Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bot pod tibię 7.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Mam dwa problemy.

1. W jaki sposób mogę zmusić AutoIT by sprawdzało czy w okienku Battle nie ma graczy o podanych wcześniej nickach?

2. W jaki sposób mogę ustawić aby bot używał przedmiotu w plecaku (np. jadł rybki)

Z góry dziękuje

xxx

Opublikowano

-.- szukanie obrazków ?

Chyba odpada ponieważ mi się wydaje że on chce wpisać nick zamiast robić każdemu screeny.

A NomadMemory?

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Chyba odpada ponieważ mi się wydaje że on chce wpisać nick zamiast robić każdemu screeny.

A NomadMemory?

a co ci skrypt da?

na 99,(9) % chce gotowca, a tutaj o nie nie prosimy.

Żeby jadł samemu rybki to ustaw co 1 min np. imagesearch.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Strasznie potrzebuje gotowca do tibi :D
serio :D
Proszę was :D Tibia ? 7.6? Ładnych parę lat temu..

Po co skrypt więc ? Dla jaj..
JestemPolakiem słuchaj jak masz do mnie problem to przynajmniej nie próbuj mnie poniżać bezsensownie...

Amfetaminek, dnia 16 Paź 2013 - 20:18, napisał:snapback.png

-.- szukanie obrazków ?

A NomadMemory?

Bot prawdopodobnie dla niego na jakiś ots gdzie ma pewnie niewielu wrogów przy czym może bez problemu zrobić ss okna battle właśnie o to tym wrogą :)
Nomamemory dobry pomysł o ile ten o to autor tego tematu zna się na rzeczy i chcę zrobić porządnego bota :)

Pozdrawiam Cię Polak ^^

v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v

Opublikowano

Strasznie potrzebuje gotowca do tibi :D

serio :D

Proszę was :D Tibia ? 7.6? Ładnych parę lat temu..

Po co skrypt więc ? Dla jaj..

JestemPolakiem słuchaj jak masz do mnie problem to przynajmniej nie próbuj mnie poniżać bezsensownie...

Bot prawdopodobnie dla niego na jakiś ots gdzie ma pewnie niewielu wrogów przy czym może bez problemu zrobić ss okna battle właśnie o to tym wrogą :)

Nomamemory dobry pomysł o ile ten o to autor tego tematu zna się na rzeczy i chcę zrobić porządnego bota :)

Pozdrawiam Cię Polak ^^

lolz a co ja Ci takiego zrobiłem, że tak myślisz ;< nawet 1 słowa o Tb nie powiedziałem.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

No kilkanaście tematów i dni i temat jeden wstecz:)
Zawsze musisz się mnie czepiać jak coś piszemy w jednym temacie...
A teraz do tematu.
Gdzie mój gotowiec ?
o.O

Opublikowano

@up

to pisz w tamtym temacie, a nie zaśmiecasz ten bo nie wiedziałem nawet o co Ci chodzi.

@top

NomadMemory

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

-.- Przeczytaj ten post jeszcze raz..
Pomyśl chwilę....... może dłuższą chwilę jeżeli tego Ci potrzeba..
I zrozum że zacząłeś Ty w tym temacie.
Pozdrowienia.

Opublikowano

No kilkanaście tematów i dni i temat jeden wstecz:)

Zawsze musisz się mnie czepiać jak coś piszemy w jednym temacie...

A teraz do tematu.

Gdzie mój gotowiec ?

o.O

Jak ruszysz dupsko i zaczniesz pisać skrypt to będziesz go mieć... W tym dziale pisze się o problemach dotyczących autoita i potrzebny jest skrypt. Zadaniem odpowiadających na Twoje pytanie jest nakierowanie na funkcję dzięki której Twój skrypt będzie działać. I tak właśnie robimy -

Do pierwszego pytania:

Musisz tutaj pobawić się z UDF'em IE.au3. Ewentualnie możesz użyć ImageSearch robiąc wcześniej screeny i porównując używając właśnie tej funkcji ImageSearch.

Do drugiego pytania:

Do wyszukiwania obrazka użyj funkcji ImageSearch (poczytaj o tym na necie jeśli nie wiesz co to takiego). I jak wykryje dany obrazek to wtedy naceluje na coordy i kliknie np. prawym klawiszem myszki. Również wsadź sobie ten UDF do /include w folderze AutoIta, by domyślnie (chyba) nie ma go. A skrypt to coś ala to:

$Image = ImageSearch(coś tam.....)

If $Image = 1 Then ; Jeśli $Image zwróci 1 (sukces) to..
MsgBox(1, "info", "Znalazłem obrazek rybki, więc ją zjem :P", 3) ; np. jakiś msgbox..
.. i dalej zrobisz kod, który spowoduje zjedzenie tej rybki ..
   Else ; lub..
MsgBox(1, "Info", "Nie znalazłem rybki :(", 3)
EndIf

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jak ruszysz dupsko i zaczniesz pisać skrypt to będziesz go mieć... W tym dziale pisze się o problemach dotyczących autoita i potrzebny jest skrypt. Zadaniem odpowiadających na Twoje pytanie jest nakierowanie na funkcję dzięki której Twój skrypt będzie działać. I tak właśnie robimy -

Do pierwszego pytania:

Musisz tutaj pobawić się z UDF'em IE.au3. Ewentualnie możesz użyć ImageSearch robiąc wcześniej screeny i porównując używając właśnie tej funkcji ImageSearch.

Do drugiego pytania:

Do wyszukiwania obrazka użyj funkcji ImageSearch (poczytaj o tym na necie jeśli nie wiesz co to takiego). I jak wykryje dany obrazek to wtedy naceluje na coordy i kliknie np. prawym klawiszem myszki. Również wsadź sobie ten UDF do /include w folderze AutoIta, by domyślnie (chyba) nie ma go. A skrypt to coś ala to:

$Image = ImageSearch(coś tam.....)

If $Image = 1 Then ; Jeśli $Image zwróci 1 (sukces) to..
MsgBox(1, "info", "Znalazłem obrazek rybki, więc ją zjem :P", 3) ; np. jakiś msgbox..
.. i dalej zrobisz kod, który spowoduje zjedzenie tej rybki ..
   Else ; lub..
MsgBox(1, "Info", "Nie znalazłem rybki :(", 3)
EndIf

Jeżeli nie masz czasu czytać całego tematu to odpuść sobie cytowanie innych .

2 nakierowałem go w 3 poście w tym temacie. Sory że przetłumaczyłem na polski takie coś jak imagesearch.

Nie pomyślałbym że tak trudno wpaść na to samemu że po polsku nie zadziała.

Przepraszam naprawdę.

Więc poprawiam post nr 3

nie "szukanie obrazków" a tylko "imaesearch" ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...