Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ownserver, a Fiberhost.

Romecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, chciałbym otworzyć dyskusję, która ma na celu porównać te dwa hostingi dla serwerów.

Tutaj takie małe porównanie podobnych ofert:

Ownserver:

90 MB ram na slot, dysk twardy 10 GB.

"24/32 GB Pamięci DDR3 (Buforowane/Niebuforowane) o szybkości 2000MHz

Procesory typu Intel Quad oraz Bi Xeon od 4 do 16 rdzeni 2.8 do 3.6 GHz"

1,50 zł za slot.

Fiberhost:

100 MB ram na slot, dysk ssd 5 GB.

darmowa domena.

1,75 zł za slot.

Sam osobiście posiadałem już wielokrotnie pierwszy z tych 2 serwerów. Nie mam co do niego zastrzeżeń i zawsze byłem zadowolony. Natomiast ostatnio dowiedziałem się o tym drugim i zaczęło mnie zastanawiać, który w praktyce jest lepszy?

VwjVBMa.png

Opublikowano

Darmowa domene u nich tzn. nazwaservera.fbsv.pl a nie nazwaserwera.pl Polecam ownserver bo jest tańszy i lepszy. Do fiberhosta nic nie mam lecz oferuje słabe maszyny, lagi na serwerze (minimalne).

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Miałem jakiś tam serwer testowy na fiberhost, nie zadowolił moich oczekiwań. Nie polecam : ) Dostaniesz to samo taniej na CubeHost, w dodatku taniej : )

Opublikowano

Ja tam miałem serwer ICE 100mb/slot 45 slotów i nie było lagów, ale dwa miesiące temu przeżuciłem się na lvlup.pro, mam tam tylko 51,2mb na slot a i tak nie ma lagów, dodatkowo dodatkowy adres do serwera możesz sobie zrobić: nazwaserwera.hostmc.pl i darmowy itemshop.

dsa

Opublikowano

hah ownserver = fiberhost NIGDY! Ownserver to jednym slowem smiec wedlug innych hostow ja bym ci radzil brac fiberhost za te pieniadze tyle ramu!I jeszcze chcialem dodac ze na ownserver sa takie lagi ze nie da sie zyc a na fiberhost wogule nie spotkalem sie z lagami.Ostanio ownserver jest slabe nie polecam i sa bledy ze sklepem...

Opublikowano

Padają tu trochę sprzeczne odpowiedzi.

@dodu1223:

Twierdzisz, że na ownserver miałeś lagi. Może wgrałeś tam za dużo modów. Proszę rozwiń swoją opinie, ponieważ ja się z nią nie zgadzam. Sam miałem i teraz mam serwer na tym hostingu. Nigdy nie spotkałem ani jednej lagi.

Dodatkowo nie wydaje mi się, aby różnica 10mb ram miała aż takie znaczenie, a fiberhost jest jednak o 25 gr droższy (posiada także mniejszy dysk). Ponadto na ownserver często są promocje i bonusowe sloty za przedłużanie, więc całkowity koszt wychodzi jeszcze bardziej atrakcyjny.

Podsumowując do tej pory cały temat, wychodzi na to, że jednak ownserver jest lepszą opcją.

VwjVBMa.png

Opublikowano

hah ownserver = fiberhost NIGDY! Ownserver to jednym slowem smiec wedlug innych hostow ja bym ci radzil brac fiberhost za te pieniadze tyle ramu!I jeszcze chcialem dodac ze na ownserver sa takie lagi ze nie da sie zyc a na fiberhost wogule nie spotkalem sie z lagami.Ostanio ownserver jest slabe nie polecam i sa bledy ze sklepem...

Miałem 2 Gb ramu 25 pluginó fullserwer ludzi i jeszcze sie we bawiłem i nie było lagów ;p

@Top

Wybrał bym ownserver ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Zatem umocniliście mnie w moim przekonaniu, że ownserver.pl jest hostingiem na wysokim poziomie i warto z niego korzystać. Pomimo tego, że już mam ustalony punkt widzenia, chciałbym aby ta dyskusja rozwinęła się bardziej. Także czekam na odpowiedź użytkownika dodu1223 ;).

VwjVBMa.png

Opublikowano

Korzystałem z obu..

OwnSerwer jest według mnie tańszy, ale strasznie mulą się u nich serwery.

Za to fiberhost jest bez lagów.. Nie maiłem tam serwera przez więcej niż 24h ale i tak zrobił na mnie dobre wrażenie..

Opublikowano

Zatem umocniliście mnie w moim przekonaniu, że ownserver.pl jest hostingiem na wysokim poziomie i warto z niego korzystać. Pomimo tego, że już mam ustalony punkt widzenia, chciałbym aby ta dyskusja rozwinęła się bardziej. Także czekam na odpowiedź użytkownika dodu1223 ;).

juz daje odp.. :D
Wiec tak moim zdaniem wiecej ofert ma fiberhost.pl i jest np latwiejszy
do ogarniecia sklep!a nie na ownserver porozrzucane tak ze niewiadomo o
co chodzi...A na fiber masz jasno i przezroczyscie jak dodac produkt i
nie musisz sie duzo bawic.Na own jes strasznie nie przezroczyscie i
ostatnio dowiedzialem sie ze na ownserver niektorym nie przychodzily
poprostu kody zwrotne wiec ja ci radze 2 razy pomysl zanim cos
zrobisz.Jak nie chcesz fibera wybierz co innego tylko nie own...Bedziesz
zalowal...

Opublikowano

Czekalem wlasnie na takie pytanie! Ja osobiscie mialem serwery na obydwu hostingach, i powiem ze ownserwer nie dorasta jakoscia uslugi do FiberHost! Po 1. Komunikacja na BOK na FB jest super! w ciagu 15 min dostajesz odpowiedz a na own czekasz nawet tydzien... po 2 Fiberhost ma lepsze i tansze serwery ;)

Wiec jezeli masz wybor to bierz serwer z fiberhostu ;)

Opublikowano

Czekalem wlasnie na takie pytanie! Ja osobiscie mialem serwery na obydwu hostingach, i powiem ze ownserwer nie dorasta jakoscia uslugi do FiberHost! Po 1. Komunikacja na BOK na FB jest super! w ciagu 15 min dostajesz odpowiedz a na own czekasz nawet tydzien... po 2 Fiberhost ma lepsze i tansze serwery ;)

Wiec jezeli masz wybor to bierz serwer z fiberhostu ;)

No nareszcie rozsadna odpowiedz.Potwierdzam!:)

Opublikowano

FiberHost.pl ma instalator pluginów z bukkita no i płatności paysafecard w itemshopie jak i w portfelu....

FH ma wszystkie nowe maszyny +64 GB RAM (W POLSE!) więc nie wiem skąd takie informacje. Specyfikacje maszyn mają na stronie.

Opublikowano

ja polecam FiberHost. Dlaczego?

- cena

- mapa

- kolega kupił 11 slotów na chest 51 pluginów : no-lag

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

http://gamehostingtalk.pl/index.php/topic/1188-ownserverpl/

Zapoznaj się z tym. I zobacz czy warto kupić tam serwer.

Zdecydowanie Fiberhost.pl wprowadzają płatność PSC, a to na pewno oznacza że firma jest wiarygodna.

Promo 1 Leci raport na reflinka ;p

Promo 2 Zobacz kiedy został założony tam temat ;p Bo jeśli nie wiesz to ci napisze ;p

Napisano 14 February 2010

FiberHost.pl ma instalator pluginów z bukkita no i płatności paysafecard w itemshopie jak i w portfelu....

FH ma wszystkie nowe maszyny +64 GB RAM (W POLSE!) więc nie wiem skąd takie informacje. Specyfikacje maszyn mają na stronie.

Own serwer też już ma lokalizacje wszystkich serwerów mc w PL

Po za tym specyfikacje też mają na str ;)

Aktualnie posiadamy maszyny dzierżawione w trzech lokalizacjach: Polskich (Warszawa, Łódź) oraz Europejskiej (Francja). Serwery są utrzymywane na maszynach typu

Intel Core i7 8x3.4 GHz

Intel Xeon Quad Core 8x3.4 GHz

Intel Xeon Quad Core 16x2.6 GHz

z ilością pamięci ram od 12 GB do 32 GB. Na maszynach wprowadzone są limity usług tak, aby nie występowały nadmierne obciążenia i jakość utrzymywała się na wysokim poziomie.

Nie wiem jakie serwery gier są na Francji ale napewno nie Mc ;)

@Down

Niszczysz wszystko polecasz FiberHost a w sygnie masz ip z Ownserver ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Polecam FiberHost.pl -------Daja kody 50% taniej ---------------

Poniżej kody rabatowe nie wykorzystane z poprzedniej promocji

TNIJ502
TNIJ503
TNIJ505
TNIJ507
TNIJ5015

Kody oczywiście działają na wszystkie pakiety.

ZNIŻKA 50%!!!!!!

s1cTI.jpg

IP:DiamondCraft.gomc.pl

Opublikowano

up dzieki ze mi przypomniales ze jest znizka :)I to wlasnie podkresla potege fibera a nie own wogule promocji nie ma a na fiber chociaz daja od czasu do czasu...I kupujac serwer z 50 % znizki!! hoho oplaca sie napewno wlasnie przed chwila zakupilem...

Opublikowano

Dołączam się do dyskusjii. Według mnie lepszy jest Fiberhost.pl.

Dlaczego?:

1)Grałem na serwerze RPG 50 pluginów wgranych (dużych nie jakiś małych) i cały czas 0,0% lagów,

2)Tanie Serwery

Ownserve może i jest dobre ale Fiber lepszy;)

vy3f.jpg
Opublikowano

Polecam OWNSERVER moim zdaniem jest to najlepszy hosting pod słońcem.

Sam korzystam z niego,mam server 45 slotów na najtańszej pace i widze że nie ma lagów.

Co prawda jest 4 GB ramu ale wystarczająco starcza.

Polecam OWNSERVER moim zdaniem jest to najlepszy hosting pod słońcem.

Sam korzystam z niego,mam server 45 slotów na najtańszej pace i widze że nie ma lagów.

Co prawda jest 4 GB ramu ale wystarczająco starcza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...