Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top Irelia VS Riven

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która postać bardziej się opłaca kupić zależy mi na dużym dmg i jak na tankowości coś jak garen ale z racji, że po tym nowym wyglądzie każdy nim gra i nauczył się na niego grać to nie to co kiedyś więc szukam następnej postaci.

Dodam, że do Irelii mógłbym kupić skina tego z wyprzedaży ale irelia raczej nie zatankowata.

Chodzi mi też coś w late może zabijać pod wieża, tankować więzę tak jak to robię z kumplem on ADC ja tank i bez minionów ciśniemy wieże.

I czy ten build byłby dobry na którąś z tych postaci??

ninja tabi>czarny tasak>słoneczna peleryna>solari>warmorg i anioł

Ten build jest do mojego garena ale czy nada się do irelii lub riven?

Opublikowano

śmieszne Irelia nie tankowata? heh nie masz racji.

+ Ma taki dmg ze masakra + jej heal z w doskok q i jeszcze stun jak masz mniej hp od przeciwnika skladasz na nia trinity, zniszczonego i frozena i juz masz dmg i hp z nie wiadomo skąd więc nie wmawiaj ze irelia nie jest tankowata .. A rivenka niby co ? To jest tanky ? smieszne to jest only dmg + jej pasywka "q" wiec sklada sie nia pod dmg moze tam czasem zlozysz jak sie feedniesz sloneczna/ warmonga

Opublikowano

Ja ci polecam Riven

Nie jestem best Riven EUNE ale ciężko nią przegrać

-Świetny pasyw! Co skill dodaje trochę AD

-Esc system z 3x Q

-Stun

-Tarcza do ucieczki lub osłony (potrafi uratować)

-Ult który dodaje trochę AD i nie da przeciwnikowi uciec (Cięcie wiatru)

-Zjada większość toperów na combo i potrafi wycarrować Late Game

Mój build to

Ninja Tabi/Merkury, BT, Frozen Mallet lub coś podobnego co doda HP, Tasak, Last whisper, Guardian Angel

Trochę zrypany build ale mi pasuje

Opublikowano

Jax jeden z najlepszych na solo topa

Jax uzbierasz 2 item i koksisz.

+Unik + ogłuszenie z e E

+Atak Dmg z W

+Doskok (totem,minions,bohater)

+Ult pancerz i atak

Opublikowano

wiec tak:

Riven hmmm moim zdaniem nie oplaca sie jej robic pod off tanka lepsza jest pod full ad :) z reszta nia wlasnie takowym sposobem wyszedlem z brazu . Gra Riven polega na bardzo silnej dominacji na top lane ze wzgledu na passywke ktora polaczeniu ze skillami robi sieke doslowie . Jest to bardzo fajny champ jest mobilna dzieki q i e ma swietnego stuna , tarcze ,ulti doskonale do dobijania ponadto daje nam dodatkowe dmg no wydawalo by sie ze to op champ , chyba jedyna jej wada to to ze postacie z duzym poke typu jayce czy kennen strasznie ja kontruja . Warto tez dodac ze wbrew pozorom Riven nie jest taka latwa ze wzgledu na to ze jej pasywka jest dosc truda dla nie doswiadczonego gracza .

Irelia - Offtank ktory moim zdaniem rozpierdala w late wszystko co sie rusza :) ma nie stety slabe erly trzeba sie nia wyfarmic . Jej stun jest ciezki do ogarniecia , ulti wymaga minimalnego skilla . Gra irelia polega na farmieniu sie w erly . Gdy zbierzemy juz troche kasy i bedzie nas stac na tanky itemy zaczynamy nia koksic :) doskok stun/slow + true dmg i ulti do dobijania robia z niej bardzo silna late gamowa postac ktora niszczy tankow jak papierki

Podsumowujac obie postacie sa swietne lecz riven jest troche prostrza ze wzgledu na silne erly :) co tez daje jej miejce na podium :)

Opublikowano

A ja się z kolegą wyżej nie zgodzę, bo Irelia w twojej opinii jest poszkodowana, moim zdaniem obie postacie mogą spokojnie ustawić na jednej poprzeczce, i jedno robi rozpierdol i drugie, zależy jak kto gra, dla jednego może być riven trudniejsza dla drugich irelia. Mi osobiście pierwsza irelia bardziej do gusty podeszła i polecam obie postacie bo potrafią nieźle wykoksić grę :)

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

A ja się z kolegą wyżej nie zgodzę, bo Irelia w twojej opinii jest poszkodowana, moim zdaniem obie postacie mogą spokojnie ustawić na jednej poprzeczce, i jedno robi rozpierdol i drugie, zależy jak kto gra, dla jednego może być riven trudniejsza dla drugich irelia. Mi osobiście pierwsza irelia bardziej do gusty podeszła i polecam obie postacie bo potrafią nieźle wykoksić grę :)

w zaden sposob nie pograrzam ireli , tez ja bardzo lubie :) moi koledzy z platyny pisza mi ze nie nadaje sie na dzisiajsza mete lecz ja smiem twierdzic ze to nie prawda bynajmniej na silverze , lecz prawda jest taka ze irelia potrzebuje bardziej skilla i ma slabe erly co przyklada sie do carrowania gry gdzie musisz juz od poczatku roamowac lana a w tym riven jest lepsza ze wzgledu na pewnego stuna :)

Opublikowano

Kocham Irelie ale nie ma co się okłamywać. Riven jest po prostu lepsza. Olbrzymi snowball oraz silna każda faza gry nie może się równać z Irelią która ma słabe early i jeżeli bardzo je przegra to jest wyłączona z gry. Kupuj Riven uważaj jak nią grasz bo bez mózgu można szybko zginąć ale z mózgiem można szybko wygrać grę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...