Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Osób do stworzenia gry. Mam pomysł .

demolish666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich którzy zaglądają w mój temat i czytają go . Od jakiegoś czasu wpadłem na pomysł aby stworzyć gre przeglądarkową, właściwie to jest moje marzenie . Mam pomysł na grę przeglądarkową starożytną coś w deseń battleknight/gladiator ale coś innego . Nie chciałbym robić kolejnej kopii w innej oprawie graficznej dlatego też staram się tego uniknąć aby uzyskać jak najwięcej graczy. Zima się zbliża można coś działać póki jest czas. Gra musi być stworzona od podstaw tak aby nikt się nie doczepił że coś jest kopiowane bo potem ja będę/będziemy miał/mieć problemy .

Szukam ludzi którzy :
- Maja doświadczenie w programowaniu lub grafice komputerowej .
- Są gotowi poświęcić swój cenny czas na projekt
- Są zdecydowani i kreatywni .

- Umiejętność działania w zespole

- Pomysłowość
- Nie mają "słomianego zapału" - Nie chciałbym podjąć współpracy z takim człowiekiem który miesiąc zacznie współpracować a potem powie ja dziękuje rezygnuje .

Mile widziane doświadczenie w pisaniu skryptów do gier przeglądarkowych i pracy w zespole .

Oferuje :

- Gra na domenie.pl lub .com
- Hosting i Serwer FTP na początek potem gdy gra się rozwinie to dedyk .
- W graficę na poczatek mogę coś porobić w photoshopie działam ponad 2 lata .

- Serwer Teamspeak3 do komunikowania się i obgadywania różnych spraw .
- Ugadanie się na % zysków na umówiony okres czasu podpisane umową lub bez .

Jeśli macię ktoś ma jakieś inne propozycje proszę pisać .

Co wy możecie zyskać ?

- Doświadczenie w pracy zespołowej
- Doświadczenie w pisaniu skryptów do gry przeglądarkowej
- Sprawdzenie własnych umiejętności
- Zyski nie obiecuje że bedą one duże przynajmniej na początku ale nic tak nie cieszy człowieka jak czerpać zysk z tego co się lubi robić .

Czy coś więcej ? Zastanówcie się sami .

Pytania proszę tutaj lub na priv .

Rób coś co lubisz robić, coś co sprawa Ci przyjemność a nie będziesz tego żałował nawet gdy się nie uda bo zdobędziesz doświadczenie .

Opublikowano

Pytanie:
1. Działanie Na OOP w oparciu na Framework'a czy same psedo klasy?
2. Czy Team ma sobie pomagać czy jeden będzie wszystko tłumaczył i poprawiał innych(w większości przypadków jest ze jak team 5 osob to 1 coś robi a reszta nie wie co w tym kodzie piszczy) ?
3. Gra posiada już jakąś fabułę/ Mape myśli / zarys wszystkich mozliwości?

hcq0.png

Opublikowano

Gra na domenie.pl lub .com

- Hosting i Serwer FTP na początek potem gdy gra się rozwinie to dedyk .

ty tego nie oferujesz tylko _musisz_ zapewnić

I oczywiście jak zawsze

Mam szansę dostać 40% z zera!

- Zyski nie obiecuje że bedą one duże przynajmniej na początku ale nic tak nie cieszy człowieka jak czerpać zysk z tego co się lubi robić .

To dlaczego nie mam czerpać 'zysku z tego co lubię robić' sam?

Niczym nie zachęcasz, jedynie odpychasz, gdyż takich postów były tu już dziesiątki. Chyba nie muszę mówić ile z nich wypaliło

Opublikowano

Odpowiedz na twój pierwszy post :

1. Nie programuje nie wiem na jakim oparciu lepiej i wygodniej .
2. Myślę że powinien być jeden główny programista znający sie dobrze na tych klockach który będzie zarządzał pozostałymi aby pisali tak aby mu pomóc czyli każdy po trochu co ma robić a główny programista programuje i przy okazji próbuje te rzeczy napisane przez innych sprawdzać i dołączać do projektu .
3. Wszystko jest na fazie ukończenia .

Odpowiedz na 2 post :

Zdaję sobie z tego sprawę że było tutaj takich postów dziesiątki jak to napisałeś i wiem że to co oferuje to nie jest nic nowego ale na tym forum co jakiś czas rejestrują się nowi ludzie którzy może jednak chcieliby zacząć współprace i coś w życiu osiągnąć zebrać doświadczenie przy okazji zarobić . Co do zysków, pewnie doskonale o tym wiesz że po opublikowaniu gry w tym samym dniu nie zleci się tłum ludzi i od razu konto na którym będą znajdywały się pieniądze z gry nie zacznie puchnąć, owszem jest to możliwe nie powiem że nie ale to wymaga bardzo dobrej reklamy a jak dobrej reklamy to i wysokiego budżetu jeśli gra będzie miała znakomitą fabułę i grafikę która cieszy "oko" .

Foxbond` jeśli oczekiwałeś lub oczekujesz w "Oferuje" punktu który będzie dotyczył kilkudziesięciotysięcznego wynagrodzenia za pracę nad projektem gry to niestety ale takowy punkt się nie pojawi ponieważ wtedy by % zysku nie było a temat postu powinien mieć tytuł "Zlecę projekt gry przeglądarkowej" lub "Zapłacę za wykonanie projektu gry" . Wolę poszukać pierw programistów po forach którzy za % zysków przez odpowiedni okres czasu będą z gry czerpać zyski, ulepszać grę według pomysłów, zajmować się ją jeśli chodzi o sprawy techniczne oraz współpracować może przy dalszych projektach aby zyski powiększyć niż zlecić komuś żeby odwalił swoją robotę dobrze tak jak powinno być albo jak to się mówi na "odwal się" ponieważ pieniądze dostał . Bardziej przyłoży do projektu programista ten który ma z tego czerpać zyski niż ten kto dostał za projekt gotówkę . Dobrze o tym wiesz i nie musimy się tutaj oszukiwać .

Doskonale o tym wiem że napisanie takiej gry nie jest takie "hop siup" i że to wymaga czasu by napisać a potem testów . Wiem też o tym że każdy dobry programista ma zlecenia płatne i szkoda mu czasu poświęcać czasu na jakąś tam gierkę tylko na % zysków które nie wiadomo jaką sumę osiągną . Ja powiem tyle że mi się nie spieszy żeby to zrobić jak najszybciej aby każdy czerpał zyski . Chcę i wymagam aby gra była dobrze zrobiona,dopracowana potem dobrze przetestowana pod względem gracza i ataków hackerskich, czasu jest dużo wszystko zdążymy . Gra przeglądarkowa wymaga poświęcenia ogromnej ilości czasu ale też potrafi gromadzić ogromne zyski miesięczne, a wtedy wy programiści możecie się zająć swoimi projektami płatnymi od ręki a na grę od czasu do czasu zerknąć i monitorować czy coś się nie sypnęło lub dodać jakieś ulepszenie, a gotówka co miesiąc będzie .

Mam bardzo wiele pomysłów i planów na przyszłość ale pierw współpraca i zacznijmy coś działać .

Foxbond` jeśli masz jakąś ciekawą ofertę dla mnie zapraszam na priv .

Pozdrawiam i życzę miłego dnia .

Rób coś co lubisz robić, coś co sprawa Ci przyjemność a nie będziesz tego żałował nawet gdy się nie uda bo zdobędziesz doświadczenie .

Opublikowano

Tak btw. Kontakt z tobą powinien być szybki, napisałem do Ciebie po 12 odebrałeś koło 13:30 lecz odpowiedzi ni widu ni słychu ;) Dobrze o tobie nie świadczy. Przybliż trochę fabułę gry, możliwości itp żeby każdy wiedział na co się rzuca.

hcq0.png

Opublikowano

Dziecko, po co zakładasz tego typu tematy? Masz z 14 lat i chcesz się za stworzenie własnej gry brać? Pomyśl chwilę, w dodatku z tego co widzę to ta gra ma być tylko, żeby na niej zarobić bo pewnie rodzice kieszonkowych nie chcą dać.. I tak w ogóle to nie umiesz programować bo już sam byś nad tym pracował, a nie szukał ludzi którzy się na tym znają.. Ja mogę Ci programować o tam chcesz ale to już za umówione stawki przelewami

" coś osiągnąć w życiu" dziecko, ty nazywasz graniem w gry osiągnięciem życiowym? Poniżej krytyki...

Opublikowano

@Kondzio
Odzywasz sie nie wiem po co. Wyzywasz od dzieciaka a nawet nie wiesz ile masz lat. Sądząc po twoich tematach to sam masz nie wiele niż 15lat...

@Topic
No uzyskałem odpowiedź powiem wam iż założenie jest ciekawe lecz nie takie uniwersalne ;-)

hcq0.png

Opublikowano

Kondziotzo - nie wiem po co te emocje, nie spinaj się przez kabel .

Nawet nie będę pisał i odpowiadał na to co napisałeś bo szkoda mojego cennego czasu.

Dam Ci jedną mała radę : Jeśli chcesz być szanowany, to szanuj też innych .

Opublikowano

Ymek19 . odpowiedź już masz i przepraszam że tak zwlekałem ale jak mi napisałeś "odpowiec" to miałem wątpliwości .Podaj mi swój numer gadu na priv . Około 18 powinienem być.

Opublikowano

Podałbyś konkretny numer GG i tyle a nie pisanie na PW potem GG a potem ts ..

Pomysł ciekawy ale co z tego będzie? nie wiadomo jak byś miał kolege jakiegoś co by kodował to już jakieś podstawy by były ,bo i tak by coś było a tak to to trudno coś powiedzieć , takiej gry nie pisze się miesiąc tylko kilka miesięcy ;/

..

Opublikowano

Do programowania są już osoby na razie 2, mam nadzieje że będzie wiecej jadę do kumpla eszcze obgadać szczegóły w tym lub w przyszłym tygodniu ponieważ to trochę dalej odemnie .

Moje gadu 3716420 .

Pozdrawiam .

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...