?

http://img194.imageshack.us/img194/682/mcqc.png

Simple as fuck

Rozwiązanie: Twoja wersja mcore/factions jest absolutnie ignorowana przez essentials - i na odwrót.

I tak, też mam serwer pod 1.6.2

PS. Nie naskakuj na kogoś, kto próbuje Ci pomóc

Naskakuję jedynie na osoby, które nic nie potrafią a cisną się do pomocy byleby nabić tego posta.

Po zaktualizowaniu factions i mcore wiadomo co zostaje, essentials chat.

Problem w tym, że nie mogę zmienić wersji tego pluginu, a już tym bardziej zastąpić go innym.

Teraz rozumiesz ? Mi nie pomoże zwykłe "zaktualizuj to i tamto", potrzebuję pomocy kogoś kto się zna na javie. (chociażby do edycji samego pluginu)

//Znajomy zaoferował pomoc, temat do kosza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...