Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] telefon samusung galaxy note2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem posiadaczem telefonu samsung galaxy note 2 i mam mały problem. Mianowicie rozumiem że bateria się po czasie psuje a także że ekran ma 5.5 cali ale czy normalne to jest że przy użytkowaniu neta + chrome zużywa mi ponad 3% na 1-5 min? No bo to troche w.g. mnie za dużo.. Zna ktoś jakiś sposób na naprawienie tego problemu? Szlag mnie z tą bateria trafia bo chodzi mi marne 2-3h na włączonym ekranie.. Gdzie na lekcji to wiadomo ;D, nuda i trzeba coś porobić / pograć. BTW. w grze need for speed zużywa mi 1% na 20 sekund ( na oko tyle wychodzi ).

Telefon posiadam od około 7 miesięcy i z tą baterią byl problem do ostatniego updatu androida. Ale znowu powrócił.

2 problemem z telefonem jest to że nie działa mi app store, chcąc ściągnąć fife 14 na fona wyskoczyl mi bląd 'google aps..' wyłączylo się i telefon nagle zaciął się na jakieś 30 sekund. ( reset nawet nie zadziałał więc dałem hard reset ;x ) i od teraz korzystając z fona kiedy wychodzi update do jakiegoś programu mam laga / ścinke na 30-1 min..

PS. napisalem tutaj ponieważ w dziale android zajmują się nie telefonami ale systemem ;x

graphic.png
Opublikowano

Popatrz na inne baterie o większej pojemności.

Pobierz programy które zarządzają bateria

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Najłatwiej było by wgrać od nowa soft przez odina. Bo teraz jeśli masz dużo aplikacji to bateria szybciej się wyładowuje, nawet jak ich nie włączysz to i tak mogą pobierać prąd. Możesz też mieć jakiś wirus, czy jakieś inne błędy. Dlatego nowy soft był by najłatwiejszym sposobem.

Opublikowano

Modelar mogę prosić o więcej info / jak to zrobić na pw? I jakie jest ryzyko? skopie coś ?

up takty to 1,3ghz na rdzeń? a są 4. + 2gb ramu.

Ale np. kumplowi na s3 nie ciągnie nawet połowy tego co mnie..

graphic.png
Opublikowano

Modelar mogę prosić o więcej info / jak to zrobić na pw? I jakie jest ryzyko? skopie coś ?

up takty to 1,3ghz na rdzeń? a są 4. + 2gb ramu.

Ale np. kumplowi na s3 nie ciągnie nawet połowy tego co mnie..

No to walnij jakiś normalny mod + Battery Wipe...

Opublikowano

Spróbuj inny soft wgrać bo te od producenta mają aplikację których nie używasz , a one używają prąd.

Jak wgrasz jakiś dobry to poczujesz różnicę w czasie użytkowania baterii

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jak on się na tym nic nie zna i Wy mu każecie robić takie rzeczy, tóżto jest tak jakbyście dawali terroryście C4 :D

Na początek zmniejsz jasność ekranu, czyść co jakiś czas aplikacje w tle (przytrzymujesz środkowy i wywalasz), wyłącz funkcję kontroli rysika (tzn tę, co Cię informuje, gdy zgubisz rysik) ogólnie pobaw się w opcjach telefonu i powyłączaj wszystko to co jest związane z poborem energii.

I to jest niestety w miarę normalne tempo schodzenia baterii, możesz kupić jakiś mini powerbank jeśli tak bardzo potrzebujesz :P

I nie każecie mu wgrywać task killerów, bo to niszczy fona.

436951440626370320491.png

Opublikowano

up all to zrobiłem :/.

Ale temp. schodzenia jest dosyć szybkie, z tym softem itd itp. Można jakąś pomoc na pw? poradik czy coś i z czym się to wiąże? jakie są możliwe skutki uboczne ?

graphic.png
Opublikowano

Możesz wgrać albo soft od producenta (nie brandowany) z różnymi aplikacjami od samsunga albo custom rom czyli soft zmieniony przez kogoś. I taki zmieniony system może mieć więcej możliwości ustawień, często podczas instalacji możesz wybierać czy dana rzecz ma być zainstalowana czy nie, i tu możesz sobie dowolnie wybrać co chcesz mieć.

Wgrywając system od producenta nie powinieneś stracić gwarancji, dopiero gdy wgrasz zmodowany soft reklamacja może być odrzucona. Ale jeśli zanim będziesz oddawał telefon wgrasz zwykły system tej gwarancji raczej nie stracisz.

Gdy wgrasz CWM (mod) masz wtedy też możliwość zmiany kerneli, a niektóre z nich mają zmniejszony pobór prądu.

Ale jeśli nie chcesz od razu tego próbować to możesz przeskanować telefon jakimś antywirusem i pousuwać większość aplikacji.

Nie chcę tu robić reklamy ale zobacz android forum i dział o twoim telefonie. Bo tam na pewno będziesz miał i różne instrukcje i cały zbiór softów.

A sama "bateria" akumulator powinien wytrzymać przynajmniej dwa lata, ale na pewno po tych 7 miesiącach powinien działać tak jak na początku lub ewentualnie troszeczkę krócej.

Opublikowano

Możesz wgrać albo soft od producenta (nie brandowany) z różnymi aplikacjami od samsunga albo custom rom czyli soft zmieniony przez kogoś. I taki zmieniony system może mieć więcej możliwości ustawień, często podczas instalacji możesz wybierać czy dana rzecz ma być zainstalowana czy nie, i tu możesz sobie dowolnie wybrać co chcesz mieć.

Wgrywając system od producenta nie powinieneś stracić gwarancji, dopiero gdy wgrasz zmodowany soft reklamacja może być odrzucona. Ale jeśli zanim będziesz oddawał telefon wgrasz zwykły system tej gwarancji raczej nie stracisz.

Gdy wgrasz CWM (mod) masz wtedy też możliwość zmiany kerneli, a niektóre z nich mają zmniejszony pobór prądu.

Ale jeśli nie chcesz od razu tego próbować to możesz przeskanować telefon jakimś antywirusem i pousuwać większość aplikacji.

Nie chcę tu robić reklamy ale zobacz android forum i dział o twoim telefonie. Bo tam na pewno będziesz miał i różne instrukcje i cały zbiór softów.

A sama "bateria" akumulator powinien wytrzymać przynajmniej dwa lata, ale na pewno po tych 7 miesiącach powinien działać tak jak na początku lub ewentualnie troszeczkę krócej.

Wspomnij jeszcze o ewentualnym zbrickowaniu telefonu przy zmianie kernela i będzie ok (będzie mógł Ci służyć przez dłuuugie lata bez ładowania baterii, ale jako przycisk do papieru).

Bawienia się kernelami nie polecam, ale soft można zmienić, tylko nie widzę sensu w bawieniu się w gotowe softy od producentów, bo to będzie dalej to samo, jedynie cyanogen, albo inne softy i uwaga nie tylko na cyanogenie można zmienić kernel...

Najlepiej to poczytać kilka tygodni dokładnie o tym wszystkim a jeszcze lepiej to na XDA, tam się znają na rzeczy, ale to forum anglojęzyczne.

Zawsze możesz potesotwać z programami z marketu "przedłużającymi" pracę baterii, albo np włączać tryb samolotowy jak nie korzystasz z neta etc.

Opublikowano

Bawienie się kernelami z rozwagę to IMO podstawa przy androidzie. Trzeba było wziąć Iphone'a/cokolwiek z WP.

Recovery ---> Wipe Battery Stats ---> zegary na 1,0 (nie wiem, jak jest w przypadku Note 2, musisz doczytać), kernel na coś mało bateriożernego oprócz tego powersave/ondeman/smartassv2 i testuj zarządców.

Jak zbrickuje to powienien być sposób na odbrickowanie (no bez jaj, żeby nie było w High-Endzie).

Opublikowano

Są bricki i bricki, ale ogólnie jak nie będziesz wgrywał kernela z innego fona / nie wydupi Ci prądu podczas operacji, to nie masz co się bać, ale zawsze jakieś ryzyko jest.

Do tego dochodzi to, że musisz się wczytać, bo są fony z uwalonymi fabrycznie kontrolerami pamięci etc. do których potrzebujesz specjalnych wersji Kernelów i ROMów ;)

Ja u siebie zainstalowałem wersję undervolted tracąc przy tym na zasięgu WiFi, etc ale warto.

Do tego można obniżyć zegary, ale to tylko root.

A nawet jak padnie Ci fon ze zmienionym softem etc. a nie możesz wgrać normalnego, to dajesz paralizatorem po płycie głównej fona i wymiana od ręki (poszło spięcie jako oficjalna wersja), a mechanicznie nic nie widać ;)

Opublikowano

Galaxy Note II powinien spokojnie trzymać kilka godzin czasu ekranu... więc to nienormalne.

Jeśli to po udpate softu to spróbuj znaleźć w internecie najlepiej XDA jakiś ROM (system) do Note II bazowany na touchwiz, oczywiście Jellybean 4.1+ i wszystko powinno powrócić do normy.

Jak znajdziesz stabilny system ze stabilnym kernelem to z baterią nie będzie problemów.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Racja, wątpię, żeby Samsung wydał telefon który trzyma 3 godziny... Spróbuj zmienić ROM, na forum.android.pl na pewno coś jest, pamiętaj, że wszystko robisz na własną odpowiedzialność, jest możliwość zbrickowania fona, jak coś pisz na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...