Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] - OpenSource Jak zrobić Launcher 1.6.2+ (Forge)

Adrian327d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualizacje launcher tutaj

http://youtube.com/VrozaX

X

X

X

Wiele osób pewnie robiło już launcher ale tylko NICK RAM START bez Forge Modów Pobierania i innych dodatków.

CO ZAWIERA LAUNCHER:

1. Kod samego minecraft (wybór ramu, parę wersji, własna lokalizacja mc, zapis danych przy wyjściu.

2. Kod do pobierania różnych wersji MC.

3. Parę bajerków.

4. W pełni działający forge (chwilowo tylko 1.6.2)

Launcher będzie aktualizowany co 2-3 tygodnie lub po wyjściu nowej wersji mc.

Jest to Open Source swoje propozycje co dodać do launchera podawajcie na PM lub tutaj w temacie podkreślając jakoś że chcecie to w launcherze

Ważne!

Launcher musi być wrzucony w nasz folder minecraft ponieważ tworzy obok mods itd :) Więc robimy skró na pulpicie a cały .exe do folderu z mc.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Screeny!

v1.1

152_ss1.png

825_l8.jpg

v2.0

Video : x

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Download!

v1.1

v2.0

Cały instalator z plikami #Zalecane!!!# (+/-70MB)

x

DOKŁADNA INSTRUKCJA DLA 2.0+

1. Pobieramy paczkę i rozpakowywujemy ją do naszego folderu gdzie chcemy grę (dla mnie to np: C:\Games\Minecraft\
  2. Odpalamy launcher w folderze (najlepiej zrobić sobie skrót na pulpicie)
  3. Po odpaleniu widzimy w lewym górnym rogu napis: "Folder Minecraft"
  4. Pod tym napisem mamy TEXTBOX do którego wklejamy ścieżkę do folderu (u mnie to C:\Games\Minecraft\)
  5. Wchodzimy w opcje (prawy dolny róg) i wybieramy wersję (dla forge to tylko 1.6.2) i zaznaczamy czy gramy z modami czy nie.
  6. Przechodzimy z powrotem do START i wpisujemy nick i ram i klikamy Start
  7. Jeżeli nie działa to lepiej weź się za książki i skończ podstawówkę ew. gimnazjum.

Jeśli macie problemy z javą to dajcie â wartości z Wolny RAM albo standardowe 512 lub 1024.

Jeśli nadal błąd występuje to zainstaluj javę 7.

Nadal nie pomogło ? Zmieńcie komputer.

371007.gif

Opublikowano

Ja myślałem że z tego kodu na forge co ci podałem zrobisz super lauchera i że kodu nie udostępnisz

@DOWN

Sorry pomyliłem osoby.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja myślałem że z tego kodu na forge co ci podałem zrobisz super lauchera i że kodu nie udostępnisz

Wcale mi żadnego kodu nie podałeś typie ....

371007.gif

Opublikowano

Wszyscy jesteście sobie warci... damian5602 i autor tego tematu tak samo... Wczoraj mieli temat o problemie, a po rozwiązaniu problemu publikują Tutorial, który jest słaby. Twój jest nie najgorszy, ale radziłbym dopracować grafikę.

Opublikowano

Wszyscy jesteście sobie warci... damian5602 i autor tego tematu tak samo... Wczoraj mieli temat o problemie, a po rozwiązaniu problemu publikują Tutorial, który jest słaby. Twój jest nie najgorszy, ale radziłbym dopracować grafikę.

Możesz mnie tak nie krytykować? Mam dopiero 15/16lat (za 13dni urodziny) i się uczę... Po 2. Grafika jest paskudna ale jest. Nie mam czasu się tym zająć, jak wyjdzie 1.7 to dodam aktualizację graficzną i gotowy instalator 60mb. Bo trudno mi trochę ogarnąć to pobiranie do każdej lokalizacji (bo o to w tym launcherze głównie chodzi że nie każdy chce mc w folderach %appdata%/.minecraft albo podobnych z ".". I to jest Open Source więc ideału nie podam na tacy żeby każdy zmienił tylko nazwę twórcy bo to było by głupie. Więc jak mówiłem po 1.7 nowa szata graficzna i ostatnia aktualizacja pliczków.

371007.gif

Opublikowano

Wiesz moze jak ustawic sciezke do javy w launcherze, aby byla do zmiany.

I czy jest jakas mozliwosc ze jak robie launcher pod serwer i chce zeby pobieralo aktualne mody to musze dla kazdego kod uzupelnic i dac version.txt czy jest inny sposob?

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

ja mam błąd

error could not create the java virtual machine error a fatal exception has occurred program will exit

1390144171-U592769.png

Opublikowano

ja mam błąd

error could not create the java virtual machine error a fatal exception has occurred program will exit

http://bit.ly/17CbIbi

Jak widać to nie jest problem launchera :D

"You don't have enough RAM to run java."

Dokładnie daj mniej RAMu

A i to Wolny Ram to całkowita ilość wolnego ramu a dla maszyny wirtualnej java możesz dać ⅔ tej liczby

Wiesz moze jak ustawic sciezke do javy w launcherze, aby byla do zmiany.

I czy jest jakas mozliwosc ze jak robie launcher pod serwer i chce zeby pobieralo aktualne mody to musze dla kazdego kod uzupelnic i dac version.txt czy jest inny sposob?

Nie trzeba zmieniać lokalizacji bo w kodzie jest polecenie "javaw" któremu jest obojętne czy masz 6 czy 7.

371007.gif

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziwne bo ja jestem duuuuuuużo młodszy od ciebie i zrobiłem duuuużo lepszy launcher

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki damian.

@BremLOL to jest Open Source... Chyba nie myślisz że zrobil bym mega launcher i go za darmo udostępnił.

371007.gif

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...