Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kostiumy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Prosił bym was o podpowiedź co jest źle czego nie mam

a więc tak

Próbuję zrobić "Kostiumy na slot" nie na questa bo na questa migają etc

chciał bym je zrobić na type 28 i teraz tak co potrzeba czy sam costume.so lib wystarczy czy jest jeszcze jakiś lib czy quest lua co kolwiek może coś w kliencie bo już nie wiem sam żadnej akcji kostium nie wykonuje po kliknięciu na niego

Proszę o pomoc odwdzięczę się limitem :)

Zapraszam Do wypowiedzi w Temacie :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1086781-easysemanthiapl/

Nie ma ma co dostałem 5% warna za dodanie DL Strony Grayst ;P

Opublikowano

Ja zrobiłem to u siebie, ale potem zrobiłem na tego questa ale u mnie można kliknąć na ten kostium i już zdjęty :p wiesz co opowiem Ci, jak będziesz klikać na ten kostium to on zostanie w eq i jeszcze pójdzie do tego okienka kostiumów, i się zdejmuje po naciśnięciu z tego eq tego kostiumu i dlatego ja przerobiłem tego questa z kostiumami by szło z eq do okienka, no chyba że będziesz miał nową binkę i może problemy :D więc moja rada, zostań lepiej przy kostiumach na quest i przerób sobie nieco i będzie git a co do tematu to potrzebować będziesz funkcji która musi być wpisana do questlib.lua z połączeniem użytkownika mt2 z mysql po naciśnięciu kostiumu :) jak będę miał laptopa działającego to napisze tutek jak zrobić i dam gotowce :) dam też z type 21 :p a co do 28 to trzeba subtype dać 10 jakby co :p

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Ja zrobiłem to u siebie, ale potem zrobiłem na tego questa ale u mnie można kliknąć na ten kostium i już zdjęty :P wiesz co opowiem Ci, jak będziesz klikać na ten kostium to on zostanie w eq i jeszcze pójdzie do tego okienka kostiumów, i się zdejmuje po naciśnięciu z tego eq tego kostiumu i dlatego ja przerobiłem tego questa z kostiumami by szło z eq do okienka, no chyba że będziesz miał nową binkę i może problemy :D więc moja rada, zostań lepiej przy kostiumach na quest i przerób sobie nieco i będzie git a co do tematu to potrzebować będziesz funkcji która musi być wpisana do questlib.lua z połączeniem użytkownika mt2 z mysql po naciśnięciu kostiumu :) jak będę miał laptopa działającego to napisze tutek jak zrobić i dam gotowce :) dam też z type 21 :P a co do 28 to trzeba subtype dać 10 jakby co :P

Pozdrawiam.

Niech lepiej doda liba na type 28 a nie mu pieprzysz głupoty o zbugowanych na quest.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie są zbugowane.. twierdzę tak bo mi działa i spytam się też Ciebie Naid, jakiego liba? Jest coś takiego jak lib na system kostiumów? Bo ja 1 raz to widzę od was co wy tutaj za głupoty piszecie -.- weź pobierz sobie mojego metka i zobacz czy jest zbugowany i potem mów że jest zbugowany bo powiem wam tak że piszecie sami głupoty i jeszcze mówicie o jakimś libu co ja 1 raz widzę -.- nie ma coś takiego jak lib na system kostiumów.. i nie gadam głupot bo jakbym nie miał, nie sprawdził to bym nie pisał.

Naid poproszę temacik gdzie jest napisane coś o libach na system kostiumów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie są zbugowane.. twierdzę tak bo mi działa i spytam się też Ciebie Naid, jakiego liba? Jest coś takiego jak lib na system kostiumów? Bo ja 1 raz to widzę od was co wy tutaj za głupoty piszecie -.- weź pobierz sobie mojego metka i zobacz czy jest zbugowany i potem mów że jest zbugowany bo powiem wam tak że piszecie sami głupoty i jeszcze mówicie o jakimś libu co ja 1 raz widzę -.- nie ma coś takiego jak lib na system kostiumów.. i nie gadam głupot bo jakbym nie miał, nie sprawdził to bym nie pisał.

Naid poproszę temacik gdzie jest napisane coś o libach na system kostiumów.

Pozdrawiam.

No i masz migające kostiumy co są do D

Naid lib od cb dalej Lipa masz na pw item_proto i skrypt odpalający :)

Opublikowano

A nie lepiej przerzucic sf na 34083game? Do osoby ktora nie wie ze jest cos takiego jak lib to zalecam przeczytanie o libach do game

fm1y.png

Wejdź w mój profil i zobacz nowości z serwera EmpireOfMetin :)

Opublikowano

A patrzyłeś u mnie że takie głupoty mi tu piszesz? Jakie znowu migające kostiumy? -.- stary nie sprawdziłeś jak mam i piszesz mi takie głupoty -.- i jakie znowu liby do systemu kostiumu ? Nie wiem co czytaliście ale takiej bzdury nigdy nie słyszałem, zapodajcie mi proszę tego liba, aż wam z miłą chęcią wam wytłumaczę i pokaże co to za lib -.- jak ja powiedziałem to tak jest ale no tak jesteście mądrzejsi, spoko powodzenia :)

Nie do wszystkich się to tyczy, dla tych naiwniaków co nabrali się na te całe Liby niby do systemu kostiumów -.- w tutach nie ma mowy o jakiś libach -.- powodzenia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Masz już wysłane wszystkie instrukcje do działania liba.

0LsM05U.png

Opublikowano

A nie lepiej przerzucic sf na 34083game? Do osoby ktora nie wie ze jest cos takiego jak lib to zalecam przeczytanie o libach do game

pliki 2k13 są takie po**** że to pała mała xD podstawa to ten mysql tam coś zrobić to jest kur*** no nie xD

Masz już wysłane wszystkie instrukcje do działania liba.

No niby mam wrzucę tu mój skrypt "start" może źle pod piąłem już sam nie wiem

1*) 
    echo -e "\033[31m Odpalanie db ..\033[0m"
    cd ./db/
    ./db &
    sleep 2
    echo -e "\033[31m \n Odpalanie auth ..\033[0m"
    cd ../auth/
    env LD_32_PRELOAD="/usr/home/mt2/share/LibCostume.so" ./auth &
    sleep 2
    echo -e "\033[31m \n Odpalanie ch1 ..\033[0m"
    cd ../ch1/
    env LD_32_PRELOAD="/usr/home/mt2/share/LibCostume.so" ./game &
    sleep 2
    echo -e "\033[31m \n Odpalanie game ..\033[0m"
    cd ../game/
    sleep 2
    clear
;;

UpDate player zrobione

item_proto Poprawione

http://scr.hu/14yi/x8nvb

Opublikowano

pliki 2k13 są takie po**** że to pała mała xD podstawa to ten mysql tam coś zrobić to jest kur*** no nie xD

No niby mam wrzucę tu mój skrypt "start" może źle pod piąłem już sam nie wiem

1*) 
    echo -e "\033[31m Odpalanie db ..\033[0m"
    cd ./db/
    ./db &
    sleep 2
    echo -e "\033[31m \n Odpalanie auth ..\033[0m"
    cd ../auth/
    env LD_32_PRELOAD="/usr/home/mt2/share/LibCostume.so" ./auth &
    sleep 2
    echo -e "\033[31m \n Odpalanie ch1 ..\033[0m"
    cd ../ch1/
    sleep 2
    echo -e "\033[31m \n Odpalanie game ..\033[0m"
    cd ../game/
    sleep 2
    clear
;;

UpDate player zrobione

item_proto Poprawione

http://scr.hu/14yi/x8nvb

Może powiesz jaki masz problem z tym?

0LsM05U.png

Opublikowano

Może powiesz jaki masz problem z tym?

no nie zakładają się a jak slot w kliencie mam odblokowany bo się podświetla na szaro jak przeciągam a jak przeciągam czy klikam to się nie zakłada to o co tu chodzi xD ?

Opublikowano

no nie zakładają się a jak slot w kliencie mam odblokowany bo się podświetla na szaro jak przeciągam a jak przeciągam czy klikam to się nie zakłada to o co tu chodzi xD ?

Stronę clienta masz z globala?

0LsM05U.png

Opublikowano

Stronę clienta masz z globala?

Miałem nie działało i skonwertowałem z mysql do sql i potem do xml spakowałem i dalej nie działa xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...