Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wymagania Komputera

Akro Daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Chciałbym wiedziec jakie macie komputery,laptopy i jak wam chodzi Combat Arms bo mi jakos laguje i nie wiem czy mam wystarczajacy sprzet...

Jest to laptop Acer v3 Ram 4gb Procesor Intel Pentium CPU B980 2x2,40ghz i mam własnie 2 karty graficzne pierwsza to Intel HD Graphics z pamiecia dedykowana 128mgb i druga GEFORCE GT 630M 1GB... Moze komputer nie korzysta z pelnej pamieci moze poprostu komputer jest juz "zuzyty" ps. kupilem uzywany... Co o tym sadzicie moge cos zrobic czy poprostu nie bedzie juz chodzil mi jak nowy?? Powiem tak przy najnizszych wymaganich praktycznie 8vs8 nie mam szans na pelna rozgrywke bez lagow a sadze ze to nie jest az takie obciazenie dla laptopa...tymbardziej ze ta gra nie ma ogromnych wymagan. Moze ktos da rade mi pomoc??Sa jakies programy lub ma ktos moze podobny problem... Czekam na odpowiedz ;) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Mozliwe rozwiązania

1. wina internetu , sprawdz jak chodzi net / wifi/przez kabel

2. prawdopodobnie lapek nie przechodzi na 2 karte podczas grania / sprawdz jak jest u ciebie

3.Zdefragmentuj dysk , przeczysc cc cleanerem , odpal game boostera i napisz czy jest jakas poprawa

Jestę Parówkę

Opublikowano

a nie łatwiej przestawic ustawienia na low mi na 10 letnim kompie ca ładnie śmigało teraz mam nowy i też pięknie śmiga nawet lepiej a internet zawiele do ca nie ma bo ja mam 3Mb/s i mam caly czas ping 4 kreski a kumpel ma 30Mb/s i mu skacze ping

Opublikowano

ping mam wporzadku...niby karta jest zintegrowana ale przeciez jest ta druga...ona powinna działac podczas gry...wczoraj cos grzebalem i przestawialem aby automatycznie sie przestawialo na 2 karte wczesniej ustawilem zeby dzialal geforce ale to nie pomoglo ...sprobuje wyczyscic komputer i sciagnac tego gameboostera ale czy to cos da napisze pozniej... dzieki wszystkim za odpowiedzi ;) @up Cos123-123 napisalem ze nawet na low mi laguje :/

Opublikowano

Tylko w tej grze też masz takie problemy czy w innych też , u mnie w lapku jest taki suwak do przesuwania z jednej karty na 2

Jestę Parówkę

Opublikowano

narazie mam tylko ta bo dostalem czystego laptopa...tyle ze ja glownie gram w CA czasem w PESa . No moze zobacze z innymi.. Cos grzebalem w panelu nVidia ale boje sie zeby czegos nie spalic bo gdy wlaczam CA to wiatrak przyspiesza wiec chyba cos tam musi sie przestawiac bo potrzebuje wtedy wiekszej wydajnosci...

@edit Paróweczka a co to jest spybot/adware bo nie mam pojecia i nie wiem czy ma sens zasmiecanie dalszymi programami ktore nie pomoga... a mam avasta antywirusa i tyle

Opublikowano

grzebanie w panelu nvidii nie podkreca ci karty więc niczego nie spalisz , pokombinuj przeskanuj kompa jakims dobrym antywirusem + czymś ala spybot / adaware.

Jestę Parówkę

Opublikowano

Zeby nie odpalac drugiego tematu....

Co moze byc powodem ze mojego znajomego wyrzuca z Combata tak poprostu nawet nie zdazy skonczyc rundy :/

Wyskakuje te okno jakby sam wylaczyl gre ale on nic nie robi...Ma win8 oryginal bo nowy laptop ma czy problem tkwic moze w innej grze?? Macie jakies pomysly?

Opublikowano

Co moze byc powodem ze mojego znajomego wyrzuca z Combata tak poprostu nawet nie zdazy skonczyc rundy :/

Wyskakuje te okno jakby sam wylaczyl gre ale on nic nie robi...Ma win8 oryginal bo nowy laptop ma czy problem tkwic moze w innej grze?? Macie jakies pomysly?

Wiesz co ja tez mam win8 i nie mam crashy czasamu porostu mapa mi sie niezaładuje ale to minimalizuje ca wylanczam i wlanczam od nowa ale to mam raz na 1000 meczy, niech uruchomi ca jako administrator, zmieni ustawienia na low a jak to niepomorze to niech sprubuje uruchomić ze zgodnością to jest dokładnie o ile dobrze pamiętam "Rozwiarz problem ze zgodnością"

Opublikowano

Dzisiaj był update i niby coś tam poprawili z win 8.

"Launching Combat Arms in Windows 8.1 with some video cards (such as the GeForce GTS 450) may cause significant display issues.

If you have updated your operating system to Windows 8.1, please make

sure the drivers for your video card are up to date, and if you still

experience problems, please leave us a note in the "Combat Arms Game Issues" forums with your video card information."

Napisz czy dalej masz ten problem.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...