Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kosztorys wykonania strony internetowej ...

mati9622

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zwracam się z prośba o wykonanie prostego kosztorysu stony interentowej tzn... z jakimi kosztami trzeba się liczyć robiąc stronę internetową dla kogoś, wykup domeny, serwera itd...

Jakie hostingi polecacie itd ... I jak to powinno wyglądać od momentu otrzymania zlecenia do momentu zaczęcia pisania skryptu(nie włącznie).Taki tutorial...

-Jestem habilitowanym profesorem,magistrem, który nie umie zawiązać sobie butów.

-A ja jestem technikiem który daje ci prace.

Opublikowano

wizytówkowa ...

-Jestem habilitowanym profesorem,magistrem, który nie umie zawiązać sobie butów.

Opublikowano

W sensie ty chcesz komuś wykonać? Jeśli tak to w jaki target celujesz?

A jak tobie to znów zależy jaką chcesz jakość.

Hostingi jakie polecę to Biznes Host, OVH, MZone.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

biznes host najlepszy, kosztorys:

jeżeli szablon allegro kosztuje 400zł:

http://allegro.pl/dla-firm-szablon-aukcji-allegro-fv-psd-panel-i3630005245.html

to dobrze wiesz (ja sam sprzedaje) że kwota to ok. 500zł ale przy CMS'ie, przy wizytówce z html'em i css'em - zależy od sprzedawcy, firma 200-300zł, a taki zwykły szary człowieczek weźmie 100zł.

1iiv6g.png

Opublikowano

A co do tego jak to powinno wyglądać od momentu dostania zlecenia do momentu zaczęcia pisania skryptu.Ja jestem w tym kompletnie nowy znam jedynie języki lecz zero doświadczenia,na poczatek chce zobaczyć jak to wygląda więc tak krok po kroku od momentu jak dzwoni do mnie klient i mówi (mam taką i taką firmę ,chce tyle zakładek pan rób ja panu zapłace :D) ... do momentu ... (no wszystko z głowy mogę zająć się pisaniem skryptu).

Opublikowano

A co do tego jak to powinno wyglądać od momentu dostania zlecenia do momentu zaczęcia pisania skryptu.Ja jestem w tym kompletnie nowy znam jedynie języki lecz zero doświadczenia,na poczatek chce zobaczyć jak to wygląda więc tak krok po kroku od momentu jak dzwoni do mnie klient i mówi (mam taką i taką firmę ,chce tyle zakładek pan rób ja panu zapłace :D) ... do momentu ... (no wszystko z głowy mogę zająć się pisaniem skryptu).

Kontaktujesz się z nim przez maila/telefon, pytasz o kolorystykę (zapisujesz gdzieś), i jakie ma być menu, jak mają działać przyciski (tz. hover'y) i inne tego typu rzeczy, on musi zaliczkę dać - jeżeli chcesz, ja tak zawszę robię (czyli połowa hajsu np. 200zł do zapłaty to na początek daje ci 100zł), i wtedy zaczynasz to robić w PHOTOSHOPIE, jak zrobisz gotowy PNG który mu się podoba to to wszystko robisz do css'a i html'a, ew. CMS (to później, jak się lepiej nauczysz programować) i zabezpieczenia, chociaż nie zawsze się to robi, a jeżeli już to dużo się za to bierze.

1iiv6g.png

Opublikowano

Super @up ale bardziej chodziło mi o załatwianie tego hostingu,serweru itd ...

Opublikowano

teraz to ja się pogubiłem, ty chcesz ten skrypt kupować, czy chcesz zacząć bawić sie w robienie?

jeżeli to drugie, to ty robisz wsyzstko na localhoscie, a później mu pliki wysyłasz.

1iiv6g.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz oferować jedynie zwykłe strony WWW (Jak mniemam HTML + skrypty oparte o PHP) to możesz kupić w dowolnej firmie (Np. Biznes Host) resellera i masz panel (DirectAdmin), gdzie zarządzasz wszystkimi kontami i dodajesz domeny, subdomeny itd.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Wykonanie szablonu pod portfolio to(wg mojego cennika):

Przedmiot Koszt

Szablon 400zł

Serwer Opłata miesięczna 2 zł(500 MB) - 24 zł / rok

Domena 14 /rok

Suma: 438 licząc ceny roczne

Jeśli pomogłem daj +!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...